9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
418.986 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018
KPN Alles in 1

Grootste glasvezel netwerk

Rapportcijfer: 8,0
KPN beheert veruit het grootste deel van alle glasvezel internetverbindingen in Nederland. KPN levert hoge kwaliteit glasvezel internet. Daarnaast is de klantenservice 24/7 bereikbaar en bied KPN de meeste extra diensten in vergelijking tot alle andere providers. Met het gratis beveiligingspakket 'KPN Veilig' biedt KPN veilig internet op al je apparaten. Ook krijg je bij KPN kortingen als je meerdere diensten afneemt als huishouden. Daarom kiezen veel gezinnen voor KPN.
Meer over KPN

Scherpste prijs

Rapportcijfer: 7,5
Als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding is T-Mobile de beste glasvezel provider. Ze biedt namelijk vrijwel dezelfde kwaliteit glasvezel internet als KPN, maar dan tegen een veel scherpere prijs. T-Mobile levert deels over het kwaliteitsnetwerk van KPN, maar is ook een eigen glasvezelnetwerk aan het aanleggen. Bijvoorbeeld in Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Het verschil tussen T-Mobile en de andere twee is dat de klantenservice van T-Mobile minder goed wordt beoordeeld dan die van XS4ALL en KPN. Voor een simpel glasvezelabonnement met goede kwaliteit internet tegen een scherpe prijs, ben je bij T-Mobile dus aan het goede adres.
Meer over T-Mobile
T-Mobile alles in 1

Andere glasvezel providers vergelijken?

Bekijk alle providers

Meer weten over de beste internet provider?

Wil je meer informatie over de beste glasvezel providers? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat is de beste provider voor jou?

Welke glasvezel provider de beste is voor jou, hangt helemaal af van je voorkeuren. Wil je de scherpste prijs of is extra goede service belangrijker voor jou?

Heb je genoeg aan een simpel pakket met glasvezel internet, dan kun je het best kiezen voor een budgetprovider als T-Mobile, Online.nl of Youfone. Je bespaart dan een hoop geld en krijgt nog steeds goede kwaliteit glasvezel internet.

Als je het niet erg vindt iets meer te betalen voor extra goede service, kan T-Mobile of KPN de beste zijn voor jou. Voor de beste klantenservice die 24/7 bereikbaar is, moet je bij KPN zijn. En de provider met de meeste extra's bij je abonnement zijn zowel KPN als T-Mobile.

Wat is de beste glasvezel provider volgens Tweakers?

Tweakers rijkt ieder jaar awards uit voor verschillende producten en diensten. Zo ook voor de beste internet providers van Nederland. De laatste awards zijn uitgereikt in 2020. XS4ALL, KPN en T-Mobile zijn toen uitgeroepen als beste internet providers met glasvezel internetverbinding.

Provider Score Tweakers
XS4ALL 1e Bekijk XS4ALL
KPN 2e Bekijk KPN
T-Mobile 3e Bekijk T-Mobile

Wat kost glasvezel internet?

Veel mensen denken dat glasvezel internet heel duur is, maar dit hoeft zeker niet meer zo te zijn. Door te kiezen voor een budgetprovider ben je goedkoper uit dan bij een premium provider. Daarnaast hangen jouw internet kosten per maand af van verschillende factoren zoals de snelheid en het type verbinding die je kiest. Maar ook je adres en of je extra's bij je pakket wilt heeft invloed op de prijs.

Dit zijn de glasvezelprijzen op dit moment:

Provider Prijs
Youfone € 51,00 Bekijk
Online.nl € 62,50 Bekijk
KPN € 55,00 Bekijk
Odido € 60,00 Bekijk

Welke provider heeft glasvezel?

Tegenwoordig leveren alle providers glasvezel internetverbinding. Alleen Ziggo doet dit nog niet. Wel wordt 97% van het Ziggo kabelinternet via glasvezel geleverd.Vanaf 2022 zal ook het laatste stuk van de kabelverbinding verglazen op veel plekken, en daarmee krijgen meer huishoudens toegang tot supersnel Gigabit internet van Ziggo.

Ook budgetproviders leveren glasvezel internet over het kwaliteitsnetwerk van KPN. Waardoor je ook goedkoop, maar goede glasvezel internetverbinding kunt krijgen.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina