Alle providers
Iedere mobiele provider is net even anders. Om je het vergelijken makkelijker te maken, maken we onderscheid tussen premium providers, prijsvechters en providers die daar een balans tussen vinden.
Premium providers
Premium providers leveren de hoogste kwaliteit. Zo krijg je de beste prestaties geleverd, snel mobiel internet en de laatste en nieuwste technieken. Van deze providers mag je dan ook meer verwachten.
Prijsvechters
Mobiele prijsvechters laten je nooit meer betalen dan nodig. Ze leveren een eenvoudig abonnement met of zonder telefoon tegen een altijd scherpe maandprijs.

Goedkoopste telefoon abonnement

Op zoek naar een telefoon abonnement voor een lage prijs? Bekijk direct de goedkoopste abonnementen met telefoon van dit moment.

27,50
per maand
iPhone 8
Bijbetaling: €0,-
Data
2 GB
Bel/SMS
2000 min
Meer informatie
13,50
per maand
Galaxy A20e
Bijbetaling: €0,-
Data
1 GB
Bel/SMS
1000 min
Meer informatie
33,-
per maand
Galaxy A70
Bijbetaling: €0,-
Data
2 GB
Bel/SMS
150 min
Meer informatie
17,-
per maand
Xperia 10
Bijbetaling: €0,-
Data
1.5 GB
Bel/SMS
100 min
Meer informatie
ToestelTotaal toestelkostenEenmalige betalingTotaal kredietbedragTermijnbedragContractduurVaste rente / JKP
iPhone 8€0,00€0,00€0,00€19,0024 maanden0%
Galaxy A20e€0,00€0,00€0,00€6,0024 maanden0%
Galaxy A70€0,00€0,00€0,00€13,0024 maanden0%
Xperia 10€0,00€0,00€0,00€9,0024 maanden0%

Goedkoopste sim only

Een voordelig abonnement zonder nieuwe telefoon? Dat kan. Dit zijn de goedkoopste sim only abonnementen.
0 MB
data
200
min / sms
2 jaar
55,50 per jaar
4,00
0 MB
3G
4,00
2 jaar
200 Min
55,50 / jaar
250 MB
data
Onbeperkt
min / sms
2 jaar
58,- per jaar
4,00
250 MB
4G
4,00
2 jaar
Onbeperkt Min
58,- / jaar
0 MB
data
200
min / sms
1 jaar
72,- per jaar
6,00
0 MB
4G
6,00
1 jaar
200 Min
72,- / jaar
Doe Je Ding Deals: tijdelijk extra voordelig
Goedkoopste sim only

Beste mobiele provider

De beste mobiele providers vergelijken doe je eenvoudig met onze mobiele vergelijker. Zo geef je aan wat jij belangrijk vindt, en vind je binnen no time de provider die het meest aansluit bij jouw wensen.

Wil je weten wie algemeen de beste mobiele providers zijn op basis van onder andere prijs, kwaliteit en ervaring? Wij onderzoeken ieder jaar wie de beste mobiele providers zijn in de belangrijkste categorieën. Benieuwd wie dit jaar als beste naar voren komen?

Beste provider in de categorieën:
  • Prijs/kwaliteit
  • Combivoordeel
  • Snelste mobiele netwerk
  • Beste met toestel
  • Beste sim only
Beste mobiele provider
Beste provider in de categorieën:

Provider netwerken

In Nederland zijn vier mobiele netwerkproviders actief: KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. Samen dekken zij landelijk het 3G-netwerk en snellere 4G-netwerk. Alle mobiele providers leveren hun diensten over één van deze netwerken.

Wil je overstappen van provider en ben je benieuwd naar de mobiele 4G-dekking van de provider netwerken? Bekijk dan de dekkingskaarten.

Veelgestelde vragen over mobiele abonnementen

Moet ik zelf mijn huidige abonnement opzeggen als ik overstap?

Stap je over van mobiel abonnement, dan zegt je nieuwe provider je oude telefoon abonnement op wanneer je je telefoonnummer wilt behouden. Het enige wat jij hoeft te doen is je aan te melden bij de nieuwe provider, je overstap wordt voor de rest geregeld.

Wil je ander telefoonnummer, dan moet je zelf je huidige contract opzeggen. Let hier bij op de opzegtermijn van één maand.

Wat is sim only?

Een sim only abonnement is een ‘los’ abonnement zonder toestel. Je krijgt alleen een simkaart van je nieuwe provider geleverd en geen telefoon. Met een sim only abonnement kies je alleen een bepaalde hoeveelheid data en belminuten/sms'jes.

Deze abonnementsvorm is ideaal wanneer je een losse telefoon wilt kopen of al een telefoon hebt. Een groot voordeel is dat je hiermee niet vast zit aan een duur telefoon abonnement.

Krijg ik een BKR-registratie bij een abonnement met telefoon?

Sluit je een telefoon abonnement af met een toestellening hoger dan 250 euro, dan wordt deze lening sinds 1 mei 2017 geregistreerd bij Stichting BKR. Je krijgt dus niet standaard bij ieder abonnement met telefoon een BKR-registratie.

Je kunt zelf kiezen of je wel of geen telefoon abonnement met BKR-registratie wilt. Hoe? Om onder de BKR-grens te blijven kun je ervoor kiezen om een grotere eenmalige toestel aanbetaling te doen en de maandelijkse afbetaling onder de 10 euro per maand te houden bij een contract van 24 maanden. Wil je een contract van 12 maanden? Kies dan voor een maandelijkse afbetaling onder de 20 euro.

Vanaf wanneer kan ik overstappen naar een andere provider?

Is de einddatum van je huidige contract verstreken? Dan kun je op ieder gewenst moment overstappen naar een andere provider met sim only of GSM abonnement. Houd hierbij wel rekening met één maand opzegtermijn. Is de einddatum van je huidige contract nog niet verstreken, dan kun je helaas pas overstappen van mobiele provider zodra je contract is afgelopen. Wel kun je al 2 maanden voor de einddatum van je contract je overstap aanvragen bij je nieuwe provider.

Wil je perse eerder overstappen dan de einddatum van je contract? Dan is het in veel gevallen wel mogelijk om de resterende tijd af te kopen bij je provider en kun je tussentijds overstappen. Bekijk hiervoor goed de voorwaarden van je provider. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina