Moet je een energieleverancier met spoed aanvragen? We vertellen je wat je het beste kan doen. Geen stress, er zijn energieleveranciers die met spoed kunnen leveren.

Zit je een tijdje zonder energieleverancier, dan is de netbeheerder degene die je alsnog van gas en stroom voorziet. Maar omdat dit niet helemaal de bedoeling is, stuurt de netbeheerder je een brief met het verzoek om zo snel mogelijk een energieleverancier te kiezen met een spoedaanvraag.

Tip:
Via onze website bieden leveranciers hele voordelige tarieven en hoge kortingen aan. Hier kan je geen gebruik van maken wanneer je een spoedaanvraag binnen 5 dagen moet hebben. Zorg ervoor dat je dus meer dan 5 dagen van te voren een aanvraag doet

Spoedaanvraag energie

Wanneer je gaat verhuizen, neem je in principe je energiecontract mee. Een energiecontract is namelijk persoonsgebonden. Echter, wanneer je voor het eerst gaat verhuizen en dus nog geen contract hebt, moet je wel een energiecontract kiezen. Het is logisch dat je daar niet meteen aan denkt in de drukke periode. Kijk op je brief hoeveel tijd je nog hebt.

Heb je nog 5 of meer dagen de tijd? Dan kan je gewoon een contract aanvragen en de volgende dag opbellen dat je van je 14 dagen bedenktijd afziet, dan gaat je contract netjes in op de dag van sleuteloverdracht. Let er wel op dat je een energieleverancier kiest die spoedaanvragen mogelijk maakt, kijk hiervoor in de tabel hieronder.

Word je binnen 5 dagen afgesloten? Dan kan je beste een energieleverancier bellen. Hiervoor moet je heel snel schakelen. Word je namelijk echt afgesloten van energie, dan kost het je weer geld om aangesloten te worden, dat is zonde.

Borg bij spoedaanvraag

Het kan zijn dat je nieuwe energieleverancier een borgsom vraagt. Dat gebeurt alleen wanneer je spoedaanvraag te maken heeft met een betalingsachterstand. De energieleverancier wil namelijk geen risico lopen dat dat nog een keer gebeurt. Hieronder zie je hoe hoog de maximale borg per energieleverancier is.

EnergieleverancierSpoedaanvraag mogelijkBorgsom
Budget EnergieNee€ 800,-Naar BudgetEnergie
DeltaJa€ 500,- Naar Delta
EngieJa€ 400,- Naar Engie
EnecoJa€ 400,- Naar Eneco
EnergieDirectJa€ 1.000,-Naar Energie Direct
EssentJa€ 200,- Naar Essent
GreenchoiceJa€ 400,-Naar Greenchoice
NLENeeOnbekendNaar NLE
NuonJa€ 350,-Naar Nuon
OxxioJa€ 400,- Naar Oxxio
Pure EnergieNee€ 600,-Naar Pure Energie
VandebronJa€ 400,-Naar Vandebron
PowerpeersJa€ 575,-Naar Powerpeers

Spoedaanvraag bij verhuizen

Een spoedaanvraag is in veel gevallen niet nodig bij verhuizen. Het is bijvoorbeeld niet nodig wanneer de sleuteloverdracht nog moet gebeuren. Geef in dit geval aan wanneer je sleuteloverdracht is en alles wordt geregeld. Ook wanneer je er al woont maar nog geen brief hebt ontvangen van je netbeheerder, hoeft het nog niet. Je kunt in deze gevallen gewoon energie vergelijken.

Heb je echter wel een brief gekregen, dan is het aan te raden om haast te maken en een energieleverancier met spoed te zoeken.