Voorheen kon je een auto alleen kopen of lenen. Nu kan je een abonnement op een auto nemen: Private lease. Waar dit voorheen vooral voor het gemak werd gedaan, is private lease nu ook goedkoper dan een auto kopen. Dit komt door hevige concurrentie in de markt met private lease aanbiedingen.
Private lease is populair: Naar schatting rijden er begin 2019 al meer dan 160.000 private lease auto's in Nederland. Een toename van bijna 50% in een jaar tijd. Niet alleen traditionele bedrijven zoals de automerken zelf, Athlon en lease.auto bieden private lease aan. Ook nieuwe partijen zoals de ANWB, MijnDomein en Lease'm stappen in de markt van auto abonnementen.

Private lease aanbiedingen en tarieven

Populaire private lease aanbiedingen zijn er vanaf 189 euro per maand (Kia Picanto) tot 369 euro per maand (BMW 1-serie). Andere populaire auto's die vaak geleased worden zijn de Renault Twingo, Volkswagen Polo, Mini One en de Opel Karl. Voor rond de 200 euro per maand rij je 10.000 kilometer op jaarbasis en mag je de auto 5 jaar houden.

Hoe kun je tarieven vergelijken
De prijs wordt vooral bepaald door het model auto, het aantal kilometers per jaar en de contractduur.
Om makkelijk te kunnen vergelijken worden de aanbiedingen vrijwel altijd vergeleken op basis van 60 maanden en 10.000 km/jaar.
Bij meer kilometers betaal je een extra tarief, dit is bij alle leasemaatschappijen zo.

Voordelen van private lease
  • Gloednieuwe auto
  • Vast bedrag per maand
  • Inclusief alle vaste kosten: verzekering, wegenbelasting, onderhoud
  • Alleen de brandstof betaal je zelf
Bekijk private lease aanbiedingen