9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
418.915 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Beste energieleverancier 2024

Onderstaande energieleveranciers beoordelen wij als beste energieleverancier van 2024, ieder binnen een eigen categorie. Meer weten over een leverancier? Bekijk dan de leverancierpagina.
budget energie logo

Budget Energie

Laagste prijs
Ben je simpelweg op zoek naar de laagste energiekosten? Dan wil je Budget Energie zeker meenemen in je vergelijking. Budget Energie kwam namelijk het vaakst als goedkoopste leverancier uit de vergelijking in het afgelopen halfjaar. Ze staan bekend om hun simpele dienstverlening, zonder poespas. Daardoor betaal je ook lagere kosten bij deze leverancier. Budget Energie heeft ook altijd een cashback, waardoor je extra voordelig uit kunt zijn.
Meer over Budget Energie

Pure Energie

Hoogste klanttevredenheid
Is een energieleverancier met een hoge klanttevredenheid voor jou het belangrijkste? Dan wil je Pure Energie meenemen in je vergelijking. Pure Energie scoort op basis van verschillende onderzoeken hoog op klanttevredenheid, voornamelijk vanwege hun kleine en persoonlijke team wat. Dit krijgt een zeer hoge waardering van vele (ex-)klanten, wat je terugleest op verschillende reviewsites. Ook zijn de contactmogelijkheden erg goed.
Meer over Pure Energie
pureenergiegroen
essent logo

Essent

Meest betrouwbaar
Zoek je vooral een zeer betrouwbare energieleverancier? Dan zit je bij Essent erg goed. Zij scoren hoog op financiële betrouwbaarheid en klantbetrouwbaarheid. Waar andere solide energieleveranciers ook een betrouwbare keuze kunnen zijn, heeft Essent net een streepje voor op de anderen: ze doen het beste wat ze beloven.
Meer over Essent

Andere energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk alle energieleveranciers

Wat is de beste energieleverancier?

De beste energieleverancier is er niet één. En is ook niet voor iedereen hetzelfde. Maar de beste energieleverancier beoordeling kan je zeker op weg helpen.

Zie je door de bomen het bos niet meer met energie vergelijken, of weet je überhaupt niet waar je op moet letten? Dan kan de beste energieleverancier beoordeling een stap in de goede richting zijn. Vaak weet je wel wat je belangrijk vindt aan een leverancier. Laat je daarom met energie vergelijken vooral leiden door je persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van een leverancier. Want jij bepaalt uiteindelijk wie de beste is voor jou.

De prijs hoeft lang niet altijd doorslaggevend te zijn, maar speelt natuurlijk wel mee. Niemand betaalt graag de hoofdprijs. Maar misschien vind je het wel veel belangrijker dat je je energiezaken makkelijk zelf online kan regelen, zonder gedoe? Dan kan kennis over de beste serviceprovider je op weg helpen. Of wellicht vind je duurzaamheid wel het belangrijkste als het aankomt op kiezen voor de ene of andere leverancier. Het is dan goed om te weten welke leverancier daarin al een stuk verder is dan andere energieleveranciers.

beste-energieleverancier-2020

Overstappen naar de beste energieleverancier

Heb je de beste energieleverancier voor jou gevonden? Dan heb je overstappen zo gedaan.

Ben je contractvrij? Of zit je al jaren bij dezelfde leverancier en ben je überhaupt nog nooit overgestapt? Dan ben je good to go en kun je meteen een nieuw contract aanvragen. Zo werkt overstappen in het kort.

Stap 1. Meld je aan

We sturen je met de link de vergelijker door naar de speciale aanmeldpagina van de leverancier. Vul hier je gegevens in, check je termijnbedrag en meld je aan. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding per e-mail.

Stap 2. Je maakt automatisch gebruik van de gratis overstapservice

Je nieuwe leverancier regelt met je oude leverancier het opzeggen van je huidige contract, en maakt je nieuwe contract op. Je oude en nieuwe contract naadloos in elkaar over op de afgesproken ingangsdatum. Zo heb jij je handen vrij en kom je nooit zonder gas en stroom te zitten.

Stap 3. Ontvang je korting of cadeau

Ben je overgestapt met een speciale aanbieding? Check dan even de actievoorwaarden bij je contract wanneer je de korting of je cadeau(voucher) ontvangt.

Energie overstapgaranties
  • Gratis overstapservice
  • 14 dagen bedenktijd
  • Maximaal 1 maand opzegtermijn
Zo werkt overstappen

Meer over de beste energieleverancier

Wil je meer informatie over de beste energieleverancier? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat is de beste energieleverancier met zonnepanelen?

De beste energieleverancier met zonnepanelen is niet voor ieder huishouden dezelfde. Nu veel energieleveranciers extra kosten in rekening brengen en de terugleververgoeding verlaagd hebben is het niet eenvoudig om de beste leverancier met zonnepanelen aan te wijzen. Afhankelijk van hoeveel stroom je teruglevert, kan dit per situatie verschillen.

Ons advies met zonnepanelen is: staar je niet blind op de teruglevertarieven. Maar let wel goed op eventuele terugleverkosten met zonnepanelen. In de energievergelijker van Keuze.nl staan alle tarieven met zonnepanelen in het overzicht die van toepassing zijn op je contract, waardoor je een betere keuze kunt maken.

Hoe vind je de beste energieleverancier voor jouw situatie?

Ons advies is om energie te vergelijken op basis van je postcode, om zo de beste energieleverancier voor jou te vinden. Alleen met een energievergelijker heb je het beste overzicht van alle opties. We tonen je dan namelijk het complete overzicht van leveranciers op jouw adres, inclusief alle kosten. Zo heb je meteen een volledig beeld van de mogelijkheden, en zie welke leveranciers de goedkoopste energie op jouw adres leveren en tegen welke voorwaarden.

Bekijk vooral de top 3 van leveranciers in de energievergelijker op basis van jouw situatie en behoeften, of lees meer over bepaalde energieleveranciers om je keuze definitief te maken. Het maakt ons niet uit welke energieleverancier je uiteindelijk kiest. Als deze maar het beste bij jouw situatie past. We hopen alleen maar dat we je met deze beoordeling beter op weg kunnen helpen.

Hoe bepalen wij de beste energieleverancier?

Wij kijken al jaren naar wat onze bezoekers beweegt om over te stappen van energieleverancier, of wat ze überhaupt als belangrijkste criteria zien voor het kiezen van een leverancier. Voor de één is dat de prijs, voor de andere de service. Daarom brengen we de 'motivatie' in de vorm van categorieën in beeld, die doorslaggevend zijn om te kiezen voor de ene of andere leverancier. Daarbij kijken we zo breed mogelijk met onze beoordeling en halen we belangrijke onderzoeken aan die zijn gedaan naar de beste energieleverancier, zoals die van Keuze.nl.

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina