Wat staat er allemaal in een private lease contract? En mag bijvoorbeeld iemand anders in de auto rijden? Het kan zijn dat je dit soort vragen hebt, wij leggen daarom uit wat er in je private lease contract staat.

Inhoud van je private lease contract

Heb je de perfecte private lease auto gevonden? Bij alle private lease auto's krijg je een contract. Om verrassingen te voorkomen lees je hier wat in je contract staat en waar je rekening mee moet houden. In je private lease contract staan de afspraken die je met je leasemaatschappij bent overeengekomen. Alle leasemaatschappijen die je bij ons kunt vergelijken zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbaar contract. We raden wel altijd aan je contract nog een keer goed door te lezen, zodat je precies weet wat er in staat.

Inhoud contract

 • Type auto met eventueel zelf gekozen extra opties en accessoires
 • Aantal kilometers
 • Prijs bij meer kilometers
 • Leaseprijs per maand (termijnbedrag)
 • Eigen risico
 • Het bedrag dat bij de BKR wordt geregistreerd
 • Welke diensten inbegrepen zitten

Mag ik naar het buitenland met een private lease auto?

Je mag met de private lease auto naar het buitenland. In welke landen je mag rijden staat in de aanvullende voorwaarden in je contract. Let goed op welke regels voor autorijden in het buitenland gelden.

Wie mag in de private lease auto rijden?

Iedereen mag de private lease auto rijden, maar wel alleen als deze persoon een rijbewijs heeft en in staat is om te rijden. Het is wel belangrijk om te weten dat je zelf verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor de andere bestuurders.

Inbegrepen in lease contract

Het voordeel van private lease is de all-in prijs. Je hoeft niet om te kijken naar wegenbelasting, pechhulp of regulier onderhoud. Dit zit allemaal standaard inbegrepen.

Standaard inbegrepen

 • Regulier onderhoud
 • Vervangend vervoer bij pech/schade
 • Wegenbelasting
 • Pechhulp
 • WA-verzekering

Maar niet alles zit inbegrepen in de kosten voor je private lease contract. Je betaalt zelf de brandstof, parkeergeld en boetes. Ook wanneer je de auto een wasbeurt geeft of wanneer je op vakantie tolkosten hebt, moet je dit zelf betalen.

Extra onderdelen toevoegen

Naast de standaard onderdelen in het private lease contract kun je nog kiezen om extra's toe te voegen. Je kunt naast de WA-verzekering bijvoorbeeld kiezen om een schadeverzekering voor inzittenden te nemen. Je krijgt in dat geval een vergoeding voor letselschade voor alle inzittenden. Ook eventuele schade aan kleding of bagage wordt vergoedt. Bij een WA-verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade aan iemand anders of andermans spullen.

Je kunt daarnaast kiezen om je eigen risico te verlagen. Je betaalt minder wanneer er onverhoopt een ongeluk plaatsvindt, maar de maandprijs wordt wel wat hoger.

Private lease en schadevrije jaren

Met private lease hoef je niet bang te zijn dat al je schadevrije jaren verloren zijn. Je kunt ze meenemen naar je (nieuwe) private lease contract. Hoe werkt dat?

De leasemaatschappij berekent een gemiddeld standaardtarief als premie. Dit is fijn als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Het kan echter zijn dat het voor jou gunstiger is om je schadevrije jaren wel om te zetten naar je nieuwe contract. De maandprijs kan hierdoor lager worden naarmate je meer schadevrije jaren hebt.

private-lease-contract-car

Schadevrije jaren overzetten
Wil je je schadevrije jaren laten overzetten? Dan moet je dit zelf aangeven bij je leasemaatschappij. Zij nemen het namelijk alleen over als je dit expliciet aangeeft. Aangezien schadevrije jaren na bepaalde tijd vervallen is het verstandig deze schadevrije jaren mee te nemen.