9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
310.042 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Vergelijkgroep
partner sinds 2018

Glasvezel vergelijken

Bekijk hieronder het overzicht met de meest gekozen glasvezel abonnementen. Of check het volledige aanbod van glasvezel providers voor jouw beste keuze.

Alles-in-1 100 Mb/s
50,- p/m
Nu 6 maanden voor € 40,00
100 Mb/s
(Glasvezel)
65 zenders
(57 in HD)
Vast bellen
Meer informatie
Alles-in-1 50 Mb/s
68,- p/m
Nu 6 maanden voor € 34,00
50 Mb/s
(Glasvezel)
61 zenders
(35 in HD)
Vast bellen
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Glasvezel providers

Een razendsnelle provider met glasvezel vinden? Dit zijn de glasvezel providers met het grootste aanbod in glasvezel abonnementen.
KPN Alles in 1

KPN glasvezel

Vind je service en kwaliteit het aller belangrijkst bij een abonnement? Dan mag KPN zeker niet ontbreken in je vergelijking. Serviceprovider KPN heeft haar eigen glasvezel netwerk – en grootste van Nederland. KPN levert glasvezel abonnementen met alleen internet, internet en tv of alles in 1. Onlangs is KPN glasvezel nog door de Consumentenbond uitgeroepen ‘als beste getest’ in oktober 2018.
Meer over KPN

Ziggo glasvezel

Hoewel Ziggo technisch gezien een kabel aanbieder is, wordt maar liefst 97% van de kabelverbinding via glasvezel geleverd. Is glasvezel internet nog niet beschikbaar op jouw adres, maar wil je wel snel en stabiel internet? Dan is kabel internet van Ziggo het beste alternatief. Bekijk de abonnementen van Ziggo met alleen internet, internet en tv of alles in 1 op jouw adres.
Meer over Ziggo
Ziggo Glasvezel
XS4ALL Glasvezel

XS4ALL glasvezel

XS4ALL bewijst al jaren een echte serviceprovider te zijn. Deze club van echte ‘nerds’ zorgt ervoor dat hun klanten de minste storingen ervaren en hanteert de hoogste standaarden voor jouw online veiligheid en privacy. XS4ALL glasvezel internet was in oktober 2017 door de Consumentenbond ‘als beste getest’.
Meer over XS4ALL

Caiway glasvezel

Provider Caiway biedt regionaal ontzettend snel glasvezel internet aan. Zo kun je in een aantal buitengebieden gebruik maken van het op twee na snelste glasvezel netwerk. Heb je momenteel kabel internet van Caiway? Dan kun je mogelijk ook over op glasvezel. De provider is namelijk hard bezig met het omleggen van haar kabelnetwerk naar glasvezel. Wat kan Caiway voor jou betekenen?
Meer over Caiway
Caiway Glasvezel

Glasvezel in drie stappen

Overstappen van provider? In slechts drie stappen heb je een nieuw glasvezel abonnement.

1. Bestellen

Heb je de glasvezel provider voor jou gevonden? Ga dan via de bestel link bij het abonnement naar de website van de provider en vraag je nieuwe glasvezel abonnement aan.

Vervolgens ontvang je van je nieuwe provider een bevestigingsbericht met de datum wanneer je glasvezel abonnement in gaat. Je maakt automatisch gebruik van de overstapservice. Zo hoef je verder niets te doen en regelt je nieuwe provider de overstap voor je.

Meer over bestellen

2. Installatiepakket

De Installatie van je abonnement is vaak zo gedaan. Stap je over naar glasvezel internet? Dan komt er altijd een gratis monteur bij je langs om je abonnement te installeren.

Meer over installatie

3. Geniet van je pakket

Op de afgesproken datum krijg je je nieuwe glasvezel abonnement geleverd en kun je zorgeloos gebruik maken van razendsnel internet. Geniet van je pakket!

De Keuzehulp

Binnen twee minuten een glasvezel abonnement op maat? Gebruik de gratis keuzehulp.

Niet iedereen vindt glasvezel vergelijken even makkelijk. Dat snappen we en daarom helpen we je graag. Met een paar simpele vragen over wat jij belangrijk vindt en over je internet gebruik vindt je binnen no time het glasvezel abonnement dat het best bij je past.

Aan de hand van je antwoorden in de keuzehulp selecteren we de meest geschikte glasvezel abonnementen voor jouw situatie.

