Glasvezel aanbieders

Bij welke providers vind je de mooiste glasvezel aanbiedingen van dit moment? We hebben de glasvezel aanbieders met het scherpste aanbod voor je uitgezocht.

Internet 50 Mb/s
30,- p/m
Tijdelijk slechts € 37,50 aansluitkosten
50 Mb/s
(Glasvezel)
Meer informatie
Internet 100 Mb/s
35,- p/m
Tijdelijk slechts € 37,50 aansluitkosten
100 Mb/s
(Glasvezel)
Meer informatie
Internet 50 Mb/s
42,50 p/m
Nu 3 maanden voor € 21,25
50 Mb/s
(Glasvezel)
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Over glasvezel aanbiedingen

Overstappen op razendsnel internet met een korting of kado? Met glasvezel aanbiedingen kan het. Wat wordt de glasvezel aanbieding van jouw keuze?

Glasvezel aanbieders komen regelmatig met aanbiedingen op glasvezel internet, glasvezel internet en tv en glasvezel alles in 1. Daardoor kun je altijd wel met een mooi aanbod een glasvezel internet abonnement afsluiten. De meeste glasvezel aanbiedingen bestaan uit een aantrekkelijke korting op de abonnementsprijs. Zo kun je gemakkelijk profiteren van een aantal maanden supersnel internet met korting, en betaal je bijvoorbeeld tot een halfjaar lang een gereduceerde maandprijs.

Maar ook is een glasvezel aanbieding met kado goed mogelijk. Deze wordt je meestal aangeboden in de vorm van een gratis dienst, zoals een aantal maanden tv voor 'nop', of een extra tv-pakket zonder bijbetaling. Een enkele keer kun je een gratis handig cadeau krijgen bij je glasvezel aanbieding, zoals een Google Home Mini of een Google Chromecast.

Benieuwd naar alle glasvezel aanbiedingen op jouw adres? Check dan meteen of jouw postcode al is aangesloten op het landelijke glasvezel netwerk en start met glasvezel vergelijken voor de beste deal.

glasvezel aanbiedingen

Overstappen met een glasvezel aanbieding doe je zo...

In slechts drie stappen heb je een nieuw glasvezel abonnement aangevraagd, met gebruik van een glasvezel aanbieding.

1. Doe de glasvezel postcodecheck

Om te weten of jouw adres al aangesloten is op het glasvezelnetwerk, is het eerst belangrijk je postcode en huisnummer in te vullen in de glasvezel postcodecheck. Zo weet je of jij al glasvezel internet kunt krijgen en kunnen wij je in dat geval meteen het actuele aanbod van glasvezel aanbiedingen laten zien op jouw adres.

2. Kies een glasvezel aanbieding

Gebruik vervolgens de filters in de vergelijker om aan te geven waar je naar op zoek bent. Wil je alleen internet, of ook televisie en/of bellen bij je glasvezel pakket? We tonen de goedkoopste glasvezel aanbiedingen altijd bovenaan in de vergelijker. Zo zie je meteen bij wie je het voordeligst uit bent met een aanbieding.

Vraag vervolgens je glasvezel pakket aan door op de link bij de aanbieding te klikken. Wij sturen je door naar de website van de glasvezel aanbieder, waar je met een online aanmeldformulier je overstapt kunt aanvragen. Dit heb je in een paar minuten geregeld waarna je provider meteen voor je aan de slag gaat.

Meer over bestellen

3. Je bent overgestapt!

Je krijgt meestal binnen 1 tot 2 werkdagen een schriftelijke bevestiging van je aanmelding. Je hebt vanaf dat moment 14 dagen bedenktijd. Na deze 14 dagen krijg je bericht van je provider wat de ingangsdatum wordt van je nieuwe glasvezel pakket en wordt je oude abonnement voor je opgezegd.

Hierbij wordt rekening gehouden met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Ook laat je provider weten wanneer je installatiepakket wordt geleverd.

Meer over het installatiepakket

De keuzehulp

Binnen 2 minuten een glasvezel abonnement op maat? Gebruik de gratis Keuzehulp voor de beste glasvezel aanbieding voor jouw situatie.

Niet iedereen vindt glasvezel aanbiedingen vergelijken even makkelijk. En dat snappen we. Daarom helpen we je graag een handje om het beste glasvezel pakket te vinden.

We stellen je een paar simpele vragen over wat jij belangrijk vindt en je internet gebruik, en vinden zo samen binnen no time de beste passende glasvezel aanbieding voor jou.

  • Toegankelijk voor iedereen
  • Onafhankelijk & persoonlijk
  • Vrijblijvend advies
  • Binnen twee minuten een passend advies op maat
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over glasvezel aanbiedingen vergelijken

Wil je meer informatie over glasvezel aanbiedingen vergelijken? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Hoe moet ik mijn glasvezel modem installeren?

Wanneer je gebruikt maakt van een glasvezel aanbieding krijg je een installatiepakket thuisgestuurd. Daarmee kun je zelf je glasvezel modem installeren. Met de bijgeleverde instructies is installatie van je glasvezel modem (en tv-kastje) in veel gevallen geen uitdaging. Bovendien is het meeste werk al voor je gedaan en hoef je tegenwoordig zelf geen thuisnetwerk en wachtwoord meer aan te maken. Lekker makkelijk.

Maar omdat de glasvezelaansluiting bij veel huishoudens in de meterkast zit en dit meer vragen op kan roepen sturen providers in vrijwel alle gevallen een gratis monteur langs om je pakket te installeren. Het enige wat je hoeft te doen is even een afspraak inplannen, en je kunt online!

Heb ik een glasvezelaansluiting op mijn adres?

Of je al een glasvezelaansluiting in huis hebt kun je eenvoudig controleren in de meterkast. Het aansluitpunt is meestal een kastje in oranje kleur. Woningen binnen postcodegebieden waar nog geen glasvezel is uitgerold, hebben geen glasvezelaansluiting.

Staat jouw postcode op de planning om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk, dan kun je zelf een glasvezelaansluiting aanvragen via mijnaansluiting.nl. Laat je een nieuwbouw woning bouwen? Dan kan het verstandig zijn om ook alvast een glasvezelaansluiting aan te vragen.

Wanneer krijg ik glasvezel?

De uitrol van het landelijke glasvezel netwerk in Nederland is een jarenlange en tijdrovende klus. Steeds meer postcodes zijn inmiddels al aangesloten, maar een groot deel helaas ook nog niet. KPN NetwerkNL, de verantwoordelijke voor de aanleg van het glasvezelnetwerk, gaat daarbij in etappes te werk.

Is er op dit moment nog geen glasvezel beschikbaar op jouw adres, dan kun je via de website KPN NetwerkNL eenvoudig controleren met behulp van de postcodecheck of jouw postcode al op de planning staat voor aansluiting op het glasvezel netwerk. Wanneer jouw postcode aan de beurt is, ontvang je hierover een brief van KPN NetwerkNL.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel, ook wel ‘fiber’ genoemd is een bundel bestaande uit dunne glazen vezels die razendsnel data heen en weer sturen door middel van knipperende lichtsignalen. Glasvezel heeft veel voordelen ten opzichte van DSL- en kabel internet, al bestaat kabel internet tegenwoordig al voor een heel groot deel uit glasvezel.

Met glasvezel is het mogelijk om op hele grote afstanden data te versturen, zonder dat daarbij internetsnelheid verloren gaat. En omdat het versturen van data beide kanten op even vlot gaat, is de uploadsnelheid altijd even groot als de downloadsnelheid. Dit vergroot niet alleen de stabiliteit van je internetverbinding, je kunt hierdoor bijvoorbeeld ook naar hoge beeldkwaliteit televisie kijken in 4K-resolutie.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina