Mobiele netwerkdekking KPN

KPN heeft de grootste landelijke mobiele dekking. Ook op plekken waar het bereik doorgaans minder goed is biedt KPN stabiel internet.

Grootste landelijke dekking

KPN heeft met 99,5% de grootste landelijke mobiele dekking. Hele kleine kans dus dat je met KPN geen mobiel bereik hebt. KPN gebruikt de lagere mobiele frequenties vooral om bij jou thuis door muren en obstakels heen internet te leveren. De hogere frequenties zijn ideaal voor buiten. Daarnaast bouwt KPN steeds meer mobiele zendmasten om, zodat het 4G bereik nog groter wordt. De mobiele providers Youfone en Simyo maken ook gebruik van het KPN netwerk.

Mobiele internetsnelheid

KPN heeft de maximale internetsnelheid op het 4G-netwerk afgelopen jaar verhoogd van 225 MB/s naar maximaal 300 MB/s. Of je de maximale internetsnelheid werkelijk behaalt heeft te maken met meerdere factoren. Zo kan het internetsignaal iets verzwakken in bijvoorbeeld de nabijheid van bebouwing of begroeiing. De gemiddelde snelheid ligt daarom vrijwel altijd iets lager. KPN is de eerste provider die in enkele steden is begonnen met het testen van het 5G-netwerk, en is voorloper in de innovaties achter het snelste mobiele netwerk van de toekomst.

3G, 4G en 4G+

Ondersteunt jouw smartphone 4G? Dan kun je via het KPN netwerk supersnel browsen, video’s streamen of online muziek luisteren. Je zult geen verschil merken met je vaste verbinding thuis. Op de drukste plekken, met name in de Randstad, biedt KPN bovendien uitstekende 4G+ dekking. Ondersteund jouw telefoon geen 4G, dan maak je automatisch gebruik van het 3G-netwerk. Voorlopig kun je nog gewoon gebruik blijven maken van het 3G-netwerk van KPN. De provider zal pas in 2022 beginnen met het uitfaseren van 3G.

Sterke 4G-dekking

KPN heeft een sterke en betrouwbare 4G-dekking. Door de frequenties die KPN gebruikt en het grotere bereik van de zendmasten, heeft specifiek het KPN netwerk een beter bereik in gebieden waar de dekking doorgaans minder goed is. Denk aan bosrijke natuurgebieden.