 • Binnen twee minuten een passend advies
 • Toegankelijk voor iedereen
 • Vrijblijvend advies
 • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over glasvezel

Wil je meer informatie over abonnementen met glasvezel? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat is glasvezel?

Glasvezel, ook wel fiber-to-the-home genoemd, is de snelste breedbandverbinding van dit moment. Glasvezel bestaat uit een bundel van dunne glazen vezels die razendsnel data heen en weer sturen door middel van knipperende lichtsignalen. Glasvezel heeft veel voordelen ten opzichte van DSL- en kabel internet, al bestaat kabel internet tegenwoordig al voor een heel groot deel ook uit glasvezel waardoor kabel internet ook supersnel is.

Met glasvezel is het mogelijk om op hele grote afstanden data te versturen zonder dat daarbij internetsnelheid verloren gaat. En omdat het versturen van data van- en naar je woning even vlot gaat, is de uploadsnelheid altijd even groot als de downloadsnelheid. Dit vergroot niet alleen de stabiliteit van je internetverbinding, je kunt hierdoor bijvoorbeeld ook naar hoge beeldkwaliteit televisie kijken in 4K-resolutie en online gamen. Hoewel glasvezel vaak nog iets duurder is, met name wanneer je een hoge internetsnelheid wil, kun je met glasvezel aanbiedingen het goedkoopste uit zijn.

Welke glasvezel provider is het beste?

Provider Score Consumentenbond 
KPN 8,0 Meer over KPN
XS4ALL 7,9 Meer over XS4ALL
T-Mobile 7,2 Meer over T-Mobile
Caiway 7,3 Meer over Caiway

KPN Glasvezel en XS4ALL glasvezel komen allebei als beste uit de test uit het laatste panelonderzoek van de Consumentenbond. Op de losse onderdelen waar op is gemeten scoorde XS4ALL nog net iets beter op de kwaliteit van de internetverbinding zelf met een 8,7. Belangrijk om te weten dat deze beoordeling gaat over alles in 1 providers en dat de manier van testen van de Consumentenbond niet representatief is voor alle internet gebruikers. De uitslag van het onderzoek kom tot stand op basis van meningen van de panelleden, en is niet gebaseerd op onafhankelijke (meetbare)cijfers.

De beste glasvezel provider voor jou vind je het beste en snelste door middel van glasvezel vergelijken aan de hand van je postcode en je specifieke internet gebruik en wensen. Vind je het lastig om een glasvezel provider te vinden? Dan geven we je graag een gratis advies met de Keuzehulp.

Waar ligt glasvezel?

De uitrol van het landelijke glasvezel netwerk in Nederland is een jarenlange en tijdrovende klus. Steeds meer postcodes worden aangesloten, voornamelijk in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. Maar een groot deel van Nederland heeft helaas nog geen glasvezel aansluiting. Op de website van onderzoeksbureau Stratix wordt met de 'glaskaart' bijgehouden waar al glasvezel internet ligt.

KPN NetwerkNL, de grootste partij verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk, gaat daarbij in etappes te werk en bekijkt waar de vraag het grootst is. Deze regio's worden als eerstvolgende aangesloten op het glasvezel netwerk. Of jij al kunt glasvezel internet kunt vergelijken, zie je eenvoudig door je postcode in te vullen in de internet postcodecheck.

De providers die glasvezel leveren in Nederland zijn:

 • Budget Alles-in-1
 • KPN
 • T-Mobile
 • Freedom Internet
 • DELTA
 • Caiway
 • Online.nl
 • Solcon
 • XS4ALL
 • Youfone

Wanneer komt er glasvezel op mijn adres?

Via onze postcodecheck zie je meteen of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres en welke providers abonnementen leveren. Is er op dit moment nog geen glasvezel beschikbaar op jouw adres? Dan kun je via de website KPN NetwerkNL met behulp van de postcodecheck, controleren of jouw postcode al op de planning staat. Wanneer jouw postcode aan de beurt is, ontvang je hierover vanzelf een brief.

Op het moment dat je bericht krijgt over de glasvezelaansluiting, wordt je gevraagd om toestemming te geven. Staat jouw postcode niet op de planning om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk? Dan kun je ook zelf een glasvezelaansluiting aanvragen via mijnaansluiting.nl. Dit is echter niet kosteloos. Laat je een nieuwbouwwoning bouwen? Dan kan het verstandig zijn om alvast een glasvezelaansluiting aan te vragen.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina