Mobiele netwerkdekking Vodafone

Bij Vodafone krijgt het 4G-netwerk de hoogste prioriteit. En met een ruime landelijke dekking heb je vrijwel overal goed bereik.

Grote landelijke dekking

Vodafone heeft net als de andere netwerkproviders een zeer goede landelijke dekking van boven de 90%. Vodafone investeert al jaren in het verbeteren van de capaciteit van haar mobiele netwerk en maakt hiervoor naast mobiele zendmasten ook gebruik van zogenaamde small cells, om het netwerk te ondersteunen. Dit zijn kleine antennes, bevestigd aan lantaarnpalen en bij bushokjes, op de drukkere plekken. Zo heb je ook bij hoge belasting van het netwerk vrijwel overal een consistente internetsnelheid.

Mobiele internetsnelheid

Heb je een telefoon met 4G-ondersteuning? Dan kun je via het 4G-netwerk in theorie een maximale downloadsnelheid halen van 225 MB/s. Of je de maximale internetsnelheid haalt is maar de vraag, vaak ligt de gemiddelde snelheid lager. Je internetsnelheid hangt in sterke mate af waar je op dat moment bent, de instellingen van je telefoon en omgevingsfactoren, zoals bomen of gebouwen. Zitten er veel Vodafone klanten tegelijk op het netwerk? Dan ligt de gemiddelde snelheid ook iets lager.

2G,3G,4G en 4G+ netwerken

Vodafone heeft een landelijk dekkend 2G-netwerk om te bellen en sms’en en 3G netwerk en een bijna volledig 4G-netwerk. In onder meer de Randstad en tal van andere steden is bovendien Vodafone 4G+ beschikbaar, zodat je ook op de drukste locaties een stabiele en supersnelle internetverbinding hebt. Ook Hollandsnieuwe maakt gebruik van het 3G en 4G netwerk van Vodafone.

4G-netwerk verbeteren

Vodafone geeft verreweg de meeste prioriteit aan haar 4G-netwerk en wil in de toekomst toe naar een volledige landelijke 4G- dekking. En om het netwerk nog verder te kunnen uitbreiden en verbeteren gaat Vodafone daarom in 2020 beginnen met het geleidelijk uitfaseren van het 3G-netwerk. Dit geeft de provider meer ruimte om klanten nog sneller en beter 4G internet te kunnen bieden. Bellen en sms’en blijf je gewoon via het 2G-netwerk doen.