KPN Alles in 1

Beste internet provider

Rapportcijfer: 8,2
De beste internet provider van Nederland is KPN met glasvezel. In vergelijking met andere aanbieders biedt KPN de meeste extra diensten. KPN levert bij ieder internet abonnement het gratis beveiligingspakket ‘KPN Veilig’ aan. Hiermee kun je met al je apparaten (smartphone, laptop, desktop en tablet) veilig het internet op. Bovendien is de klantenservice van KPN 24/7 beschikbaar en heeft KPN van de Consumentenbond een 8,4 gekregen op de kwaliteit van internet.
Meer over KPN

Snelste internet provider in Nederland

Rapportcijfer: 7,3
Wil je moeiteloos op het internet surfen en gebruik maken van Netflix, Spotify en Facebook? Dan heeft Ziggo het snelste internet abonnement voor jou. Met een landelijke maximale downloadsnelheid van 500 Mb/s, en plaatselijk zelfs 1GB, levert Ziggo momenteel het snelste internet van Nederland.
Meer over Ziggo
Ziggo Glasvezel
Tele2 Alles in 1

Goedkoopste internet provider in Nederland

Rapportcijfer: 6.8
Ben je simpelweg op zoek naar de goedkoopste internet provider, en stel je verder weinig eisen aan een internet pakket? Dan is Tele2 je beste keuze. Tele2 is al jaren koploper met het bieden van het goedkoopste internet in Nederland. Tele2 biedt internet abonnementen aan tot 20 Mb/s vanaf €26,00 per maand. Een groot voordeel van Tele2 is dat, in tegenstelling tot andere providers, ze een vaste lage prijs aanhoudt. De keuze in internetsnelheid is helaas beperkt.
Meer over Tele2

Beste alleen internet abonnement

Rapportcijfer: 8.2
Als het gaat om de kwaliteit van het internet dan is XS4ALL glasvezel de beste internet provider, en scoort beter dan KPN. Met een internet abonnement bij XS4ALL ben je verzekerd van een zeer goede internetverbinding. Het panel van de Consumentenbond gaf XS4ALL glasvezel een dikke 8.7 voor internet kwaliteit en een 8,4 klantenservice tevredenheidscijfer. XS4ALL heeft samen met KPN glasvezel ook de minste internetstoringen. Als prijs geen issue is dan is XS4ALL de beste keuze als het gaat om alleen internet abonnementen.
Meer over XS4ALL
XS4ALL Glasvezel

Andere internet providers vergelijken?

Bekijk alle providers

Meer weten over de beste internet provider?

Wil je meer informatie over de beste internet providers? Bekijk dan de onderstaande onderwerpen.

Wie is de beste internet provider 2020 volgens Tweakers en de Consumentenbond?

Bekijk onderstaand de top-5 beste internet providers:

Provider Score Tweakers Score Consumentenbond - glasvezel Score Consumentenbond - DSL
Ziggo 1e - -
XS4ALL 2e 7,9 7,8
KPN 3e 8,0 7,8
T-Mobile 4e 7,2 -
Caiway 7e 7,3 -

Volgens Tweakers is Ziggo de beste internet provider van Nederland.

De beste internet provider volgens de Consumentenbond is XS4ALL met glasvezel, gevolgd door KPN glasvezel. De Consumentenbond doet elke maand een panel onderzoek waarin 10.000 consumenten hun ervaringen met hun internet provider delen.

Waarop wordt de beste internet provider beoordeeld?

Voor de Tweaker Awards worden de beste internet providers beoordeeld door leden van Tweakers.net. Jaarlijks brengen de leden hun stem uit op de beste in een categorie op basis van stemrondes. De provider met de hoogste score is het vaakst gekozen als beste internet provider.

Anders dan Tweakers, wordt de beste internet provider bij de Consumentenbond beoordeeld op type internetverbinding. Zo krijgt XS4ALL een 8,2 met glasvezel en een 8,0 met DSL. Voor deze score wordt de provider beoordeeld op kwaliteit van internet, telefonie en televisie, klantenservice en algemene tevredenheid over de aanbieder.

Benieuwd welke internet providers op jouw adres leveren? Vind en vergelijk gemakkelijk internet aanbieders op jouw adres met de internet vergelijker.

Hoe bepalen wij de beste internet provider?

Om de beste internet provider voor jou te vinden kijken we op basis van je postcode naar snelheid, prijs en de beschikbaarheid.  We gebruiken je gegevens alléén voor het checken van welke pakketten beschikbaar zijn op jouw adres. De internet vergelijker doorzoekt alle typen internet abonnementen en zet altijd de goedkoopste abonnementen bovenaan.

Je kunt met de vergelijker ook gemakkelijk filteren op abonnementen met ADSL, kabel of glasvezel. Met internet vergelijken zie je meteen bij welke provider je het voordeligst uit bent.

Wat is de beste internet provider in mijn buurt?

De beschikbaarheid van providers en internetverbindingen verschilt per woonwijk. Ben je benieuwd naar de providers in jouw stad? Lees over de internet providers in jouw stad en welke wijken al glasvezel hebben. Je leest het op één van de volgende pagina's:

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina