9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
418.980 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Goedkoop glasvezel internet

Bekijk meteen de voordeligste glasvezel abonnementen. Of check het volledige beschikbare aanbod van glasvezel internet op jouw adres.

Internet 50 Mb/s
43,- p/m
Nu 6 maanden voor € 17,50
50 Mb/s
(Glasvezel)
Meer informatie
Internet 100 Mb/s
41,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 20,75
100 Mb/s
(Glasvezel)
Meer informatie
Internet 100 Mb/s
49,- p/m
Nu 6 maanden voor € 29,00
100 Mb/s
(Glasvezel)
Meer informatie
Internet 200 Mb/s
50,- p/m
Nu 6 maanden voor € 25,00
200 Mb/s
(Glasvezel)
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Glasvezel providers

Bij vrijwel alle providers kun je glasvezel afsluiten. Dit zijn de meest gekozen glasvezel providers.
KPN Alles in 1

KPN glasvezel

Vind je service en kwaliteit het aller belangrijkst bij een glasvezel abonnement? Dan mag KPN zeker niet ontbreken in je vergelijking. Premium provider KPN heeft het grootste glasvezel netwerk. KPN levert glasvezel abonnementen met alles erop en eraan, of je nu een uitgebreid pakket wilt of niet. KPN scoort in alle onderzoeken naar de beste provider steevast een toppositie en heeft meestal een aanbieding.
Bekijk KPN glasvezel mogelijkheden

Odido glasvezel

Naast KPN is Odido (voorheen T-Mobile) de grootste aanbieder van landelijk glasvezel internet. Glasvezel internet van Odido is inmiddels op heel veel postcodes beschikbaar. Ook Odido heeft regelmatig een aanbieding, maar is vooral op langere termijn voordelig (als je niet jaarlijks overstapt).
Bekijk Odido glasvezel mogelijkheden
Caiway Glasvezel

Caiway glasvezel

Provider Caiway biedt regionaal het snelste glasvezel internet aan tot maar liefst 8000 Mbit/s. Zo kun je in een aantal buitengebieden gebruik maken van ongekend snel internet. Heb je momenteel kabel internet van Caiway? Dan kun je mogelijk ook over op glasvezel. De provider is namelijk hard bezig met het omleggen van haar kabelnetwerk naar glasvezel.
Bekijk Caiway glasvezel mogelijkheden

Glasvezel in drie stappen

Overstappen van provider? In slechts drie stappen heb je een nieuw glasvezel abonnement.

1. Bestellen

Heb je de glasvezel provider voor jou gevonden? Ga dan via de bestel link bij het abonnement naar de website van de provider en vraag je nieuwe glasvezel abonnement aan.

Vervolgens ontvang je van je nieuwe provider een bevestigingsbericht met de datum wanneer je glasvezel abonnement in gaat. Je maakt automatisch gebruik van de overstapservice. Zo hoef je verder niets te doen en regelt je nieuwe provider de overstap voor je.

Meer over bestellen

2. Installatiepakket

De Installatie van je abonnement is vaak zo gedaan. Stap je over naar glasvezel internet? Dan komt er altijd een gratis monteur bij je langs om je abonnement te installeren.

Meer over installatie

3. Geniet van je pakket

Op de afgesproken datum krijg je je nieuwe glasvezel abonnement geleverd en kun je zorgeloos gebruik maken van razendsnel internet. Geniet van je pakket!

De Keuzehulp

Binnen twee minuten een glasvezel abonnement op maat? Gebruik de gratis keuzehulp.

Niet iedereen vindt glasvezel vergelijken even makkelijk. Dat snappen we en daarom helpen we je graag. Met een paar simpele vragen over wat jij belangrijk vindt en over je internet gebruik vindt je binnen no time het glasvezel abonnement dat het best bij je past.

Aan de hand van je antwoorden in de keuzehulp selecteren we de meest geschikte glasvezel abonnementen voor jouw situatie.

  • Binnen twee minuten een passend advies
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Vrijblijvend advies
  • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over glasvezel internet

Onderstaande vragen over glasvezel internet worden vaak gesteld. Dit moet je erover weten.

Kan ik gebruik maken van glasvezel aanbiedingen?

Ook met glasvezel internet kun je gebruik maken van glasvezel aanbiedingen. Zo betaal je niet de volle mep voor je abonnement omdat je een aantal maanden korting krijgt, of je ontvangt extra's met een hoge cadeauwaarde.

Wanneer je gaat glasvezel vergelijken kun je op basis van jouw postcode zien welke glasvezel aanbiedingen voor jou beschikbaar zijn en bij wie.

Regelmatig terugkerende aanbiedingen die we voorbij zien komen zijn:

  • 6 tot 12 maanden 50% korting op de maandprijs
  • Gratis zenderpakket bij internet en tv
  • Gratis smart-tv bij je internet en tv abonnement
  • 12 maanden gratis streamingdienst naar keuze
  • Gratis Ipad bij een internet en tv abonnement

Vergelijk glasvezel internet

Waarom kan ik geen DSL vergelijken met glasvezel toegang?

Zodra glasvezel internet op jouw adres beschikbaar is, zul je op den duur over moeten stappen op glasvezel internet (of kabel internet) als je nu nog gebruik maakt van DSL-internet.

De DSL-verbinding wordt in de komende jaren uitgefaseerd op adressen waar glasvezel beschikbaar is. Je krijgt hierover vanzelf bericht van je provider als op jouw adres DSL uitgefaseerd wordt. In dat geval kun je zonder meerprijs bij je huidige provider een glasvezel abonnement nemen met dezelfde snelheid en pakketvoorwaarden.

Wanneer je glasvezel gaat vergelijken, zie je bij ons in de vergelijker dan ook geen DSL-abonnementen resultaten meer. Dit doen we omdat er geen prijsverschil zit tussen DSL- en glasvezel abonnementen op jouw adres.

Waarom kan ik geen Ziggo glasvezel vergelijken?

Wanneer je glasvezel pakketten op jouw adres gaat vergelijken, kom je Ziggo niet tegen in de resultaten. Waarom is dat? Ondanks dat de internetverbinding van Ziggo voor het laatste stukje vanaf de voordeur tot in je woning uit glasvezel bestaat, is Ziggo niet officieel een glasvezel provider.

97% van de Ziggo verbinding bestaat nog altijd uit COAX kabel, wat het overgrote deel van de verbinding is. Hier merk je zelf overigens weinig van (mogelijk alleen wanneer je veel bestanden moet uploaden). Ziggo levert namelijk ook supersnel internet tot 1000 Mbit/s, met dus een klein stukje glasvezel in de totale verbinding tot aan bij jou in huis.

Is glasvezel internet op jouw adres wel beschikbaar? Overweeg dan wel om te kiezen voor een glasvezel provider in plaats van Ziggo indien je vaak grote bestanden uploadt, en als je het goedkoopste internet wil. Ziggo is in maandprijs duurder dan de goedkoopste glasvezel providers.

Welke glasvezel provider is het beste?

Wie de beste glasvezel provider is, hangt vooral af van wat jij zelf belangrijk vindt. Maar om wat meer houvast te vinden kan het helpen om hierbij diverse onderzoeken aan te halen die jaarlijks de beste provider uitroepen.

KPN  Odido
Keuze.nl Winnaar klanttevredenheid Winnaar laagste prijs en combivoordeel
Consumentenbond 7,8 1e
Tweakers 6,7 3e

Zo komt KPN Glasvezel als beste glasvezel provider uit de test bij Tweakers en bij Keuze.nl (op het onderdeel klanttevredenheid). Uit het onderzoek van de Consumentenbond komen ze als tweede beste uit de test na Freedom. Odido behoort volgens ons ook tot de beste glasvezel providers. Uit het onderzoek van Keuze.nl scoren ze de beste vaste lage prijs en zijn ze de beste keuze met combivoordeel. Ze scoren een nette derde plaats in het laatste onderzoek van Tweakers.

Belangrijk om te weten is dat de beoordelingen van de Consumentenbond en Tweakers tot stand komen op basis van meningen van gebruikers. Dit is dus niet geheel objectief en onafhankelijk.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina