Met een familie abonnement mobiel van KPN, VodafoneZiggo of T-Mobile deel je onderling binnen een huishouden met losse sim-only abonnementen een bundel van sms’jes, belminuten en data óf krijg je per abonnement een vaste korting op je factuur en bel je onderling gratis naar andere leden van je groep.

Welke providers bieden een mobiel familie abonnement aan?

Een familie abonnement mobiel kun je combineren met je vaste internet abonnement thuis. Dit levert je vaak nog meer voordeel op dan een los familie abonnement mobiel nemen. De voorwaarden en voordelen verschillen per provider. Bij welke providers kun je op dit moment een familie abonnement mobiel afsluiten? KPN heeft KPN compleet, Ziggo heeft Vodafone Mobiel en ook T-Mobile biedt een gezinsabonnement aan met T-Mobile Klantvoordeel.

Bij zowel KPN als Vodafone is het niet verplicht om internet klant te zijn om in aanmerking te komen voor een mobiel familie abonnement. Ben je wel klant bij een van deze providers en neem je naast een mobiel abonnement ook internet en televisie af bij de vaste internetproviders, dan krijg je vaak pakkende extra’s als klant met een gezin. Daarnaast is het wel zo overzichtelijk om bij één provider aangesloten te zitten op al je diensten, toch?

Waar moet je op letten?

De mobiele familie abonnementen kunnen zeer verschillend zijn afhankelijk van welke internet provider je kiest. Bij KPN kun je namelijk een familie abonnement mobiel namelijk alléén afnemen in combinatie met een alles in 1.

Anderzijds hoef je bij ZiggoVodafone niet meer verplicht klant te zijn bij Ziggo, maar dan loop je wel € 5,- per maand aan korting mis. Kijk daarom goed naar de voorwaarden bij de verschillende providers en of je een familie abonnement mobiel moet combineren met goedkoop internet.

Famillieabonnementen vergelijken

KPN compleet

KPN Mobiel

Bij KPN sluit je niet één abonnement af voor je gezin, maar meerdere losse abonnementen. Per mobiel abonnement dat geregistreerd staat op hetzelfde adres krijg je € 5,- per maand korting. Daarbij bel je onderling gratis en deel je eenvoudig MB’s met elkaar. Heeft iemand binnen je huishouden veel data over? Dan geef je eenvoudig je MB's door. De gedeelde MB’s kunnen altijd nog teruggegeven worden, mits ze niet opgebruikt zijn.

Om gebruik te maken van de voordelen van KPN Compleet ben je niet verplicht om een internet abonnement te nemen bij KPN. Wel levert KPN Compleet je extra voordelen op wanneer je mobiele abonnementen combineert met KPN producten, zoals internet of internet en televisie. Hieronder zie je een overzicht van de mobiele familie abonnementen van KPN, bij een contractduur van 2 jaar, wanneer je al een of meerdere KPN thuis producten hebt. Met KPN Compleet profiteer je van de volgende voordelen:

 • Iedere maand € 5,- korting op je factuur
 • Dubbele data
 • Een extra tv-pakket naar keuze
 • Het Veilig online pakket

Let op: je dient minstens 2 mobiele abonnementen van KPN af te nemen om de korting te krijgen. Daarnaast betaal je eenmalig €25,- aansluitkosten.Vodafone mobiel

Vodafone Mobiel

Vanwege de samenwerking tussen Ziggo en Vodafone is Ziggo vanaf 18 april 2017 gestopt met het verkopen van Ziggo Mobiel abonnementen. Ziggo Mobiel is Vodafone Mobiel geworden.

Wat betekent dit voor bestaande Ziggo Mobiel klanten? Wees gerust, want ook Vodafone heeft klanten veel te bieden. Heb je momenteel nog een Ziggo Mobiel familie abonnement, dan krijg je in de loop van dit jaar een speciaal aanbod van Ziggo om je abonnement om te zetten in een Vodafone Mobiel abonnement. Tot die tijd kun je gewoon gebruik blijven maken van Ziggo Mobiel.

Over het omzetten van Ziggo Mobiel naar Vodafone Mobiel wordt je persoonlijk op de hoogte gebracht. Tot die tijd verandert er niets voor je als klant. Wil je als bestaande Ziggo klant met Ziggo internet extra voordeel meepakken door je vaste internet te combineren met mobiele telefonie van Vodafone? De voordelen die je krijgt zijn:

 • Iedere maand € 5,- korting op je factuur
 • Dubbele data
 • Onderling delen van MB's
 • Gratis films en zenders in combinatie met interactieve TV bij je abonnement
 • Onderling gratis bellen (ook in combinatie met vaste telefoon)

Let op: De € 5,- korting is nog niet meegerekend in de maandprijs. Je betaalt daarnaast eenmalige aansluitkosten van € 25,-.T-Mobile Klantvoordeel

T-Mobilefamilieabonnement

T-Mobile Klantvoordeel is de opvolger van 'Alles onder 1 dak', waarbij klanten gezamenlijke korting tot maximaal € 5,- per abonnement krijgen bij het vormen van een groep. De Samen-korting blijft bestaan voor contracten afgesloten vóór 29 januari 2018 en loopt door tot het einde van de contractperiode. De extra vriendenkorting van € 25,- naast de Samen-korting is geheel komen te vervallen.

Wat is er nieuw aan T-Mobile Klantvoordeel? Dit voordeelprogramma gaat een stuk verder dan T-Mobile's Samen en geeft je als klant iets extra's te kiezen onder de mobiel familie abonnementen, wanneer je één of meerdere mobiele abonnementen combineert met een T-Mobile Thuis abonnement . Met T-Mobile Klantvoordeel:

 • Pak je iedere maand meer korting mee; tot € 12,50 per Go Unlimited abonnement en € 2,50 voor ieder ander mobiel abonnement.
 • Krijg je 2GB tot 500 MB extra data voor ieder mobiel abonnement dat je combineert met T-Mobile Thuis internet.
 • Ontvang je een hogere internetsnelheid op je vaste internet abonnement van T-Mobile Thuis tegen dezelfde prijs.
 • Kijk je naar meer tv met € 7,50 keuzekorting wanneer je T-Mobile Thuis combineert met mobiel.

Familie abonnement combineren

Waarom zou je een familie abonnement mobiel nemen? Heel simpel, om de telefoon kosten binnen je huishouden in de hand te houden en om extra voordeel te pakken in combinatie met het goedkoopste internet. Tegenwoordig heeft bijna ieder gezinslid een eigen (sim-only) telefoon abonnement en heeft ieder huishouden een vaste internet verbinding thuis. Combineer je deze abonnementen, dan levert dat je extra voordeel op. Met een familie abonnement mobiel sluit je nog steeds voor iedere bewoner op hetzelfde adres een los sim-only abonnement af, maar put je allemaal uit dezelfde bundel voor je data, belminuten en sms’jes. Een familie abonnement mobiel is maandelijks aanpasbaar en opzegbaar of kun je de overgehouden data weggeven aan een ander lid van de groep.

Meer producten is meer voordeel
Hoe meer sim-only abonnementen je op hetzelfde adres afsluit, des te groter wordt je voordeel. Zo deel je niet alleen je bel- en databundel, maar krijg je bijvoorbeeld ook extra tv of film zenders bij je internet en tv abonnement of bij alles in 1 en korting op je factuur wanneer je een familie abonnement combineert met andere producten bij dezelfde provider.


Sim only abonnementen vergelijken

Is een familie abonnement toch niet iets voor jou en wil je liever gewoon alle sim only abonnementen vergelijken? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Met de filters kun je je voorkeuren aangeven en komen de beste sim only abonnementen bovenaan te staan.