Vorige maand lieten we zien hoe gemakkelijk private lease vergelijken is. In dit artikel kijken we waarom rijden in een automaat steeds populaire wordt en hoe je gemakkelijk de perfecte private lease automaat voor jou kan vinden.

Waarom voor een private lease automaat kiezen?

Tegenwoordig is ruim een derde van alle nieuwe auto’s een automaat. Met de opkomst van elektrisch rijden en het feit dat ze minder brandstof gebruiken kiezen steeds meer mensen voor een automaat.

Vroeger werd er vooral neergekeken op een automaat. Het imago van een automaat was dat het een auto was voor bejaarden en mensen die niet goed konden autorijden. Een automaat had toen ook het nadeel dat ze meer brandstof verspilde en minder snel konden optrekken vanuit stilstand. Dit negatieve beeld is tegenwoordig niet meer accuraat. Moderne automaten hebben deze problemen niet meer en verspillen juist veel minder brandstof dan een schakelwagen.

Met een automaat kun je veel meer ontspannen rijden doordat je maar één voet hoeft te gebruiken en veel minder handelingen hoeft uit te voeren. Hierdoor ben je meer gefocust op het rijden waardoor rijden in een automaat ook nog eens veiliger is.  Een automaat is ook ideaal voor als je veel in een file rijdt, omdat je alleen maar hoeft gas te geven en te remmen.

In combinatie met een private lease heb je ook het voordeel dat je geen onverwachte onderhoudskosten hoeft te betalen. Met een private lease is alles inclusief en betaal je alleen de brandstof zelf. Bij vrijwel alle leasemaatschappijen kun je ook je auto upgraden door winterbanden toevoegen te voegen, andere bekleding nemen of een ander kleur voor je auto te kiezen.

Voordelen van een automaat
  • Ideaal voor als je veel in de file zit
  • Gebruikt minder brandstof
  • Meer ontspannen rijden met minder handelingen
  • Veiliger
Private lease automaat vergelijken

Steeds meer mensen rijden elektrisch

De groei in populariteit van automaten komt ook grotendeels door de opkomst van elektrisch rijden. Een plug-in hybride of een volledig elektrisch auto worden standaard met een automatische versnellingsbak worden uitgerust. Nederland is één van de koplopers in de EU als het gaat om elektrisch rijden, waardoor steeds meer mensen in een automaat gaan rijden.

Bedrijven merken deze trend ook op. Hierdoor bieden de auto merken ook steeds vaker standaard een automaat bij diverse modellen.

 

Zoek de perfecte private lease automaat voor jou

Het zoeken naar de perfecte lease automaat kan nog een behoorlijke klus zijn. Hoewel automaten steeds populairder worden is het online nog steeds lastig om één overzicht van lease met automaat uit te draaien. Veel leasemaatschappijen die alleen budgetauto’s inkopen hebben vaak geen automaat in de aanbieding. Daarnaast moet je met een private lease ook letten op verschillende factoren zoals prijs per maand, de contactduur, de uitvoering en het aantal kilometers per jaar.

Om het zoeken makkelijker voor jou te makken kun je onze 'private lease automaat' pagina gebruiken. De prijzen die worden weergegeven zijn van een private lease auto met een contractduur van 60 maanden en 10.000 kilometer. Op de website van de leasemaatschappij kun je zelf een andere kilometrage en contactduur kiezen. Let hier wel op dat over het algemeen kortere contracten duurder zijn.

Op de ‘private lease automaat’ pagina krijg je een compleet en helder overzicht van de beste private lease aanbiedingen op de markt. Je krijgt meteen te zien welke leasemaatschappijen een automaat aanbieden, inclusief de prijs en de voorwaarden. Hierdoor kan je gemakkelijk de goedkoopste private lease automaat vinden.