9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
224.690 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Groenste energieleverancier

Deze vijf energieleveranciers leveren echt groene energie. Bij vrijwel alle leveranciers komt de groene energie uit Nederland. Ze zijn daarnaast ook bezig om mensen te helpen duurzamer te leven. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een slimme thermostaat of het geven van een hoge terugleververgoeding voor zonnepanelen.
pureenergiegroen

Pure Energie

Rapportcijfer: 10
Pure Energie wekt voor 99,6% windenergie op en de overige 0,4% komt van zonne-energie. Pure Energie heeft zelf ongeveer zeventig windmolens in Nederland, daarmee kunnen 80.000 huishoudens in Nederland worden voorzien van groene stroom. Daarnaast kun je bij Pure Energie ook een gratis Zon Check doen, waardoor je precies ziet hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en hoeveel groene stroom je daarmee kunt opwekken.
Direct naar Pure Energie

Powerpeers

Rapportcijfer: 9,5
Powerpeers is er van overtuigd dat iedereen bij kan dragen aan een schoner milieu. Zowel wanneer je stroom afneemt als je eigen energie deelt. Je kiest zelf welke stroom je afneemt en waar deze stroom vandaan komt. Je kunt zelfs stroom afnemen van je buren, vrienden of collega’s. Heb jij zonnepanelen? Bij Powerpeers kun je ook je eigen opgewekte groene energie delen met anderen. Van alle energieleverancier ontvang je bij Powerpeers de hoogste terugleververgoeding voor zonne-energie.
Direct naar Powerpeers
vandebrongroen

Vandebron

Rapportcijfer: 9
Vandebron is een transparante energieleverancier. Je ziet precies waar je energie vandaan komt en hoe het is opgewekt. Je kiest zelf van welke lokale duurzame energiebron je energie wilt ontvangen. Je hebt de keuze uit zonne-energie, windenergie en biomassa. Naast het opwekken van duurzame stroom in Nederland, ontvang je bij Vandebron CO2-gecompenseerd gas. Daarmee zorgt Vandebron voor aanplanten van bomen om de gasuitstoot te compenseren.
Direct naar Vandebron

Eneco

Rapportcijfer: 7,5
Je krijgt standaard groene stroom bij Eneco, opgewekt uit windenergie of zonne-energie. Je hebt daarbij de keuze of je groene stroom van Europese windparken wilt ontvangen of dat je toch liever groene energie van eigen bodem wilt. Daarnaast heb je bij Eneco veel mogelijkheden om energiezuiniger te leven. Het bekendste product van Eneco is de slimme thermostaat Toon. Met Toon krijg je inzicht in je energieverbruik en hoe je kunt besparen.
Direct naar Eneco

Alle energieleveranciers vergelijken?

Bekijk alle energieleveranciers

Wat is groene energie?

Je leest er vrijwel bij elke energieleverancier over: groene energie. Maar wat houdt het eigenlijk in? En wat is dan bijvoorbeeld het verschil met grijze energie?

Iedereen in Nederland krijgt dezelfde stroom uit het stopcontact, daar is geen verschil in. Wel is er een verschil in de manier waarop de stroom is opgewekt. De stroom kan worden opgewekt door duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa. Daarnaast is er dus grijze stroom , dit zijn bronnen die negatief bijdragen aan de klimaatverandering. Bijvoorbeeld kern- en gascentrales.

Om aan te tonen of een energieleverancier groene stroom opwekt is een systeem bedacht voor erkende groene stroom: de Garantie van Oorsprong (GvO). Voor elke duizend kWh groene stroom die een leverancier opwekt, krijgt de leverancier één groengarantie.

In Nederland is de vraag naar groene stroom groter dan er wordt geproduceerd. Met die reden leveren veel Nederlandse leveranciers groene stroom uit Europa. Voornamelijk in Scandinavie is juist een overschot aan duurzame energiebronnen.

windmill2

Groene energie vergelijken

Een energieleverancier kiezen hoeft niet lastig te zijn. Je kunt gemakkelijk groene energie vergelijken in onze onafhankelijke vergelijker.

Wil je groene energie vergelijken? Geef in onze vergelijker aan dat je groene stroom wilt ontvangen, je kunt kiezen of de stroom uit Nederland of Europa moet komen.

Wanneer je groene energieleveranciers gaat vergelijken kun je letten op het stroometiket. Hierop staat de herkomst van de stroom en kun je dus nagaan of de stroom van duurzame energiebronnen komt of niet. Het stroometiket krijg je ieder jaar bij je jaarrekening van je eigen energieleverancier. In de meeste gevallen staat het stroometiket ook op de website van de leveranciers. Je kunt daarnaast kijken naar de manier waarop energieleveranciers bezig zijn met het investeren in duurzame energie.

Energie vergelijken
  • Beste deal en betaal nooit te veel
  • Compleet aanbod
  • 100% onafhankelijk
Ga naar vergelijker