9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
416.982 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Goedkoop internet

Waarom zou je méér betalen dan nodig voor alleen internet? De goedkoopste alleen internet abonnementen vind je in het overzicht hieronder.

Internet 100 Mb/s
48,- p/m
Nu 6 maanden voor € 28,00
100 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Internet 50 Mb/s
32,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 30,00
50 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Internet 100 Mb/s
42,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 21,25
100 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Internet 100 Mb/s
43,50 p/m
Nu 3 maanden voor € 21,75
100 Mb/s
(Kabel)
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Alleen internet thuis

Bespaar al snel € 200,- per jaar door voor alleen internet te kiezen.

Heb je genoeg aan een snelle internetverbinding? Dan kun je op jouw adres het beste alleen internet vergelijken. Dit scheelt je op jaarbasis een hoop geld. Je postcode is bepalend voor welke providers en snelheden je kunt vergelijken. Misschien ligt er al glasvezel op je adres? Dan kun je ook kiezen voor supersnel alleen internet met glasvezel.

Welke snelheid je daadwerkelijk nodig hebt is afhankelijk van het internetgebruik bij jou thuis. Een gemiddeld huishouden heeft genoeg aan 100 Mbit/s tot 200 Mbit/s om tegelijkertijd zorgeloos online te kunnen. Maar speel je vaak tegelijkertijd online games of ben je met een groot huishouden en streamen jullie vaak en veel? Dan kun je beter kiezen voor 400 Mbit/s of meer.

Vind je het lastig om je internetverbruik in te schatten? Kom dan hier meer te weten over wat een goede internetsnelheid is voor jouw situatie.

alleen internet

Een internet abonnement in drie stappen

Overstappen van internetprovider? In slechts drie stappen heb je een nieuw alleen internet abonnement.

1. Bestellen

Heb je een passende internet provider en internet abonnement gevonden? Ga dan via de 'bestel' knop bij het abonnement naar de website van de provider en vraag hier je nieuwe internet abonnement aan.

Van je nieuwe internetprovider zal je een bevestiging krijgen, meestal per mail, met de datum waarop je internet abonnement in gaat. Met het bestellen van een nieuwe internet abonnement, maak je automatisch gebruik van de overstapservice. Zo hoef je verder niets te doen en regelt je nieuwe provider de gehele overstap voor je.

Meer over bestellen

2. Installatie van je pakket

Na het aanvragen van je internet abonnement zal je een installatiepakket op jouw adres ontvangen. Met dit doe-het-zelf-pakket sluit je zelf eenvoudig je internet aan.

Mocht je er echt niet uitkomen, dan kan je contact opnemen met je nieuwe internetprovider. Vaak is het dan mogelijk om een gratis monteur langs te laten komen, afhankelijk van de voorwaarden van je provider.

Meer over het installatiepakket

3. Direct aan de slag

Vanaf de afgesproken datum, kan je nu voortaan gebruik maken van je nieuwe internet abonnement. Sluit al je apparaten aan op je nieuwe internet verbinding en geniet van je internetsnelheid!

De keuzehulp

Binnen twee minuten een internet abonnement op maat? Gebruik de gratis keuzehulp.

Bepalen welke internetsnelheid voor jou het meest passend is, is niet altijd eenvoudig. Hier helpen we je graag mee!

Door het beantwoorden van een paar simpele vragen over jouw internet gebruik en wat je belangrijk vindt in een internetabonnement, heb je binnen no time een passend antwoord op de snelheid die je nodig hebt.

Aan de hand van de antwoorden in de keuzehulp bepalen we de meeste geschikte internetabonnementen voor jouw situatie en op jouw adres.

 • Binnen twee minuten een advies op maat
 • Toegankelijk voor iedereen
 • Vrijblijvend advies
 • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over alleen internet

Onderstaande vragen over alleen internet worden vaak gesteld. Dit moet je erover weten.

Hoeveel goedkoper is alleen internet?

Het aanschaffen van een los internet abonnement is altijd goedkoper dan een combi-pakket met televisie of bellen. Aangezien je hiermee slechts één dienst af neemt, betaal je ook niet voor diensten waar je geen gebruik van maakt. Zonder televisie spaar je per maand zo'n € 15,- uit. Kun je een vaste telefoonlijn ook missen? Dan bespaar je hier nog eens zo'n € 2,- per maand mee. Dit scheelt je € 204,- per jaar.

Daarbij kun je nog meer geld uitsparen door een goedkoop alleen internet abonnement te nemen met de juiste internetsnelheid voor jouw situatie, en de duurste abonnementen te mijden. Want tussen het duurste en goedkoopste alleen internet abonnement zit ook nog eens € 89,50 prijsverschil(!).

Kortom: het best passende alleen internet abonnement voor jouw situatie bespaart je al snel meer dan € 200,- per jaar.

Vergelijk alleen internet

Wat kost alleen internet bij Ziggo?

Een internet abonnement zonder tv is kun je Ziggo afsluiten vanaf € 43,50 per maand in combinatie met 100 Mbit/s snelheid via kabel (en deels glasvezel) internet. Dit volstaat prima voor een gemiddeld huishouden zonder al te zwaar internetgebruik. Op dit abonnement van Ziggo krijg je nu de eerste 3 van de 12 maanden 50% korting.

Voor een sneller alleen internet abonnement kun je bij Ziggo ook 200 Mbit/s, 400 Mbit/s tot het Gigabit internet afsluiten, oplopend tot € 67,-per maand.

Bij Ziggo betaal je het de volgende maandprijzen voor alleen internet:

 • 100 Mbit/s kost € 43,50 p.m.
 • 200 Mbit/s kost € 48,- p.m.
 • 1000 Mbit/s kost € 60,- p.m

Ziggo biedt hun alleen internet pakketten ook aan in combinatie met de Ziggo GO app. Hiervoor betaal je € 7,- per maand méér en dit geeft je toegang tot tv kijken op je mobiele apparaten. Dit is voordeliger dan een vast tv-abonnement en een goedkopere oplossing als je ongeacht waar je bent toch af en toe tv wil kunnen kijken.

Bekijk Ziggo alleen internet

Wat kost alleen internet bij KPN?

Een los internet abonnement zonder tv is bij KPN te krijgen vanaf € 42,50 per maand. Dit is een abonnement met 100 Mbit/s snelheid, genoeg voor een gemiddeld huishouden om tegelijkertijd soepel te kunnen internetten en te streamen.

Op dit abonnement krijg je de eerste 6 van de 12 maanden 50% korting. Heb je meer snelheid nodig dan 100 Mbit/s, dan kun je bij KPN tot 4000 Mbit/s afsluiten, oplopend tot € 67,50 per maand. Goed om te weten is dat glasvezel van KPN je niets extra kost ten opzichte van DSL.

Bij KPN betaal je het de volgende maandprijzen voor alleen internet:

 • 100 Mbit/s kost € 42,50 p.m.
 • 200 Mbit/s kost € 50,- p.m.
 • 1000 Mbit/s kost € 52,50 p.m
 • 4000 Mbit/s € 67,50 p.m

Bekijk KPN alleen internet

Welk alleen internet abonnement is het goedkoopst?

Onderstaande providers met hun internet only zijn op dit moment het goedkoopst op basis van snelheid:

Provider Downloadsnelheid Prijs
Budget Alles in 1 100 Mb/s € 35,50 Bekijk
Online.nl 100 Mb/s € 48,00 Bekijk
Youfone 100 Mb/s € 41,50 Bekijk
Odido 50 Mb/s € 32,50 Bekijk
KPN 100 Mb/s € 42,50 Bekijk
Ziggo 100 Mb/s € 43,50 Bekijk

Het kan goed zijn dat de goedkoopste internet only provider voor jou een andere is dan bovengenoemde. Hierbij speelt mee wat je wensen zijn: welk type internetverbinding kies je, welke internetsnelheid heb je nodig en wat is de beschikbaarheid op jouw adres? Ook geven sommige providers een korting, waardoor je goedkoper uit kunt zijn met een internet aanbieding.

De snelste manier om goedkoop los internet voor jouw situatie te vinden is door alleen internet te vergelijken aan de hand van je postcode.

Doe de internet postcodecheck

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina