9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
332.351 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Wat is 4G voor thuis?

Woon je buiten de stad, dan kan je helaas niet altijd een stabiele vaste internet verbinding afsluiten. De oplossing in veel van deze gevallen is 4G voor thuis.

Op sommige plekken in Nederland zijn er geen koper- en glasvezelverbindingen aangelegd voor een vaste internetverbinding. Dit betekent dat er zelfs geen ADSL, kabel of glasvezel verbinding mogelijk is. Maar ook wanneer je wel een vaste internetverbinding hebt, kan je internetsnelheid soms toch traag en instabiel zijn.

Internetten thuis via het mobiele netwerk

Voor die gevallen is er 4G voor thuis in het leven geroepen. Daarmee maak je voor je internet thuis gebruik van het mobiele netwerk. Zo kun je toch gewoon verbinding maken met het internet via je laptop, tablet of pc.

T-Mobile en KPN zijn de enige internet providers die 4G voor thuis aanbieden. Via T-Mobile kan je dit als extra abonnement afsluiten met de keuze uit drie 4G voor thuis abonnementen. Via KPN is Sneller Internet Buitengebied beschikbaar in combinatie met een KPN Internet abonnement.

Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

KPN 4G: Sneller Internet Buitengebied

Sneller Internet Buitengebied van KPN is te krijgen als aanvulling op je vaste ADSL internet verbinding. Daar waar je vaste internetverbinding tekort schiet, neemt 4G het over.

Wil je in aanmerking komen voor 4G internet van KPN, dan kan dat wanneer:

 • Je internetverbinding de komende zes maanden niet meer dan 30 Mb/s downloadsnelheid behaalt.
 • Je postcode in een gebied valt waar KPN voldoende capaciteit heeft op het 4G netwerk.
 • Op jouw adres voldoende 4G binnenhuisdekking wordt verwacht.

Dit laatste betekent dat binnen hetzelfde postcodegebied het van huis tot huis kan verschillen of jij 4G internet van KPN kan krijgen.

*Sneller Internet Buitengebied van KPN komt niet in de plaats van een vaste internet verbinding, zoals bij T-Mobile wel het geval is.

4G thuis voordelen van KPN

T-Mobile 4G: Unlimited voor thuis

De grootste keuzevrijheid in 4G voor Thuis vind je bij T-Mobile. T-Mobile biedt al enige tijd internet abonnementen aan via haar mobiele 4G netwerk.

Bij T-Mobile heb je de keuze uit drie 4G voor thuis abonnementen:

 • 4G voor Thuis met Sim Only: Kies je voor 4G Sim Only, dan ontvang je slechts een simkaart. Dit is handig als je toch al een 4G router hebt. De installatie werkt super simpel: Plaats de simkaart in de 4G-router en je hebt wifi. De simkaart past in elke 4G-router. Wat voor jou? Sim Only 4G kost vanaf € 35,- per maand.
 • 4G voor Thuis met router: 4G voor thuis werkt net zoals 4G met Sim Only, maar hierbij ontvang je een binnenrouter. Daardoor betaal je iets meer, namelijk vanaf € 41 per maand i.p.v. € 35 per maand, om de router af te betalen.
 • 4G voor Thuis Extra Snel Het duurste, maar wel het snelste abonnement is '4G voor Thuis Extra Snel'. Hiermee haal je een downloadsnelheid tot 100 Mb/s i.p.v. 30 Mb/s in huis.

T-Mobile heeft het grootste landelijk dekkend 4G netwerk en van alle providers de meeste 4G-masten. De kans dat jij dus geen 4G-dekking kunt krijgen is erg klein.

4G thuis voordelen van T-Mobile

4G voor thuis in drie stappen

1. Kiezen tussen T-Mobile en KPN

Maak je keuze tussen T-Mobile 4G of KPN 4G. Het grootste verschil tussen KPN en T-Mobile 4G is te vinden in de maximale internetsnelheid, de prijs, en de eisen om klant te worden.

2. Controle op voldoende dekking

Heb je een keuze gemaakt tussen KPN en T-Mobile?

Voordat je 4G voor Thuis ontvangt, checkt de provider of je aan de eisen om klant te worden voldoet. Om 4G voor Thuis te ontvangen moet je namelijk wel in het dekkingsgebied van de internet provider vallen.

3. Installatie van 4G voor Thuis

Voldoe je aan de voorwaarde(n)? Dan regelt de provider dat jij een 4G simkaart voor de router ontvangt. Als je als nieuwe klant bij KPN komt of als je hebt gekozen voor T-Mobile 4G met router, ontvang je een router met simkaart.

Met instructies van je provider heb je in een mum van tijd 4G voor Thuis. Geniet van sneller internet op alle apparaten in je huis!

Meer weten over 4G voor thuis?

Wil je meer informatie over 4G voor thuis? Bekijk dan de onderstaande onderwerpen.

Wat is het verschil tussen KPN buitengebied en T-Mobile 4g thuis?

Hulp nodig met kiezen tussen de providers? Bekijk onderstaand de verschillen tussen KPN 4G en T-Mobile 4G voor thuis:

KPN Buitengebied T-Mobile 4G Thuis
Aankoop abonnement: Abonnement gecombineerd met KPN internet Los abonnement
Voorwaarde(n):
 • Komende 6 maanden kan niet meer dan 30 Mbit/sec bereikt worden
 • Voldoende capaciteit van 4G netwerk
 • Voldoende capaciteit met 4G netwerk binnenhuisdekking
Voldoende dekking van 4G netwerk
Aankoop router/modem: 4G-modem in bruikleen 4G-modem voor € 144,- of € 240,- bij sneller internet, te betalen per maand, in één keer of een combinatie
Internetsnelheid: Tot 50 Mb/s sneller Keuze tussen tot 30 Mb/s of 100 Mb/s
Datalimiet: Geen datalimiet Starttegoed van 150 GB of 500 GB, aan te vullen met een dagtegoed van 5 GB
Voorwaarde internetsnelheid: Snelheid is o.a. afhankelijk van het verkeer op de 4G-mast. Mobiele smartphone gebruikers krijgen voorrang Geen voorwaarde
Prijs: Gratis inbegrepen bij KPN internet voor buitengebieden Vanaf € 35 tot € 45,- per maand, afhankelijk van de contractduur, wel/geen router en type abonnement

Wat zijn de voorwaarden voor sneller internet buitengebied met 4g?

4G voor thuis is geschikt voor huishoudens die in een zogenoemd 'buitengebied' wonen en daardoor een lage internetsnelheid behalen. T-Mobile en KPN zijn de enige internet providers die 4G internet aanbieden voor thuis. KPN en T-Mobile stellen verschillende voorwaarden om sneller internet voor thuis te ontvangen. Zo moet je voor KPN 4G voldoen aan de volgende drie voorwaarden:

 • De komende zes maanden niet meer dan 30 Mbit/sec bereiken.
 • Voldoende capaciteit van 4G netwerk op jouw postcode.
 • Voldoende capaciteit van 4G netwerk binnenhuisdekking op jouw adres.

T-Mobile stelt alleen de eis dat op jouw postcode voldoende 4G dekking aanwezig moet zijn.

Is 4G voor thuis niet geschikt voor jou? Gebruik dan de internet postcodecheck om te checken welke internetverbindingen en snelheden je wel op jouw adres kan halen.

Kan ik ook los een 4g router met simkaart koppelen?

Als je voor T-Mobile en KPN 4G voor thuis kiest, krijg je een modem met een simkaart. Bij KPN krijg je de router er standaard in bruikleen bij. Bij T-Mobile betaal je voor de router. Je kan bij T-Mobile ook kiezen voor 4G voor Thuis met sim only. Je ontvangt dan alleen een simkaart. Deze simkaart bestaat uit een 3-in-1 simkaart voor een groot formaat, micro sim en een nano sim. Deze sim kan je zelf in je eigen router plaatsen om hiermee 4G internet te delen via je wifi.

Kan ik onbeperkt 4g krijgen met een 4g router?

4G voor thuis wordt zowel door T-Mobile als KPN onbeperkt aangeboden. Wel is het zo dat er voorwaarden zitten aan je internetsnelheid bij beide providers. Bij KPN is jouw internetsnelheid afhankelijk van de 4G-dekking en de drukte op het 4G-netwerk. Is er veel verkeer op de 4G-mast? Dan krijgen mobiele smartphone gebruikers voorrang.

Ook T-Mobile stelt voorwaarden om een hoge internet capaciteit na te komen bij alle gebruikers. Zo krijg je met T-Mobile 4G een starttegoed van 100 GB per maand. Is dit op? Dan kan je dit gratis aanvullen met een dagtegoed van 5 GB. Ook als dit extra tegoed op is kan je zo vaak als je wilt het tegoed met 2 GB aanvullen.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina