Simyo beste mobiele provider

Prijs/kwaliteit

Simyo biedt je de meeste kwaliteit voor de beste prijs. Simyo heeft geen eigen netwerk. Maar via het KPN netwerk ben je verzekerd van een hoge downloadsnelheid en snelle verbinding. De provider heeft een ruim aanbod aan sim only abonnementen, waarbij je veel data krijgt voor een relatief lage prijs. Sinds kort biedt Simyo ook abonnementen met een telefoon aan.
Meer over Simyo

Combivoordeel

Bij Odido Klantvoordeel combineer je meerdere (mobiele) abonnementen bij Odido met de beste voordelen. Met Odido krijg je bij méér dan één abonnement op hetzelfde adres onder andere extra data en iedere maand korting op je factuur. Combineer je mobiel met internet dan krijg je ook korting op je internet.
Meer over Odido
Odido beste mobiele provider
KPN beste mobiele provider

Snelste mobiele netwerk

Wil je moeiteloos filmpjes kunnen kijken en ongestoord streamen, waar je ook bent? Dan is KPN jouw mobiele provider. KPN heeft namelijk volgens de laatste testen het snelste mobiele 4G-en 5G-netwerk van Nederland. KPN is zowel binnen steden als daarbuiten als snelste getest door Ookla, de wereldwijde leider in het meten van datasnelheid.
Meer over KPN

Andere mobiele providers vergelijken?

Bekijk alle providers

Meer over de beste mobiele providers

Wil je meer informatie over de beste mobiele providers? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat is het beste sim only abonnement?

Algemeen het beste sim only abonnement vind je volgens ons bij Youfone. Daar heb je in vergelijking met andere sim only providers de beste prijs/kwaliteit verhouding. Dit combinatie met een ruime keuze uit sim only abonnementen. Youfone gebruikt het netwerk van KPN. Bij Youfone heb je een maximale internetsnelheid van 200 Mbit.

Maar we snappen dat het beste sim only abonnement ook een andere keuze kan zijn. Het blijft natuurlijk een persoonlijk afweging, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt aan sim only. Misschien zoek je een minder algemene beoordeling en wil je weten wie specifiek het beste netwerk heeft. Of wie nu de beste provider is voor sim only. We delen daarom graag onze beste sim only beoordeling op basis van verschillende categoriëen met je.

Voor het beste sim only abonnement is het handig jezelf in ieder geval de volgende vragen te stellen:

  • Hoeveel data- en belminuten heb je nodig?
  • Wil je een flexibel maandelijks opzegbaar contract, of een vaste looptijd?
  • Hoeveel wil je per maand kwijt zijn?
  • Van welk mobiele netwerk wil je gebruik maken?

Wat is het beste telefoon abonnement?

Algemeen het beste telefoon abonnement vind je volgens ons bij Odido. Bij Odido kun je - in vergelijking met andere mobiele providers - voor de bekendste telefoonmerken met de nieuwste modellen terecht, vaak tegen de voordeligste maandprijs. Maar we snappen dat het beste telefoon abonnement voor jou misschien wel aan heel andere criteria moet voldoen, en dat het beste telefoon abonnement natuurlijk een persoonlijk keuze blijft.

Het gaat er om dat een telefoon abonnement helemaal bij jou moet passen. Iedere mobiele provider heeft zijn voor- en nadelen en ieder abonnement is weer anders. Bekijk daarom zelf wie het beste telefoon abonnement voor jou heeft met telefoon abonnement vergelijken, en ga daarbij af op wat voor jou belangrijk is.

Voor het beste telefoon abonnement is het handig jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Hoeveel data- en belminuten heb je nodig?
  • Wil je een telefoon abonnement voor 12 of 24 maanden?
  • Wil je je bundel tussentijds kunnen wijzigen?
  • Van welk mobiele netwerk wil je gebruik maken?

Wat is het beste mobiele netwerk?

Alle drie de mobiele netwerken van Nederland zijn al jaren van uitstekende kwaliteit met een landelijk zeer goede dekking, zowel in steden als daarbuiten. In de meeste stedelijke gebieden is de dekkingsgraad hoger dan 95%. Ieder jaar wordt er grootschalige onderzoeken uitgevoerd door onderzoeksbureau P3 en Opensignal, en door de Duitse meetorganisatie Umlaut. Daarbij worden de mobiele netwerken op tal van onderdelen beoordeeld, waaronder snelheid en dekking van het netwerk in steden en daarbuiten.

Uit het laatste mobiele netwerk onderzoek uit 2023 kwam het netwerk van KPN wederom als beste uit de test, direct gevolgd door Odido als tweede en Vodafone als derde.

Wie is als beste mobiele provider Consumentenbond getest?

Provider Tweakers Consumentenbond Keuze.nl
Simpel 7e 8,0 2e
Simyo 5e 8,4 -
Ben 6e 8,4 -
KPN 1e 8,1 1e
Hollandsnieuwe 9e 7,9 -
T-Mobile (Odido) 2e 7,5 3e
Tele2 (Odido) 4e 7,5 -
Youfone 8e 8,0 -
VodafoneZiggo 3e 7,6 -
Lebara 10e - 4e

Volgens de Consumentenbond is in 2023 Simyo de beste mobiele provider met een 8,4, ze delen deze plek met mobiele provider Ben. De Consumentenbond doet ieder kwartaal onderzoek aan de hand van panelleden. Belangrijk om te weten is dat de manier van testen van de Consumentenbond niet representatief is voor alle mobiele gebruikers. De uitslag van het onderzoek kom tot stand op basis van meningen van de panelleden, en is niet gebaseerd op onafhankelijke (meetbare)cijfers.

Naast de Consumentenbond doet Tweakers ook jaarlijks een grootschalig onderzoek naar de beste mobiele provider. Uit de Tweakers Awards van 2023/2024 is KPN tot beste mobiele provider verkozen. Bij de Tweakers Awards wordt niet naar de mening van panelleden gevraagd, maar wordt een stemwedstrijd gehouden. De uitslag zegt dus meer iets over het aantal tevreden klanten dan de kwaliteit of de verhouding van tevreden klanten. Zo is het in de praktijk bij de Tweakers Awards niet mogelijk dat een kleine provider met 100% tevreden klanten kan winnen van grote providers.

Tot slot kijken we ook naar het oordeel van het team van Keuze.nl, die onderzoek hebben gedaan naar de beste mobiele provider in 2023.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina