Wil je internet aanvragen op je adres? Wij helpen je het perfecte internet abonnement voor jou te vinden en beantwoorden al je vragen over het aanvragen van internet.

Er zijn verschillende redenen om een nieuw internet abonnement te nemen. Misschien ben je onlangs verhuisd of zoek je gewoon een betere provider. Wat de reden ook is je vraagt je af: waar moet ik beginnen? Geen zorgen, wij leggen uit hoe jij de beste internet provider voor jou vindt.

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van internet?

Om het ideale internet abonnement voor jou te vinden moet je naar een aantal factoren kijken.

Overstappen van internet provider:

  • Welke internet abonnementen zijn in mijn buurt beschikbaar?
  • Hoeveel data heb ik nodig?
  • Hoe kan ik een internet abonnement bestellen?

Hieronder beantwoorden we deze vragen zodat jij de best keuze kan maken.

Welke internet abonnementen zijn in mijn buurt beschikbaar?

Via onze website kun je alle internet providers met elkaar vergelijken om zo de goedkoopste of het snelste internet abonnement bij jou in de buurt te vinden. Met behulp van de internet postcodecheck kun je eenvoudig en snel internet abonnementen filteren op het type internetverbinding, zoals ADSL, kabel en glasvezel. Door je postcode in te vullen kunnen we je meteen de goedkoopste internet abonnementen op jouw adres laten zien.

Hoe kan ik een internet abonnement bestellen?

Het bestellen van een internet abonnement kan makkelijk via onze vergelijker. Nadat je een passend abonnement hebt gevonden klik je op ‘bekijk’. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de provider waar het enige wat je nog hoeft te doen is om een online aanmeldformulier in te vullen. Na het invullen van het formulier en een paar muisklikken ben jij aangemeld bij je nieuwe provider. De provider gaat dan aan de slag om je aanvraag te verwerken. Een paar dagen later ontvang je een schriftelijke bevestiging van je aanmelding en de leverdatum van je nieuwe abonnement.

Ben je niet tevreden of heb je ergens een beter aanbod gezien? Dan heb je na de bevestiging altijd nog 14 dagen bedenktijd. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een internetabonnement dan kun je hieronder onze keuzehulp gebruiken.

Hoeveel downloadsnelheid heb ik nodig?

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een internet abonnement is hoeveel downloadsnelheid je nodig hebt. Dit is allemaal afhankelijk van jouw situatie.

Ben je op zoek naar het goedkoopste internet of zoek je juist de snelste internet provider? Gebruik je alleen internet voor e-mailen en browsen? Dan is een internet abonnement met een snelheid van 20 Mb/s voldoende. Woon je met een gezin en wil je genoeg snelheid om met zijn allen écht zorgeloos te kunnen internetten, online gamen en streamen? Dan raden we een internetsnelheid van 100 Mb/s aan.

Als je zelf niet weet welke internetsnelheid de beste keuze is, dan kun je met internet vergelijken op de ‘welke snelheid past bij mij?’ button klikken. Hierin hebben we een aantal situaties beschreven die mogelijk bij jouw behoeftes aansluiten. Wanneer je de optie aanklikt die het beste bij jouw situatie past, worden de resultaten op deze internetsnelheid gefilterd.