Mobiele netwerkdekking KPN

KPN heeft de grootste landelijke mobiele dekking. Ook op plekken waar het bereik doorgaans minder goed is biedt KPN stabiel internet.

Grootste landelijke dekking

KPN heeft met 99,5% de grootste landelijke mobiele dekking. Hele kleine kans dus dat je met KPN geen mobiel bereik hebt. KPN gebruikt de lagere mobiele frequenties vooral om bij jou thuis door muren en obstakels heen internet te leveren. De hogere frequenties en het grote bereik van de zendmasten zijn ideaal voor buiten.

Het KPN netwerk een beter bereik in gebieden waar de dekking doorgaans minder goed is. Denk aan bosrijke natuurgebieden. Daarnaast bouwt KPN steeds meer mobiele zendmasten om, zodat het 4G en 4G++ bereik nog groter wordt. De mobiele providers Youfone en Simyo maken ook gebruik van het KPN netwerk.

Mobiele internetsnelheid

KPN heeft biedt op het gewone 4G-netwerk een maximale internetsnelheid aan van 300 Mb/s en op haar 4G++-netwerk zelfs tot 500 Mb/s. Of je de maximale internetsnelheid werkelijk behaalt heeft te maken met meerdere factoren. Zo kan het internetsignaal iets verzwakken in bijvoorbeeld de nabijheid van bebouwing of begroeiing. De gemiddelde snelheid ligt daarom vrijwel altijd iets lager.

3G, 4G, 4G+ en 4G ++

Grote kans dat jouw smartphone 4G ondersteunt. Dan kun je via het KPN netwerk supersnel browsen, video’s streamen of online muziek luisteren. Je zult geen verschil merken met je vaste verbinding thuis. Op de drukste plekken, met name in de Randstad, biedt KPN bovendien uitstekende 4G+ en 4G++ dekking.

Ondersteunt jouw telefoon geen 4G? Dan maak je automatisch gebruik van het 3G-netwerk. Voorlopig kun je nog gewoon gebruik blijven maken van het 3G-netwerk van KPN. De provider zal pas in 2022 beginnen met het uitfaseren van 3G.

KPN 5G-netwerk

KPN rolt eind juli 2020 beperkt het 5G-netwerk uit in enkele grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Het zal nog tot 2021 duren voordat KPN 5G landelijk zal uitrollen. Ook zal het 5G-netwerk nog niet heel veel sneller zijn dan het 4G-netwerk, hooguit zo'n 10%.

Heb jij een smartphone met 5G-ondersteuning? Dan kun je als mobiele KPN klant straks automatisch gebruik maken van het 5G-netwerk op de enkele plekken waar dat is uitgerold. Daar heb je geen apart mobiel abonnement voor nodig.