9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
223.228 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Internet en tv aanbieders

Zoek je méér dan alleen internet? We hebben voor jou de abonnementen van de populairste internet en tv aanbieders uitgezocht.

Internet en TV 100 Mb/s
50,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 18,50
100 Mb/s
(ADSL)
79 zenders
(58 in HD)
Meer informatie
Internet en TV 50 Mb/s
47,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 30,00
50 Mb/s
(ADSL)
67 zenders
(58 in HD)
Meer informatie
Internet en TV 100 Mb/s
56,- p/m
Nu 6 maanden voor € 28,00
100 Mb/s
(Kabel)
80 zenders
(69 in HD)
Meer informatie
Internet en TV 100 Mb/s
55,- p/m
Nu 6 maanden voor € 27,50
100 Mb/s
(ADSL)
76 zenders
(55 in HD)
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Internet aanbieders vergelijken

Met zoveel keuze kan het lastig kiezen zijn welke internet aanbieder het beste bij jou past. Daarom een paar tips om internet aanbieders te vergelijken.

Internet aanbieders zijn in te delen in één van de volgende categorieën: prijsvechters of premium providers. Stel je niet zoveel eisen aan een internet aanbieder en wil je maandelijks gewoon niet teveel betalen? Kies dan voor een prijsvechter. Prijsvechters zijn providers die tegen een lage prijs simpele internet abonnementen leveren. De internet pakketten zijn minder uitgebreid, maar zijn voor veel huishoudens een uitstekende keuze. Bekende prijsvechters zijn Online.nl, Youfone en Budget Alles-in-1.

Van premium providers mag je daarnaast het aller beste verwachten: uitgebreide internet pakketten, veel extra's en een goede klantenservice. Je betaalt hier dan ook wat meer voor. Stel je hogere eisen aan de inhoud van je internet pakket, en vind je het niet erg daar per maand wat méér voor te betalen? Bekijk dan eens premium providers: KPN, T-Mobile en Ziggo.

Wil je meer internet aanbieder naast elkaar zetten en vergelijken? Begin dan meteen met internet aanbieders vergelijken met onze onafhankelijke vergelijker. We tonen altijd de goedkoopste abonnementen eerst, maar je kunt filteren op wat jij belangrijk vindt: bijvoorbeeld de hoogste internetsnelheid, of méér tv-zenders.

aanbieders internet abonnement

Overstappen van internet aanbieder

Overstappen van internet aanbieder? In 3 stappen heb je al een nieuw internet abonnement.

1. Internet aanbieders vergelijken

Heb je de internet aanbieder voor jou gevonden? Ga dan via de 'bestel' knop bij het abonnement naar de website van de provider en vraag je nieuwe internet abonnement aan.

Vervolgens ontvang je van je nieuwe aanbieder een bevestigingsbericht met de datum wanneer je internet abonnement in gaat. Je maakt automatisch gebruik van de overstapservice. Zo hoef je verder niets te doen en regelt je nieuwe provider de overstap voor je.

Meer over bestellen

2. Installatie van je pakket

Heb je gekozen voor kabel- , (A)DSL- of glasvezel internet, dan stuurt je aanbieder een doe-het-zelf-pakket op. Hierin zit alles wat je nodig hebt om je abonnement te kunnen installeren. Kom je er toch niet uit? Dan stuurt je internet aanbieder in de meeste gevallen gewoon een gratis monteur langs. Stap je over naar glasvezel internet, dan komt er altijd een gratis monteur bij je langs om je abonnement te installeren.

Wil je weten of er bij jou een gratis monteur langs kan komen voor de installatie van je pakket? Bekijk dan de voorwaarden van je provider.

Meer over het installatiepakket

3. Geniet van je nieuwe internet pakket

Op de afgesproken datum krijg je je nieuwe internet abonnement geleverd en kun je zorgeloos online. Geniet van je pakket!

Gratis hulp bij vergelijken

Vind je het kiezen van een internet aanbieder toch te ingewikkeld? Met de keuzehulp helpen wij jou op weg om de internet aanbieder te vinden die bij jou past.

Niet iedereen vindt internet aanbieders vergelijken even makkelijk. Dat snappen we en daarom helpen we je graag. We stellen je een paar simpele vragen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt.

Aan de hand van je antwoorden in de keuzehulp selecteren we de meest geschikte internet abonnementen voor jouw situatie. Hierdoor vind je binnen no time de internet aanbieder die het beste bij jou past.

Gratis keuzehulp
  • Binnen twee minuten een passend advies
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Vrijblijvend advies
  • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer informatie over internet aanbieders

Wil je meer informatie over internet aanbieders? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Kan ik eerder overstappen naar een andere internet aanbieder?

We raden je aan te wachten met overstappen tot je contractvrij bent. Dit is altijd na 12 maanden, of wanneer jouw internet aanbieder tussentijds de abonnementsprijzen wijzigt en je hierover bericht hebt gekregen dat dit ook voor jouw abonnement geldt. Je mag dan kosteloos je abonnement opzeggen en overstappen. Nu zijn de meeste huishoudens contractvrij omdat ze al jaren bij dezelfde provider zitten. Dat betekent dat jij waarschijnlijk op dit moment al kunt beginnen internet vergelijken en kosteloos overstappen van internet aanbieder.

Ben je nog niet contractvrij? Dan raden we je aan te wachten met overstappen, omdat je anders de kans riskeert dat jouw provider een opzegboete in rekening brengt. Heb je een nieuwe provider gevonden? Geef je dan overstap vanaf één maand van tevoren door, je nieuwe abonnement gaat dan meteen in gaat wanneer je huidige abonnement stopt met inachtneming met één maand opzegtermijn.

Wie is de beste tv en internet aanbieder?

Wie de beste internet en tv provider is, is voor iedereen anders. Zo vindt de één de prijs het belangrijkste aspect, de andere misschien de service, of een combinatie van allebei. Wel worden er jaarlijks onderzoeken gedaan door middel van diverse peilingen naar wie de beste internet provider is. Met deze peilingen wordt ook onderzocht hoe providers scoren op televisie en bijvoorbeeld hoe het gesteld is met het aantal storingen in het tv-signaal.

Bepaal dus voor je zelf wat jij belangrijk vindt met internet en tv vergelijken, en gebruik de internet vergelijker om aanbieders met internet en tv pakketten te vergelijken. Hiervoor kun je handig de filters gebruiken.

Wie is de goedkoopste internet aanbieder

Algemeen gesteld is Budget Alles in 1 de goedkoopste internet aanbieder. Bij Budget Alles in 1 haal je supervoordelig internet in huis voor de laagste maandprijs.

Je merkt het eigenlijk al: het hangt van je postcode en je wensen voor een internet pakket af wie de goedkoopste internet aanbieder is voor jou. Daarom kun je het beste de internet postcodecheck invullen op jouw adres en aangeven met behulp van de filters waar je naar op zoek bent. We laten je meteen zien wie de goedkoopste is voor jouw situatie. De goedkoopste internet aanbieder staat altijd bovenaan in de resultaten.

Hoe kan ik het beste internet aanbieders vergelijken?

Aanbieders zijn grofweg te vergelijken in twee groepen: prijsvechters of kwaliteit providers. Vaak heb je al wel een idee wat je belangrijk vindt aan een internet abonnement. Is dat een lage prijs, of gaat het veel meer om de prijs-kwaliteit verhouding? Providers verschillen onderling van elkaar in dit opzicht. Zo zijn KPN en Ziggo typische kwaliteits providers. Als je hier van tevoren over na denkt, maakt dit het vergelijken weer iets makkelijker en vind je sneller het juiste internet abonnement voor jou.

Heb je een beeld van wat je verwacht van een internet aanbieder, dan kun je verder met internet vergelijken en het aanbod bekijken. Let met internet aanbieders vergelijken op:

  1. De beschikbaarheid op jouw adres
  2. Het type pakket dat je wil
  3. Welke internetsnelheid je nodig hebt
Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina