9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
371.222 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Overzicht van alle telefoon merken

Voor welk toestel ga jij? Bekijk alle telefoon abonnementen per merk

Meer informatie over telefoon abonnement aanbiedingen

Wat zijn goede telefoon abonnement aanbiedingen?

Iedere grote provider heeft jaarlijks (meermaals) terugkerende telefoon abonnement aanbiedingen. Vaak lopen dit soort aanbiedingen een paar weken. Providers kondigen dit ook groots aan in bijvoorbeeld bushokjes en met reclames op tv en radio.

Bekende jaarlijks terugkerende telefoon abonnement aanbiedingen zijn:

  • T-Mobile GoGoGo deals
  • KPN Snelpakker deals
  • Vodafone Runners
  • Tele2 Dit wil ik weken

Met deze aanbiedingen geven providers extra toestelkorting, betaal je geen aansluitkosten en vaak krijg je ook korting op je bundel. Je betaalt dan bijvoorbeeld de prijs van een 10GB databundel voor een 20GB bundel.

Naast toestelkorting en inruilkorting komen providers en belwinkels regelmatig met leuke telefoon abonnement cadeau aanbiedingen. Zo kun je een gratis cadeau meepakken als je toch al van plan was een telefoon abonnement te nemen.

Voorbeelden van telefoon abonnement aanbiedingen met cadeau:

  • Corendon reischeque t.w.v € 50,-
  • Gratis Airpods of Galaxy Buds
  • Gratis Apple TV & Musix
  • Gratis JBL Flip 5

Is een telefoon abonnement aanbieding altijd goedkoper?

Een telefoon abonnement is altijd goedkoper dan een los toestel kopen in combinatie met sim only. Dit komt omdat providers het toestelbedrag niet meer doorberekenen in de abonnementsprijs. In plaats daarvan betaal je het toestel (gespreid) af gedurende de looptijd van je abonnement, zonder daarover rente te betalen.

Maar belangrijker: je krijgt op een telefoon abonnement altijd toestelkorting. Retailers kopen telefoons namelijk in bulk in, van dit schaalvoordeel profiteer je als consument. Dit kan gemiddeld zo’n 10% schelen op de adviesprijs. Met sommige telefoon aanbiedingen wordt deze toestelkorting tijdelijk verhoogd. Ook kun je bij de grote netwerkproviders steeds vaker met een aanbieding een extra eenmalige inruilkorting krijgen van zo’n € 100,- tot € 150,- voor je oude toestel. Ben je op zoek naar een goedkoop telefoon abonnement? Dan is het dus interessant om te kijken welke providers en belwinkels speciale aanbiedingen hebben met extra toestelkorting.

Wanneer komen providers met scherpe telefoon abonnement aanbiedingen?

Naast de jaarlijks terugkerende actieweken van de grote mobiele providers, zijn er nog jaarlijkse twee momenten waarop je een goede telefoon abonnement aanbieding kunt scoren.

Black Friday

In november stunten providers ieder jaar met de beste black friday telefoon abonnement aanbiedingen. Hierbij moet je denken aan hogere toestelkortingen dan normaal, oplopend tot € 200,- op sommige top toestellen. Ook geven mobiele providers met Black Friday vaker een combinatie van korting én cadeau. Zo zie je bijvoorbeeld combinatiedeals voorbij komen met een cadeau zoals een gratis koptelefoon, betaal je geen aansluitkosten én krijg je ook nog een iets hogere toestelkorting. Dit zijn vaak de beste telefoon abonnement aanbiedingen om in de gaten te houden.

Nieuwe telefoon release

Een ander moment om telefoon abonnement aanbiedingen te checken is wanneer er een nieuwe release is van een ‘vlaggenschip’ toestel. Meestal rond september maakt Apple z’n nieuwste iPhone release bekend en rond februari doet Samsung dat voor het nieuwste Samsung Galaxy S-model. Wil jij graag een telefoon abonnement met zo’n high-end toestel, zoals de Samsung Galaxy S23 die net uit is? Dan introduceren providers hun nieuwste toestellen ook vaak met een extra cadeau bij een abonnement. Iets om in de gaten te houden.

Waar moet je op letten met telefoon abonnement aanbiedingen?

Een cadeau of korting bij je telefoon abonnement krijgen is natuurlijk altijd leuk. Maar of een aanbieding écht zo’n goede deal is (voor jou), ligt er aan. Drie dingen zijn belangrijk om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een aanbieding.

Je krijgt korting op je toestel, maar deze is nooit gratis

Een telefoon betaal je altijd af en krijg je nooit gratis. Dit mag wettelijk gezien ook niet, dus laat daar geen verwarring over bestaan. Je koopt je telefoon in één keer af bij een abonnement, of je sluit een renteloze lening af voor de looptijd van je abonnement.

Een cadeau bij je telefoon abonnement is vooral aantrekkelijk als ‘extra’tje’

Cadeaus zoals gratis oortjes of een cadeaubon zijn tof om te krijgen als je die kunt gebruiken, of er een ander blij mee kunt maken. Een telefoon aanbieding met cadeau is vooral interessant als je het toestel met abonnement sowieso al wilde. Kijk of een telefoon abonnement aanbieding echt bij je past

Kortingen zoals een paar maanden gratis dubbele data klinken verleidelijk, maar vraag je wel af of je die exta data ook echt nodig hebt. Anders betaal je misschien meer dan nodig en heb je niet per se de beste deal voor jou te pakken. We raden je daarom aan om telefoon abonnementen te vergelijken op basis van wat je nodig hebt als uitgangspunt te nemen.