Glasvezel vergelijken

Bekijk hieronder het overzicht met de meest gekozen glasvezel abonnementen. Of check het volledige aanbod van glasvezel providers voor jouw beste keuze.

Alles-in-1 100 Mb/s
52,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 37,50
100 Mb/s
(Glasvezel)
66 zenders
(36 in HD)
Vast bellen
Meer informatie
Alles-in-1 100 Mb/s
59,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 35,75
100 Mb/s
(Glasvezel)
78 zenders
(57 in HD)
Vast bellen
Meer informatie
Alles-in-1 100 Mb/s
71,- p/m
Nu 3 maanden voor € 49,00
100 Mb/s
(Glasvezel)
61 zenders
(35 in HD)
Vast bellen
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Glasvezel providers

Een razendsnelle provider met glasvezel vinden? Dit zijn de glasvezel providers met het grootste aanbod in glasvezel abonnementen.
KPN Alles in 1

KPN glasvezel

Vind je service en kwaliteit het aller belangrijkst bij een abonnement? Dan mag KPN zeker niet ontbreken in je vergelijking. Serviceprovider KPN heeft haar eigen glasvezel netwerk – en grootste van Nederland. KPN levert glasvezel abonnementen met alleen internet, internet en tv of alles in 1. Onlangs is KPN glasvezel nog door de Consumentenbond uitgeroepen ‘als beste getest’ in oktober 2018.
Meer over KPN

Ziggo glasvezel

Hoewel Ziggo technisch gezien een kabel aanbieder is, wordt maar liefst 97% van de kabelverbinding via glasvezel geleverd. Is glasvezel internet nog niet beschikbaar op jouw adres, maar wil je wel snel en stabiel internet? Dan is kabel internet van Ziggo het beste alternatief. Bekijk de abonnementen van Ziggo met alleen internet, internet en tv of alles in 1 op jouw adres.
Meer over Ziggo
Ziggo Glasvezel
XS4ALL Glasvezel

XS4ALL glasvezel

XS4ALL bewijst al jaren een echte serviceprovider te zijn. Deze club van echte ‘nerds’ zorgt ervoor dat hun klanten de minste storingen ervaren en hanteert de hoogste standaarden voor jouw online veiligheid en privacy. XS4ALL glasvezel internet was in oktober 2017 door de Consumentenbond ‘als beste getest’.
Meer over XS4ALL

Caiway glasvezel

Provider Caiway biedt regionaal ontzettend snel glasvezel internet aan. Zo kun je in een aantal buitengebieden gebruik maken van het op twee na snelste glasvezel netwerk. Heb je momenteel kabel internet van Caiway? Dan kun je mogelijk ook over op glasvezel. De provider is namelijk hard bezig met het omleggen van haar kabelnetwerk naar glasvezel. Wat kan Caiway voor jou betekenen?
Meer over Caiway
Caiway Glasvezel

Glasvezel in drie stappen

Overstappen van provider? In slechts drie stappen heb je een nieuw glasvezel abonnement.

1. Bestellen

Heb je de glasvezel provider voor jou gevonden? Ga dan via de bestel link bij het abonnement naar de website van de provider en vraag je nieuwe glasvezel abonnement aan.

Vervolgens ontvang je van je nieuwe provider een bevestigingsbericht met de datum wanneer je glasvezel abonnement in gaat. Je maakt automatisch gebruik van de overstapservice. Zo hoef je verder niets te doen en regelt je nieuwe provider de overstap voor je.

Meer over bestellen

2. Installatiepakket

De Installatie van je abonnement is vaak zo gedaan. Stap je over naar glasvezel internet? Dan komt er altijd een gratis monteur bij je langs om je abonnement te installeren.

Meer over installatie

3. Geniet van je pakket

Op de afgesproken datum krijg je je nieuwe glasvezel abonnement geleverd en kun je zorgeloos gebruik maken van razendsnel internet. Geniet van je pakket!

De Keuzehulp

Binnen twee minuten een glasvezel abonnement op maat? Gebruik de gratis keuzehulp.

Niet iedereen vindt glasvezel vergelijken even makkelijk. Dat snappen we en daarom helpen we je graag. Met een paar simpele vragen over wat jij belangrijk vindt en over je internet gebruik vindt je binnen no time het glasvezel abonnement dat het best bij je past.

Aan de hand van je antwoorden in de keuzehulp selecteren we de meest geschikte glasvezel abonnementen voor jouw situatie.

  • Binnen twee minuten een passend advies
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Vrijblijvend advies
  • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over glasvezel

Wil je meer informatie over abonnementen met glasvezel? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Hoe krijg ik een glasvezelaansluiting op mijn adres?

Is jouw woning al wel aangesloten op het glasvezel netwerk, maar heb je nog geen glasvezelaansluiting in huis? Dan zul je zelf eerst een glasvezel aansluiting moeten aanvragen om glasvezel internet te kunnen gebruiken. Lees hier meer over een glasvezelaansluiting in huis.

Wat voor modem krijg ik bij mijn glasvezelabonnement?

Tegenwoordig krijg je standaard bij ieder internet abonnement een zogenaamd ‘2 in 1’ modem in bruikleen van je provider. Ook bij glasvezel abonnementen. Welk type of merknaam dit is wisselt per provider. Een 2-in-1 modem is een modem/router ineen. Waar je voorheen nog apart een router moest plaatsen in je woning om het binnenkomende internetsignaal te verspreiden, zit een router tegenwoordig ingebouwd in het modem. Wel zo makkelijk, en zo kun je eenvoudig draadloos verbinding maken met al je apparaten.

Welke glasvezel snelheid kan ik het beste kiezen?

Heb je geen idee welke glasvezel snelheid voor jouw situatie voldoende is? Je wilt natuurlijk voldoende snelheid, zodat je geen traag internet ervaart, maar niet onnodig teveel betalen voor snelheid die je toch niet gebruikt.

Om de juiste snelheid voor jouw situatie te vinden raden we je aan onze gratis Keuzehulp Keuzehulp te gebruiken. Zo kunnen we je aan de hand van een paar eenvoudige vragen over je internet gebruik en het aantal personen binnen je huishouden helpen de juiste glasvezel snelheid te vinden.

Hoe installeer ik mijn glasvezel modem?

De installatie van een glasvezel modem werkt net even anders dan de installatie van een DSL/kabel modem/router. Dit omdat de glasvezelaansluiting bij de meeste woningen vaak in de meterkast zit in plaats van in de woonkamer. Maar dit hoeft geen probleem te zijn om zelf je glasvezel modem te installeren. Dit heb je vaak zo gedaan met de duidelijke handleiding bij je installatiepakket en het meeste werk is al voor je gedaan, zoals het aanmaken van een netwerk en wachtwoord.

Wil je niet zelf je glasvezel modem installeren, of zie je er tegenop? Dan is het goed om te weten dat de meeste providers een gratis monteur laten langskomen op aanvraag, omdat ze snappen dat er iets meer bij komt kijken in het geval van glasvezel. Zo ben je binnen een mum van tijd online!

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina