9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
225.440 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Hoe werkt een mifi abonnement?

De voordelen van een mifi abonnement
  • Overal mobiele wifi
  • Je eigen veilige online verbinding
  • Van kleine tot onbeperkte databundels
  • Met meerdere apparaten tegelijk op wifi
Vergelijk sim only voor mifi
De voordelen van een mifi abonnement

Met een mifi abonnement maak je je eigen mobiele wifi verbinding, ongeacht waar je bent. Door middel van een draagbare wifi router en een simkaart met databundel.

Een mifi abonnement is de ideale oplossing voor wifi in de auto, maar bijvoorbeeld ook op vakantie op de camping, of in je vakantiehuisje waar je een paar weken per jaar bent. Een mifi abonnement kan je in de hele EU gebruiken, net zoals elk ander sim only abonnement. Zolang het mifi modem maar contact kan maken met het mobiele 4G of 5G netwerk, kun je je eigen mobiele wifi-netwerk gebruiken. Waar je ook bent.

Voor een mifi abonnement kan je kiezen voor een prepaid simkaart met databundel, hiervoor kies je als je beperkt gebruik gaat maken van een mifi verbinding. Maar ben je van plan vaak mifi te gebruiken? Dan is een sim only abonnement met een databundel voordeliger.

Dit heb je nodig voor een mifi abonnement:

Voor een goede mobiele wifi verbinding heb je drie dingen nodig. Zo kun je overal zorgeloos en veilig online.

1. Een data abonnement voor mifi

Om een mobiele wifi verbinding tot stand te brengen heb je een mobiele databundel nodig. Het is handig hier een los sim only abonnement voor af te sluiten, zodat je ook bereikbaar blijft op je mobiel en je telefoon niet leegraakt doordat het een hotspot moet creëren.

Dit kan al met een kleine databundel van enkele GB's, tot onbeperkt abonnement, met sim only onbeperkt data.

Vergelijk sim only abonnementen

2. Een data simkaart voor mifi

Je kunt je mifi router alleen gebruiken als er een simkaart in zit waaraan een databundel gekoppeld is. Deze simkaart ontvang je bij je sim only abonnement.

Steek de simkaart vervolgens in je mifi router en maak verbinding met het mobiele netwerk. Stel het wifi-netwerk eenmalig goed in, verzin een wachtwoord, en je kunt overal veilig online met je eigen mobiele wifi.

3. Mifi router

Tot slot heb je ook een mobiel wifi modem nodig: een mifi router. Dit is een klein draagbaar apparaat, bedoeld om makkelijk mee te kunnen nemen. De mifi router zet het mobiele signaal om naar wifi, via je simkaart met databundel.

Mifi routers zijn er in vele soorten en maten, en in verschillende prijsklassen. Heb je nog geen mifi router? Dan heeft Coolblue een ruime collectie 4G en 5G mifi routers, variërend tussen de € 100,- en € 500,-.

mifi router

Bekijk mifi routers op Coolblue

Meer over mifi abonnementen

Wil je meer informatie over mifi abonnementen? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat kost een mifi abonnement?

Je kunt bij alle mobiele providers een sim only bundel afsluiten voor een mifi abonnement. De kosten van een mifi abonnement hangen af van wat voor databundel je neemt. Heb je genoeg aan een kleine databundel met 2GB of 3GB per maand? Dan kun je relatief voordelig uit zijn bij budget sim only providers, zoals Lebara, Ben Simpel, Simyo en Youfone voor rond de € 6,- á € 7,- per maand.

Ben je van plan je mifi abonnement veel te gaan gebruiken? Dan is vaak een gemiddelde bundel met 5 tot 8 GB goedkoper, voor gemiddeld € 9,- per maand. Bij groot gebruik is is een onbeperkte databundel de voordeligste optie voor rond de € 20,- per maand.

Is een mifi router huren ook mogelijk?

Wil je niet meteen een (flinke) investering doen in een mifi router, dan is het goed om te weten dat je ook tijdelijk een losse mifi router kunt huren bij diverse partijen. Dit kan bijvoorbeeld een handige oplossing zijn als je eenmalig een poosje een mifi router wil gebruiken voor een lange vakantie met het gezin.

Odido biedt als enige provider ook speciaal Odido mifi abonnement aan, waarbij je een mifi router in bruikleen krijgt bij een data only abonnement. Je leent dan een Alcatel mifi router MW70VK bij je abonnement voor slechts €2,50 per maand. Het voordeel hiervan is, is dat je niet nog los hoeft te investeren in een mifi router.

Wat zijn alternatieven voor een mifi abonnement?

Mobiele hotspot maken: Een andere mogelijkheid is om van je smartphone een mobiele hotspot te maken. Een voordeel hiervan is dat je geen extra apparatuur nodig hebt. Wel gebruik je hiervoor direct je mobiele bundel, waardoor deze extra snel op kan raken. En daarnaast zal het uitzenden van een wifi siginaal de batterij van je mobiel snel leeg trekken. Zorg wel dat je databundel groot genoeg is, bijvoorbeeld met sim only onbeperkt data.

Internet dongel: Een derde manier om een mobiele wifi verbinding tot stand te brengen is via een internet dongel met simkaart. Dit is een klein apparaatje in de vorm van USB stick, die je in laptop steekt. Een USB dongel is aanzienlijk goedkoper en kleiner dan een mifi router, en dus nog makkelijker onderweg mee te nemen. Het nadeel van een USB dongel is dat je alleen het apparaat waar de dongel in zit kunt verbinden met wifi. Met een mifi router kun je daarentegen met talloze apparaten tegelijk online. Handig als je met je gezin, of groep op vakantie gaat bijvoorbeeld.

Welke providers bieden een data only bundel aan voor mifi?

In principe kun je ieder sim only abonnement afsluiten voor je mifi, zolang je maar een databundel neemt. Providers Odido en Vodafone bieden speciale sim only abonnementen aan met een losse data only bundel:

Met deze aparte 'data only' bundels krijg je alleen een abonnement met databundel, en geen belminuten. Daar betaal je dus ook niet voor.

Hoewel je voor je mifi simkaart geen belminuten nodig hebt, is een sim only abonnement waar een kleine belbundel bij zit in verhouding toch een stuk goedkoper dan de speciale data only abonnementen van Vodafone en Odido. Dit is het geval waneer je aan één of enkele GB's data genoeg hebt. Dit scheelt tot de helft van de maandprijs. Wij raden je daarom sim only vergelijken aan als je op zoek bent naar een mifi abonnement, en de prijs te vergelijken met de speciale 'data only' bundels.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina