Eneco energie

Van alle grote energieleveranciers in Nederland is Eneco de groenste leverancier. Ze investeren veel in duurzame energie.

Eneco heeft ongeveer 1,2 miljoen particuliere klanten en is daarmee een van de grotere energieleveranciers in Nederland. Wat ze onderscheidt is hun ambitie om heel Nederland om te schakelen naar duurzame energie. De missie van Eneco is dan ook ‘Duurzame energie van iedereen’.

Stroom bij Eneco is altijd groen, je krijgt dan ook standaard Hollandse wind en zonne-energie. Je krijgt standaard gas geleverd, maar wil je echt bijdragen aan een duurzamer milieu? Kies dan voor Eneco CO2-GecompenseerdGas. Voor de groene stroom betaal je bij Eneco niet meer dan normale tarieven, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om te kiezen voor deze groene energieleverancier.

Met slimme en duurzame producten maakt Eneco het jou ook extra gemakkelijk om geld te besparen. Een van de bekendste producten van Eneco is de slimme thermostaat Toon. Maar naast Toon kun je bijvoorbeeld ook een gratis omschakelscan doen om te zien hoe jij je huis kan verduurzamen.

Plus- & minpunten Eneco energie:
  • Eneco Toon
  • Groene stroom & CO2-GecompenseerdGas
  • Betaald abonnement nodig voor Toon

Eneco tarieven

Overstappen naar Eneco

Overstappen van energie klinkt misschien een beetje spannend, maar heb je samen met je energieleverancier zo geregeld.

1. Meld je aan bij Eneco

Meld je eenvoudig aan bij Eneco en ze sturen uiterlijk de volgende dag een bevestigingsmail.

2. 14 dagen bedenktijd

Binnen één week na aanmelding ontvang je een mail van Eneco met het contract. Hierin staat wanneer de levering start, wat je nieuwe termijnbedrag wordt en hoe ze dit hebben berekend. Je hebt hierna 14 dagen bedenktijd. Je zit nog nergens aan vast en kunt kosteloos annuleren.

3. Geef je meterstanden door en start levering energie

Eneco vraagt je na de bedenktijd om je meterstanden door te geven, dit kan allemaal online doorgegeven worden. Met een slimme meter worden de meterstanden automatisch verstuurd en hoef je verder niks te doen.

Twee dagen na het doorgeven van je meterstanden krijg je energie van Eneco.

Eneco Toon

Wijzer met Toon: de slimme thermostaat van Eneco.

Een energieleverancier die met jou meedenkt hoe je geld kan besparen. Dat klinkt ideaal, toch? Eneco maakt het waar met Toon.

Van oorsprong is Toon een slimme thermostaat waarmee je de verwarming kan bedienen. Maar er zijn meerdere uitbreidingsmogelijkheden om met Toon jouw huis nog duurzamer te maken. De Verspillingschecker laat zien welke apparaten het meeste energie verbruiken. Met persoonlijke tips kun je jouw huis duurzamer maken. Uiteindelijk kun je hier jaarlijks veel geld mee besparen.

Om gebruik te maken van Eneco Toon moet je wel een betaald abonnement afsluiten. Je betaalt elke maand een vast bedrag en kunt dit maandelijks opzeggen. De Toon kun je ook als niet-klant van Eneco gebruiken.

Voordelen Eneco Toon:
  • Inzicht in je energieverbruik
  • Bespaar geld met Toon
  • Gemakkelijk te bedienen
Ga naar Eneco
Voordelen Eneco Toon:

Eneco zakelijk

Met Eneco zakelijk heb je altijd inzicht en controle over jouw energiezaken.

Als ondernemer wil je niet te veel geld uitgeven. Eneco helpt je bij het besparen op je energie. Naast voordelige energiecontracten kun je ook gebruik maken van de EnergieCoach. Er zijn drie EnergieCoach pakketten zodat je een pakket kan kiezen dat goed aansluit bij je bedrijf.

Bekijk hier Eneco MKB

Voor groot zakelijke klanten van Eneco is er de Energiemanager, een online tool om precies te zien hoeveel energie je verbruikt. Handig als je meerdere vestigingen hebt. Alles is daarmee overzichtelijk op één plek in te zien. Alle zakelijke klanten van Eneco kunnen ook gewoon gebruik maken van alle slimme producten van Eneco, zoals de slimme thermostaat Toon.

Contact Eneco

Wil jij weten hoe je Eneco kunt bereiken? Bekijk de contactgegevens.
088 - 895 5955