9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
416.888 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Overzicht van alle telefoon merken

Voor welk toestel ga jij? Bekijk alle telefoon abonnementen per merk

Meer informatie over telefoon met abonnement

Welk telefoon abonnement past bij mij?

Welk telefoon abonnement bij jou past is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Uiteindelijk gaat het er om dat je een telefoon abonnement kiest dat voldoet aan jouw specifieke eisen. Het mooie is dan ook dat je een telefoon abonnement tegenwoordig helemaal kunt samenstellen naar jouw wensen. Van de kleur van je telefoon, tot de grootte van je data- en belbundel én de looptijd van je contract. Ga daarom bij jezelf na wat jouw wensen zijn. Op basis daarvan kun jij het beste telefoon abonnement vergelijken en de juiste keuze voor een telefoon abonnement maken.

Vragen die je kunnen helpen met het vinden van een passend telefoon abonnement:

  • Wat voor smartphone wil je? (denk aan type besturingssysteem, nieuwste model of niet)
  • Wat voor type beller ben je?
  • Gebruik je veel mobiele data?
  • Wil je een flexibel telefoon abonnement, of juist een vaste looptijd?
  • Wat is je maandelijkse budget?

In de filters van onze telefoon abonnement vergelijker geef je je wensen en voorkeuren eenvoudig aan. Dit maakt het juiste telefoon abonnement vinden makkelijker.

Welke providers bieden een telefoon abonnement met toestel aan?

Je kunt bij de meeste mobiele providers een telefoon abonnement met toestel nemen. Alle grote netwerkproviders: KPN, Odido, Vodafone en Tele2 leveren naast sim only abonnementen óók telefoon abonnementen.

Daarnaast kun je bij een aantal dochterproviders van deze netwerkproviders ook telefoon abonnementen vergelijken. Dit kan bij:

  • Hollandsnieuwe
  • Ben
  • Simyo

Verder kun je via de belwinkel mobiel.nl die je onze vergelijker vindt, ook een telefoon abonnement afsluiten bij andere kleine providers zoals Lebara.

Waarom een telefoon abonnement kiezen in plaats van sim only?

De belangrijkste redenen voor het nemen van een telefoon abonnement zijn:

  • Je kunt je telefoon gespreid afbetalen over de looptijd van je abonnement
  • Je bent in verhouding goedkoper uit dan wanneer je een los toestel met sim only neemt

Wil je, of kun je niet in een keer een smak geld neerleggen voor een nieuwe telefoon? Dan is een telefoon abonnement een betere keuze dan een los toestel met sim only, of prepaid. Met een telefoon abonnement betaal je namelijk het toestel iedere maand een stukje af, tot aan het einde van de looptijd van je abonnement. Je kunt zelf aangeven of je eenmalige aanbetaling wil doen om alvast een (flink) deel van je telefoon te betalen. Hierdoor kun je je maandbedrag lager houden.

Bovendien is een telefoon abonnement ook nog eens voordeliger dan een los toestel kopen in combinatie met sim only. Dit komt omdat belwinkels en providers vaak een fikse korting op het toestel zelf geven. Ook speelt mee dat vroeger de toestelprijs werd doorberekend in de abonnementsprijs, wat een telefoon abonnement duurder maakte dan sim only zonder toestel. Tegenwoordig wordt de toestelprijs niet meer in de abonnementsprijs verwerkt, maar betaal je deze los af zonder rente. In combinatie met de toestelkorting die belwinkels en providers geven is een telefoon abonnement nu altijd goedkoper dan een telefoon los kopen met sim only.

Hoe werkt een telefoon abonnement?

Met een telefoon abonnement krijg je een data- en/of belbundel plus een nieuwe telefoon. Je betaalt maandelijks een bedrag voor je bundel én voor de afbetaling van je nieuwe telefoon. Je kunt er ook voor kiezen om de telefoon vooraf in één keer af te betalen. Je betaalt dan alleen nog maandelijks abonnementskosten voor je bundel. Een telefoon abonnement komt dus altijd in combinatie met een nieuwe telefoon, die je gespreid kunt afbetalen. Voor telefoons met een toestelwaarde tot € 250,- wordt geen BKR-check gedaan.

Een telefoon abonnement kun je nemen voor een looptijd van één of twee jaar. Je betaalt binnen de looptijd van je abonnement het toestel af. Vlak voor het einde van de looptijd van je abonnement kun je kiezen tussen je telefoon abonnement verlengen of overstappen. Vaak is opnieuw telefoon abonnementen vergelijken een betere optie als je het goedkoopste telefoon abonnement zoekt.