Oxxio energie

Energie bij Oxxio is altijd voordelig, 100% groen en wordt met de Oxxio App nog inzichtelijker voor je gemaakt.

Oxxio heeft van alle energieleveranciers een van de lagere energietarieven. Naast de lage tarieven bieden ze regelmatig een hoge korting of cashback aan waardoor je nog minder voor je energie betaalt.

Bij Oxxio willen ze niet dat de lage tarieven ten koste gaat van de service die ze leveren. Een groot pluspunt is daarom ook de Oxxio App. Met de Oxxio App krijg je inzicht in je eigen energieverbruik en krijg je bijvoorbeeld een melding als je stroomverbruik is verhoogd. Zo kun je op tijd schakelen en voorkom je een hogere jaarrekening. Je kunt met de App ook het termijnbedrag (voorschotbedrag) zelf verhogen of verlagen, je meterstanden doorgeven en je energienota’s bekijken.

Vrijwel alles wordt digitaal geregeld bij Oxxio, hierdoor is het een bedrijf wat zich vooral richt op een moderne doelgroep. De Oxxio klantenservice gaat voornamelijk online via social media. Telefonisch zijn ze minder goed te bereiken.

Oxxio is onderdeel van Eneco Groep. De missie van Eneco Groep is duurzame energie voor iedereen. En dat doet Oxxio: ze is goedkoop én groen. Je ontvangt groene stroom opgewekt door Europese windmolens.

Plus- & minpunten Oxxio energie:
  • Scherpe tarieven
  • Groene stroom uit Europa
  • Oxxio App
  • Klantenservice voornamelijk online

Oxxio tarieven 2020

Overstappen Oxxio

Overstappen van energie klinkt misschien een beetje spannend, maar heb je samen met je energieleverancier zo geregeld.

1. Meld je aan bij Oxxio

Bij het aanmelden kun je ook meteen een persoonlijk account aanmaken in de Oxxio app. Volg in de Oxxio App de status van je aanmelding.

Heb jij snel energie nodig? Doe dan een spoedaanvraag bij Oxxio en je ontvangt binnen 5 dagen energie van Oxxio.

2. 14 dagen bedenktijd

Ongeveer twee dagen na aanmelding ontvang je een mail van Oxxio met het contract. Hierin staat wanneer de levering start, wat je nieuwe termijnbedrag wordt en hoe ze dit hebben berekend. Je hebt hierna 14 dagen bedenktijd. Je zit nog nergens aan vast en kunt kosteloos annuleren.

Wil je naar Oxxio overstappen maar heb je nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Oxxio vergoedt je overstapboete niet. Het kan zijn dat voortijdig overstappen, mét overstapboete, alsnog voordeliger is. Kijk daarom goed of het loont om over te stappen.

3. Geef je meterstanden door en start levering energie

Oxxio vraagt je na de veertien dagen bedenktijd om je meterstanden door te geven, dit kan allemaal online doorgegeven worden. Met een slimme meter worden de meterstanden automatisch verstuurd en hoef je verder niks te doen.

Oxxio zegt vervolgens je oude energiecontract op en start op de juiste datum de levering van gas en/of stroom. Met de Oxxio App houd je altijd inzicht in je energieverbruik en kun je jouw energiezaken makkelijk zelf regelen.