Over internet vergelijken

Waarom bij ons internet vergelijken?
  • Besparen op internet, tv en bellen
  • Snel & eenvoudig vergelijken
  • Duidelijk & helder pakketoverzicht
  • Passend advies met keuzehulp
Gebruik de keuzehulp

Je wilt internet vergelijken? Slimme keuze! En daar helpen we je graag een handje bij. Want met maar liefst 450 internet abonnementen in onze vergelijker kan het beste internet abonnement voor jou vinden misschien een behoorlijke opgave lijken...Gelukkig hoeft internet vergelijken geen rocket science te zijn! Wij hebben het meeste werk al voor je gedaan.

Wij vergelijken alle typen internet abonnementen in onze internet vergelijker: alleen internet, internet en tv en alles in 1. Om de beschikbaarheid van alle providers op jouw adres te kunnen controleren vragen we je om je postcode en huisnummer in te vullen. Deze gegevens gebruiken we alléén om te kunnen checken welke pakketten beschikbaar zijn op jouw adres.

Met behulp van de filters in de vergelijker geef je vervolgens zelf eenvoudig aan waar je naar op zoek bent. Standaard tonen we alle pakketten met (A)DSL, kabel en glasvezel. Sommige providers bieden ook 4G voor thuis aan voor mensen die buiten de stad wonen. De goedkoopste internet abonnementen staan altijd bovenaan, oplopend in prijs. Zo zie je meteen bij welke provider je het voordeligst uit bent. Heb je meer hulp nodig? Gebruik onze uitgebreide keuzehulp.

Internet vergelijken doe je zo….

Internet vergelijken heb je zo gedaan. Dit is hoe het werkt.

1. Selecteer pakket voorkeur

Wil je alleen internet? Of ben je op zoek naar een abonnement met internet en tv en/of bellen? Selecteer je voorkeur. Standaard hebben we een alles in 1 pakket geselecteerd.

2. Bepaal je internetsnelheid

Om de beste internet provider voor jou te vinden is het belangrijk om je internet verbruik te weten. Heb je geen idee wat je verbruik is? Gebruik dan de keuzehulp voor een gratis advies.

3. Kies je internet provider

Maak je keuze voor een provider. De goedkoopste internet providers staan altijd bovenaan in de vergelijker. Zo zie je meteen bij wie je voordeligst uit bent. Ook zie je of deze provider bijvoorbeeld een aanbieding heeft, zoals een korting.

Meer over internet vergelijken

Wil je meer informatie over internet vergelijken? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Waar moet ik op letten met internet thuis vergelijken?

Ga je internet vergelijken, dan komen er waarschijnlijk wat vragen op je af. Omdat wij het zelf graag zo simpel mogelijk houden, helpen we jou om het ook zo te bekijken. Internet vergelijken komt neer op drie stappen:

  1. Check de beschikbaarheid op je adres met de postcodecheck
  2. Bepaal welk type internet abonnement je wilt: alleen internet, internet en tv of alles in 1
  3. Bepaal je internetsnelheid

Met de filters in het menu kun je je specifieke wensen aangeven. Wil je bepaalde tv-zenders in je pakket, zijn er providers die je niet wil meenemen in je vergelijking? Je kunt het zelf simpelweg aanvinken in de filters. Kun je meer hulp gebruiken met vergelijken? Maak dan gebruik van de gratis keuzehulp. Een handige tool waarmee we je een persoonlijk advies op maat geven aan de hand van een paar simpele vragen over jouw internet (en tv) gebruik.

Kan ik glasvezel internet vergelijken?

Of je op jouw adres glasvezel internet kunt vergelijken ligt eraan. Helaas is nog niet overal in Nederland glasvezel internet uitgerold. De snelste manier om er achter te komen of op jouw adres glasvezel internet beschikbaar is, is door de postcodecheck bovenaan de pagina even in te vullen. Indien glasvezel internet vergelijken voor jou mogelijk is, tonen wel alle beschikbare abonnementen met glasvezel op jouw adres.

Wanneer kan ik internet abonnementen vergelijken?

Heb je nog nooit een internet abonnement afgesloten of zit je al jaren bij dezelfde provider? Dan kun je meteen beginnen met internet vergelijken. Alle internet abonnementen hebben een contractduur van 12 maanden. Zit je dus al langer bij dezelfde provider, dan kun je overstappen van provider.

Ook wanneer je provider tussentijds de prijzen verhoogt, meestal rond 1 juli, en deze hoger liggen dan de inflatie, mogen nieuwe en bestaande klanten opnieuw vergelijken en overstappen. In dat geval ben je dus niet verplicht klant te blijven en doe je er goed aan te bekijken of een andere provider een voordeliger abonnement aanbiedt (onder dezelfde voorwaarden). Check dus altijd of je internet thuis nog goed bij je past.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina