Nederlanders gebruiken hun smartphone steeds meer in het buitenland

0
Nederlanders gebruiken hun smartphone steeds meer in het buitenland

Uit onderzoek van het Consumenten Panel is gebleken dat het smartphone gebruik in het buitenland in anderhalf jaar tijd is verdubbeld. Er wordt verwacht dat het gebruik alleen nog maar zal toenemen de komende jaren.

Toename in het gebruik van mobiel internet in het buitenland

De toename in het gebruik heeft alles te maken met het afschaffen van de roamingtarieven. Voorheen lagen de kosten voor mobiel gebruik in het buitenland altijd erg hoog. Sinds 2007 is de Europese Unie bezig geweest om de kosten voor mobiel gebruik te reguleren. Nu is het dan eindelijk tijd dat je gewoon kunt internetten, bellen en sms’en zonder je zorgen te maken over een extreem hoge telefoonrekening.

Vanaf morgen (15 juni 2017) worden alle roamingtarieven afgeschaft binnen de Europese Unie. Eerder werd al bekend dat een aantal providers al een paar dagen tot twee weken eerder de tarieven zouden afschaffen.

Roamingtarieven zijn verleden tijd

Vanaf morgen zijn de roamingtarieven dus verleden tijd. Let echter wel op dat je databundel in Nederland niet altijd hetzelfde is als in de Europese Unie. Mocht je bijvoorbeeld een onbeperkt internet abonnement van Tele2 of T-Mobile in Nederland hebben, betekent dit niet dat je ook onbeperkt internet in de rest van Europa hebt. Je kan hierdoor dus nog steeds een telefoonrekening krijgen als je teveel verbruikt.

Voor elke 7,70 euro die je per maand kwijt bent aan je abonnement, krijg je 2 GB aan data voor in het buitenland. Op de website simonlyactie.com staat een tool waar je kunt berekenen hoeveel data in de EU je krijgt met je abonnement

Met de vakantie voor de deur zal het mobiele gebruik alleen nog maar meer toenemen binnen de Europese Unie. Mocht je buiten Europa op vakantie gaan, is het aan te raden om wel een aparte bundel aan te schaffen. Losse MB’s, belminuten en sms’jes zijn helaas nog steeds erg prijzig buiten Europa.