Private lease is een ideale manier om een auto te rijden voor een maandelijks bedrag. Je betaalt een all-in prijs inclusief wegenbelasting en verzekeringen. Het enige wat er nog bijkomt zijn je brandstofkosten.

Kom ik in aanmerking voor private lease?

Wat zijn de voorwaarden van private lease?Of je in aanmerking komt voor private lease, is per situatie verschilt. Echter maak je geen zorgen, in principe komt iedereen met een vast inkomen aan de voorwaarden voor private lease. Er zijn eigenlijk maar drie echt harde voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je bezit een geldig Nederlands rijbewijs
  • Je hebt een vast inkomen

Wat is het minimum inkomen voor private lease?

Je wilt natuurlijk niet dat je in de financiële problemen komt door een private lease auto. Maar wees gerust: dat laat ook geen één private lease aanbieder gebeuren. In principe wanneer je een vast inkomen hebt, mag je gewoon private leasen. Alle lease aanbieders die wij vergelijken op deze website zijn lid van het Keurmerk Private Lease. Zij hanteren allen een zogenaamde ‘draagkrachtnorm’. Hierbij wordt gekeken naar je inkomsten en uitgaven. Met een full-time minimumloon kan je al een auto private leasen.

Er wordt een financiële check gedaan. Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt (bijvoorbeeld door het missen van betalingen), dan kan het zijn dat je lease aanbieder je aanvraag wel weigert. Heb je een positieve BKR-registratie (bijvoorbeeld een telefoon met abonnement) dan is het geen enkel probleem.

Private lease met uitkering

Met een uitkering is het niet vanzelfsprekend dat je kan leasen. Heb je een WW-, ZW-, of bijstandsuitkering? Dan is de kans groot dat de lease aanbieder je aanvraag weigert. Dat komt omdat de lease aanbieders dan helaas het risico te groot vinden.

Private lease met AOW

Een AOW-uitkering is daarentegen geen belemmering om te private leasen. Er zit daarnaast dus ook geen maximale leeftijd aan een private lease contract. Het blijft natuurlijk wel belangrijk dat je per maand genoeg geld overhoudt om de auto te kunnen betalen.