simyo-beste-sim-only

Beste sim only provider

Rapportcijfer: 9,1
Ben je op zoek naar een voordelige sim only provider met een 'superservice'? Simyo is wat ons betreft de beste sim only provider. Deze mobiele budgetprovider levert heel voordelige sim only's via het KPN netwerk. Ideaal als je niet te veel wil betalen. Je mag van Simyo een prima service verwachten, volgens vele tevreden klanten. Simyo is dan ook niet voor niets al enkele jaren als 'beste getest' door onder andere de Consumentenbond. Een minpuntje is dat Simyo niet altijd de meest gunstige voorwaarden heeft, zoals met bellen buiten je bundel.
Meer over Simyo

Beste sim only abonnement

Rapportcijfer: 8,5
T-mobile krijgt van ons de hoogste score als het gaat om het beste sim only abonnement in het algemeenT-Mobile heeft gunstige abonnementsvoorwaarden en ruime keuze aan bundels tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding. T-Mobile levert snel mobiel internet via het eigen 4G-netwerk, en heeft inmiddels een landelijk dekkend 5G-netwerk (kleine snelheidsverhoging). Daarnaast heb je keuze uit kleine tot onbeperkte bundels. Kortom: voor ieder wat wils. Een minpuntje is dat klanten soms toch nog last ervaren van traag internet.
Meer over T-Mobile
T-Mobile logo
KPN logo familie

Beste sim only netwerk

Rapportcijfer: 9,1
KPN mag zich de provider met het beste sim only netwerk noemen. KPN kwam afgelopen januari uit het Opensignal mobiele netwerk onderzoek als snelste uit de test. Na drie jaar T-Mobile op de eerste plaats, neemt KPN het stokje over. Wil jij vooral lekker kunnen streamen onderweg? Dan is KPN de beste keuze. Daarnaast heeft KPN misschien wel de beste abonnementsvoorwaarden, zoals buiten de bundel kosten en afronding van gesprekskosten. Bovendien heb je bij KPN ruime keuze uit bundels, van klein tot onbeperkt. Een minpuntje van KPN is toch wel de prijs. Andere providers zijn bijna altijd goedkoper.
Meer over KPN

Meer sim only providers vergelijken?

Bekijk alle providers

Meer over de beste sim only provider

Wil je meer informatie over de beste sim only provider? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Hoe vind ik het beste sim only met internet abonnement?

Belangrijk aan een sim only abonnement is mobiele data. Want zodra je op plekken komt zonder Wifi, schakelt je mobiel over op mobiele data (4G). Handig als je een internet bundel hebt waar je dan gebruik van kunt maken. In Nederland maak je voor je mobiele data gebruik van één van de vier mobiele netwerken van premium providers: T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2.

Deze premium providers hebben allemaal een eigen landelijk 4G-netwerk en sinds kort een (lokaal) 5G-netwerk. De verschillen tussen de 4G-netwerken van premium providers zijn nihil. Dat wil zeggen: eigenlijk overal waar je komt heb je een prima dekking, en een snelle mobiele data ervaring. Op papier is de ene provider net een fractie sneller, maar die verschillen zijn verwaarloosbaar.

Wanneer je gaat sim only vergelijken voor een voordelig sim only met internet abonnement, maak je automatisch altijd gebruik van één van de vier premium provider netwerken. Ook wanneer je kiest voor een budget provider. De beste keuze maak je dus in belangrijkere mate door te letten op de prijs en de abonnementsvoorwaarden per provider.

Wat is het beste sim only onbeperkt abonnement?

Als je er op maandbasis aardig wat mobiele data doorheen jaagt, of je maakt regelmatig lange telefoongesprekken (zonder Wifi)? Dan is niet meer na hoeven denken over hoeveel belminuten of hoeveel data je nog over hebt, wel zo makkelijk. Een aantal sim only providers biedt daarom sim only onbeperkt abonnementen aan. Je hebt daarbij de keuze uit sim only onbeperkt internet en sim only onbeperkt bellen bundels, of een combinatie van de twee voor als je helemaal ‘onbeperkt’ wil gaan.

Dit laatste kan bij alle vier de netwerkproviders: Tele2, KPN, Vodafone en T-Mobile. Maar ook een tikkie voordeliger via Budget mobiel. Let wel op: Budget mobiel biedt een sim only onbeperkt abonnement aan voor 1 jaar. Zoek je een onbeperkt abonnement voor 2 jaar? Dan heeft Tele2 de beste prijs. Maar, de prijs is één ding. We raden je aan om ook even te kijken naar de beste abonnementsvoorwaarden. Met onbeperkt sim only vergelijken zie je snel de beste prijs, en check je ook eenvoudig de voorwaarden door op ‘meer info’ te klikken. Zo maak jij de beste keuze voor je sim only.

Wie heeft de beste sim only 4g aanbieding?

De provider met de beste sim only aanbieding is altijd een persoonlijke overweging. Kijk je met name naar de prijs? Of ligt je focus vooral op de bundel en abonnementsvoorwaarden? Dat is voor iedereen anders. Een aantal sim only providers heeft op dit moment een sim only aanbieding met 4G lopen. We hebben de providers met aanbiedingen geselecteerd op de laagste prijs. Zo zie je meteen de goedkoopste sim only providers met een aanbieding.

Het kan natuurlijk zijn dat je liever een sim only abonnement met een grotere bundel wil. We raden je in dat geval sim only vergelijken aan. Op die manier kun jij gemakkelijk met de filters zoeken op wat je belangrijk vindt, en daarbij het goedkoopste abonnement vinden.

Wat is het beste sim only Consumentenbond oordeel?

Ieder kwartaal doet de Consumentenbond onderzoek naar de beste mobiele provider, op basis van een grootschalige test onder panelleden. De top 5 beste providers uit de laatste test zijn de volgende.

Provider Score Consumentenbond 2022
Simyo 8,9
Simpel 8,8
HollandsNieuwe 8,7
Ben 8,7
Lebara 8,6

Dit is natuurlijk alleen het oordeel van de Consumentenbond. Wij kijken ook naar scores van de beste mobiele providers volgens Tweakers, en geven zelf een oordeel op basis van onze ervaringen met sim only providers.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina