Wat is 4G voor thuis?

Wie buiten de stad woont kan helaas niet altijd een vaste internet verbinding afsluiten. Niet op alle plaatsen in Nederland zijn koper- en glasvezelverbindingen aangelegd voor een vaste internetverbinding. Maar ook wanneer je wel een vaste internet verbindingen hebt kan je internetsnelheid toch soms traag en instabiel zijn. De oplossing in veel van deze gevallen is 4G voor thuis. Je maakt daarmee gebruik van het mobiele netwerk van providers voor internet bij je thuis.

4G is de opvolger van 3G mobiele data en is tegenwoordig de standaard voor mobiel internet en zorgt voor een snellere internetverbinding. Wanneer je thuis wil internetten, via je laptop, tablet of pc is 4G voor thuis de oplossing voor buitengebieden waar een vaste internetverbinding te traag is, of helemaal niet mogelijk omdat er geen ADSL, kabel of glasvezel verbinding mogelijk is.

T-Mobile en KPN zijn de enige internet providers die 4G internet aanbieden voor thuis. T-Mobile heeft Unlimited 4G voor thuis, waarbij je kunt kiezen uit twee abonnementen. KPN heeft Sneller Internet Buitengebied.

Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

KPN 4G: Sneller Internet Buitengebied

Sneller Internet Buitengebied van KPN is alleen te krijgen als aanvulling op je vaste ADSL internet verbinding. Daar waar je vaste internetverbinding tekort schiet, neemt 4G het over. Het komt dus niet in de plaats van een vaste internet verbinding, zoals bij T-Mobile wel het geval is.

Wil je in aanmerking komen voor 4G internet van KPN, dan kan dat alleen wanneer:

  • De komende zes maanden je internetverbinding niet meer dan 15Mb/s downloadsnelheid bereikt.
  • Je postcode in een gebied ligt waar KPN voldoende capaciteit heeft op het 4G netwerk.
  • Verwacht voldoende 4G dekking te kunnen leveren op jouw adres binnenshuis.

Dit laatste betekent dat het van huis tot huis kan verschillen binnen hetzelfde postcodegebied of dat je 4G internet van KPN kan krijgen.

KPN 4G: Sneller Internet Buitengebied

T-Mobile 4G: Unlimited voor thuis

Het goedkoopste internet met 4G voor thuis vind je bij T-Mobile. T-Mobile biedt al enige tijd internetabonnementen aan via haar mobiele 4G netwerk. T-Mobile biedt Unlimited 4G voor thuis aan via Sim Only of een 4G-router. Via Sim Only krijg je onbeperkt data om te internetten in het buitengebied. Kies je voor een 4G-router, dan haalt deze het 4G-signaal van T-Mobile in huis en zet dit signaal om in Wifi. Sim Only 4G kost € 35,- per maand. Voor 4G thuis met router betaal je iets meer, namelijk € 42,50 per maand.

Op tal van plekken in Nederland staan 4G-masten van verschillende providers. Veel 4G-masten vind je ook in het oosten van het land, waar de meeste buitengebieden zich bevinden. T-Mobile heeft het grootste landelijk dekkend 4G netwerk en van alle providers de meeste 4G-masten. De kans dat jij dus geen 4G-dekking kunt krijgen is erg klein.

t-mobile-4g-thuis-voordelen

3 Tips voor het kiezen van het beste 4G thuis abonnement

1. Kiezen tussen T-Mobile en KPN

Wat zijn de verschillen tussen T-Mobile 4G voor thuis en KPN Sneller Internet Buitengebied? Het grote voordeel van T-Mobile 4G is dat je het als los abonnement kunt afsluiten. Bij KPN moet je Sneller Internet Buitengebied verplicht combineren met een internetabonnement van KPN.

T- Mobile stelt minder eisen dan KPN om klant te worden, waardoor iedereen die binnen het dekkingsgebied van T-Mobile valt 4G mobiel internet kan afnemen. Zo komen meer huishoudens bij T-Mobile in aanmerking voor 4G voor thuis. Een ander verschil is dat je bij T-Mobile een eenmalig bedrag van €199,- voor het mobiele modem betaalt, waar je hem bij KPN gratis leent gedurende je abonnementsperiode.

De internetsnelheid van KPN en T-Mobile ligt dicht bij elkaar. Waar je bij KPN een gemiddelde downloadsnelheid van 30 Mb/s geleverd krijgt, belooft T-Mobile een snelheid van maximaal 25 MB/s te kunnen leveren.

2. Wie heeft het goedkoopste 4G voor thuis abonnement?

Het goedkoopste internet met 4G voor thuis is Sim Only Unlimited 4G voor thuis van T-Mobile voor €35,00 per maand. Ga je voor het goedkoopste internet? Dan zijn de pakketten van T-Mobile dus voordeliger dan het aanbod van KPN. Let wel op dat dit geldt voor een gemiddeld internet gebruik.

Je koopt bij T-Mobile tenslotte een data bundel, wat betekent dat als je veel wilt streamen, je uiteraard ook sneller door je bundel heen bent. De uitzondering hierop is dat je tussen 00:00 en 06:00 gratis gebruik maakt van 4G internet bij T-Mobile. Het ‘zware’ internetten zou je dus ook ’s nachts kunnen doen.

3. Wat als 4G voor thuis toch niet voor mij geschikt is?

Is 4G voor thuis toch niet wat je zoekt en wil je weten of ADSL, kabel of glasvezel op jouw adres te verkrijgen is? Vul dan de postcodecheck bovenaan de pagina in. Je krijgt dan niet alleen een overzicht van de mogelijke internetverbindingen, maar krijgt ook te zien wat op jouw adres het goedkoopste internet is. Je kunt ook hieronder ook meteen naar onze internet vergelijker om een overzicht te krijgen van alle huidige internet abonnementen op de markt.

Internet vergelijken