Over internet vergelijken

Waarom bij ons internet vergelijken?
  • Besparen op internet, tv en bellen
  • Snel & eenvoudig vergelijken
  • Duidelijk & helder pakketoverzicht
  • Passend advies met keuzehulp
Gebruik de keuzehulp

Je wilt internet vergelijken? Slimme keuze! En daar helpen we je graag een handje bij. Want met maar liefst 450 internet abonnementen in onze vergelijker kan het beste internet abonnement voor jou vinden misschien een behoorlijke opgave lijken...Gelukkig hoeft internet vergelijken geen rocket science te zijn! Wij hebben het meeste werk al voor je gedaan.

Wij vergelijken alle typen internet abonnementen in onze internet vergelijker: alleen internet, internet en tv en alles in 1. Om de beschikbaarheid van alle providers op jouw adres te kunnen controleren vragen we je om je postcode en huisnummer in te vullen. Deze gegevens gebruiken we alléén om te kunnen checken welke pakketten beschikbaar zijn op jouw adres.

Met behulp van de filters in de vergelijker geef je vervolgens zelf eenvoudig aan waar je naar op zoek bent. Standaard tonen we alle pakketten met (A)DSL, kabel en glasvezel. Sommige providers bieden ook 4G voor thuis aan voor mensen die buiten de stad wonen. De goedkoopste internet abonnementen staan altijd bovenaan, oplopend in prijs. Zo zie je meteen bij welke provider je het voordeligst uit bent. Heb je meer hulp nodig? Gebruik onze uitgebreide keuzehulp.

Internet vergelijken doe je zo….

Internet vergelijken heb je zo gedaan. Dit is hoe het werkt.

1. Selecteer pakket voorkeur

Wil je alleen internet? Of ben je op zoek naar een abonnement met internet en tv en/of bellen? Selecteer je voorkeur. Standaard hebben we een alles in 1 pakket geselecteerd.

2. Bepaal je internetsnelheid

Om de beste internet provider voor jou te vinden is het belangrijk om je internet verbruik te weten. Heb je geen idee wat je verbruik is? Gebruik dan de keuzehulp voor een gratis advies.

3. Kies je internet provider

Maak je keuze voor een provider. De goedkoopste internet providers staan altijd bovenaan in de vergelijker. Zo zie je meteen bij wie je voordeligst uit bent. Ook zie je of deze provider bijvoorbeeld een aanbieding heeft, zoals een korting.

Meer over internet vergelijken

Wil je meer informatie over internet vergelijken? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Hoe kan ik een internet abonnement bestellen?

Een internet abonnement bestellen is makkelijk dan het misschien lijkt. Heb je in de vergelijker een internet abonnement gevonden dat bij je past? Klik dan op ‘bekijk’. Wij sturen je vervolgens door naar de website van de provider. Het enige wat je daar hoeft te doen is het online aanmeldformulier in te vullen. Hier wordt om jouw gegevens gevraagd en kun je eventueel aangeven of je gebruik wil maken van nummerbehoud in het geval van vaste telefonie. Bovendien maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Zo hoef jij zelf niet je huidige contract op te zeggen, je hoeft je écht alleen maar aan te melden.

In een paar minuten en met een paar muisklikken ben jij aangemeld bij je nieuwe provider. Deze gaat vervolgens voor je aan de slag om jouw aanvraag te verwerken. Je ontvangt binnen een paar dagen een schriftelijke bevestiging van je aanmelding en een leverdatum van je nieuwe abonnement. Hierbij wordt rekening gehouden met één maand opzegtermijn. Na de bevestiging heb je altijd 14 dagen bedenktijd.

Waar moet ik op letten met internet vergelijken?

Ga je internet vergelijken, dan komen er waarschijnlijk wat vragen op je af. Omdat wij het zelf graag zo simpel mogelijk houden, helpen we jou om het ook zo te bekijken. Internet vergelijken komt op drie dingen aan:

  • Check je beschikbaarheid op je postcode met de postcodecheck
  • Bepaal welk type internet abonnement je wilt: alleen internet, internet en tv of alles in 1
  • Bepaal je internetsnelheid

Soms heb je misschien wat meer uitleg of hulp nodig. Dat kan! Omdat we internet vergelijken graag zo makkelijk mogelijk maken voor je kun je er ook eenvoudigweg voor kiezen om de keuzehulp te gebruiken. Hiermee kunnen we je een persoonlijk advies op maat geven aan de hand van een paar simpele vragen over jouw internet (en tv) gebruik.

Welk type internetverbinding kan ik het beste kiezen?

Welk type internetverbinding je het beste kunt kiezen is afhankelijk van een aantal dingen. Zo bepaalt de beschikbaarheid op je postcode of (A)DSL, kabel en/of glasvezel beschikbaar is. Maar ook je internetgebruik, de samenstelling van je huishouden en de maandprijs zijn belangrijk om mee te nemen bij je keuze. Ieder type internetverbinding heeft namelijk zijn voor- en nadelen.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina