9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
114.741 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Beste energieleverancier 2022

Onderstaande energieleveranciers beoordelen wij als beste energieleverancier van 2022, ieder binnen een eigen categorie. Meer weten over een leverancier? Bekijk dan de leverancier pagina.
beste-energie-leverancier-vattenfall

Vattenfall

Rapportcijfer: 8,5
Vattenfall heeft van alle leveranciers de meeste energie aanbiedingen. En gemiddeld ook nog eens met de hoogste (cadeau)waarde. Of je nou op zoek bent naar een mooie korting op je nieuwe contract, of dat je een leuk cadeau wil ontvangen. Vattenfall heeft eigenlijk altijd wel een scherpe deal klaarliggen voor nieuwe klanten. Neem bijvoorbeeld de energiecadeau XL actie. Daarmee kies je een cadeau naar keuze uit met een waarde tussen de € 200,- en € 350,- euro. En het zijn niet de minste cadeaus. Bovendien zijn de meeste aanbiedingen van Vattenfall ook nog eens in combinatie met een 1-jarig contract en lage vaste energietarieven.
Meer over Vattenfall

Eneco

Rapportcijfer: 8
Vind je het vooral een fijn idee om volledig ontzorgd te zijn als het gaat om je energiezaken? Dat je gewoon alles bij één leverancier kunt regelen? Dan springt Eneco er uit. Denk aan je CV-onderhoud, het aanschaffen van zonnepanelen, of eventueel laadpaal voor je elektrische auto? Hoewel Essent ook voorziet in een goede all-round service loopt Eneco voorop in haar duurzaamheidsbeleid, wat we ook meewegen. Zo krijg je óók bij Eneco altijd 100% groene stroom uit Nederland.
Meer over Eneco
eneco-tarieven
vandebrongroen

Vandebron

Rapportcijfer: 9
Vandebron hoort absoluut thuis in het rijtje met groenste energieleveranciers en krijgt van ons de beste beoordeling in 2022. Pure Energie en Powerpeers scoren op basis van het duurzaamheidsonderzoek nog een fractie hoger, maar wij letten bij onze beoordeling ook op de prijs. Vandebron is de namelijk groenste leverancier met ook nog eens regelmatig een aantrekkelijke korting. Vandebron maakt 100% Nederlandse groene energie nog een stuk betaalbaarder. Ideaal voor wie een duurzame keuze écht belangrijk vindt, maar ook graag aan zijn portemonnee denkt.
Meer over Vandebron

Oxxio

Rapportcijfer: 8,5
Regel jij graag alles zelf qua energiezaken? Dan is Oxxio het overwegen waard. Deze leverancier zet volop in op digitale ‘zelfservice’. Zo hoef je niet aan de telefoon te hangen in de wachtrij, maar regel je alles eenvoudig zelf en kun je overal bij in je eigen digitale omgeving. Met behulp van de bekroonde Oxxio app en met 24/7 chathulp beschikbaar maakt Oxxio je energiezaken regelen heel eenvoudig. Het mooie is bovendien dat Oxxio de prijzen lager kan houden, door jou zoveel mogelijk zelf te laten regelen. Daardoor komt Oxxio vaak ook als één van de goedekopere leveranciers naar voren. Win-win!
Meer over Oxxio
Oxxio-beste-leverancier

Andere energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk alle energieleveranciers

Wat is de beste energieleverancier?

De beste energieleverancier is er niet één. En is ook niet voor iedereen hetzelfde. Maar de beste energieleverancier beoordeling kan je zeker op weg helpen.

Zie je door de bomen het bos niet meer met energie vergelijken, of weet je überhaupt niet waar je op moet letten? Dan kan de beste energieleverancier beoordeling een stap in de goede richting zijn. Vaak weet je wel wat je belangrijk vindt aan een leverancier. Laat je daarom met energie vergelijken vooral leiden door je persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van een leverancier. Want jij bepaalt uiteindelijk wie de beste is voor jou.

De prijs hoeft lang niet altijd doorslaggevend te zijn, maar speelt natuurlijk wel mee. Niemand betaalt graag de hoofdprijs. Maar misschien vind je het wel veel belangrijker dat je je energiezaken makkelijk zelf online kan regelen, zonder gedoe? Dan kan kennis over de beste serviceprovider je op weg helpen. Of wellicht vind je duurzaamheid wel het belangrijkste als het aankomt op kiezen voor de ene of andere leverancier. Het is dan goed om te weten welke leverancier daarin al een stuk verder is dan andere energieleveranciers.

beste-energieleverancier-2020

Overstappen naar de beste energieleverancier

Heb je de beste energieleverancier voor jou gevonden? Dan heb je overstappen zo gedaan.

Ben je contractvrij? Of zit je al jaren bij dezelfde leverancier en ben je überhaupt nog nooit overgestapt? Dan ben je good to go en kun je meteen een nieuw contract aanvragen. Zo werkt overstappen in het kort.

Stap 1. Meld je aan

We sturen je met de link de vergelijker door naar de speciale aanmeldpagina van de leverancier. Vul hier je gegevens in, check je termijnbedrag en meld je aan. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding per e-mail.

Stap 2. Je maakt automatisch gebruik van de gratis overstapservice

Je nieuwe leverancier regelt met je oude leverancier het opzeggen van je huidige contract, en maakt je nieuwe contract op. Je oude en nieuwe contract naadloos in elkaar over op de afgesproken ingangsdatum. Zo heb jij je handen vrij en kom je nooit zonder gas en stroom te zitten.

Stap 3. Ontvang je korting of cadeau

Ben je overgestapt met een speciale aanbieding? Check dan even de actievoorwaarden bij je contract wanneer je de korting of je cadeau(voucher) ontvangt.

Energie overstapgaranties
  • Gratis overstapservice
  • 14 dagen bedenktijd
  • Maximaal 1 maand opzegtermijn
Zo werkt overstappen

Meer over de beste energieleverancier

Wil je meer informatie over de beste energieleverancier? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat is de beste energieleverancier met zonnepanelen?

De beste energieleverancier met zonnepanelen is regelmatig een andere. Waarschijnlijk houd je rekening met de teruglevertarieven, daarom heb je immers zonnepanelen. De teruglevertarieven liggen bij de meeste energieleveranciers in de buurt van elkaar en variëren ergens tussen de € 0,06 en € 0,12 cent per kWh. Maar ons advies met zonnepanelen is: staar je niet blind op de teruglevertarieven. Het teruglevertarief is namelijk maar een fractie van wat een kWh stroom kost.

We raden je daarom aan vooral te kijken naar het complete kostenplaatje als je wil weten wie de beste energieleverancier met zonnepanelen is voor jou. Uiteindelijk maken de leveringstarieven voor stroom en gas tezamen met een eventuele welkomstkorting of cashback het grootste verschil op je energierekening. Vul daarom ook met zonnepanelen de energie vergelijker in. Je ziet dan meteen wie de voordeligste keuze is voor jou. Dit hoeft lang niet altijd de leverancier te zijn met de hoogste teruglevertarieven.

Hoe vind je de beste energieleverancier voor jou?

Ons advies is om energie te vergelijken aan met behulp van de postcodecheck om de beste energieleverancier voor jou te vinden. We tonen je dan namelijk het complete overzicht van leveranciers op jouw adres. Zo heb je meteen een volledig beeld van de mogelijkheden, en zie meteen welke leverancier goedkope energie op jouw adres levert. Ook zie je in één oogopslag bij welke leveranciers je kunt overstappen met een korting of andere energie aanbiedingen.

Het handige van op zoek gaan naar de beste energielevernancier voor jou met behulp van de energie vergelijker is dat je alle energiecontracten op jouw adres bij elkaar hebt staan. Zo hoef je niet eigenhandig energieleveranciers af te struinen, een haast onbegonnen taak. Omdat je eenvoudig in de vergelijker kunt aangeven aan wat je belangrijk vindt, zoals 100% groene stroom of een cadeau bij je contract, weet je zeker dat je de energieleverancier kiest die past bij wat jij belangrijk vindt.

Hoe bepalen wij de beste energieleverancier?

Wij kijken al jaren naar wat onze bezoekers beweegt om over te stappen van energieleverancier. Voor de één is dat de prijs, voor de andere de service. Daarom brengen we de 'motivatie' in de vorm van categorieën in beeld, die doorslaggevend zijn om te kiezen voor de ene of andere leverancier. Daarbij nemen we altijd de energieprijzen mee in onze beoordeling. Want we gaan ervan uit dat niemand te veel wil betalen voor energie. Bovengenoemde leveranciers zijn er slechts een paar van het totale aanbod die er volgens onze criteria in 2022 uitspringen.

Maar bekijk vooral het totale overzicht van leveranciers in de energie vergelijker, of lees meer over bepaalde energieleveranciers voordat je je keuze maakt. Want de leveranciers die we hierboven uitlichten hoeven natuurlijk niet perse de beste energieleverancier voor jou te zijn. Het maakt ons niet uit welke energieleverancier je uiteindelijk kiest. Als deze maar het beste bij jouw situatie past. We hopen alleen maar dat we je met deze beoordeling beter op weg kunnen helpen.

Wie was de beste energieleverancier in 2019?

Wij doen deze beste energieleverancier beoordeling pas vanaf 2020. Maar er zijn zat andere partijen waaronder de Consumentenbond die energieleveranciers al langer beoordelen. Het ligt er natuurlijk maar aan welke criteria andere partijen meenemen in hun beoordeling om te bepalen wie de beste energieleverancier in 2019 was.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina