Mobiel abonnement vergelijken

Aan een mobiel abonnement zitten veel voordelen. Maar wat kies je? Past een sim only abonnement het beste bij je, of juist een telefoon abonnement? Hier een aantal tips.

Je hebt ontzettend veel keuze in zowel sim only abonnementen als telefoon abonnementen. En ook de maandelijkse kosten van telefoon abonnementen en sim only lopen sterk uiteen, van super voordelig tot enkele tientjes per maand. We helpen je graag bij het maken van een keuze door alle mogelijkheden voor je op een rij te zetten en samen met jou te helpen vinden wat je zoekt. Mobiele abonnementen vergelijken is daarom het beste startpunt!

Of je nou een grote- of kleine databundel zoekt, het voordeligste abonnement, het kan allemaal. Het hangt helemaal van jouw specifieke wensen af of je beter kun gaan voor een sim only abonnement of telefoon abonnement. Daarom is het is handig om jezelf een aantal vragen stellen. Wat wil je bijvoorbeeld maandelijks aan kosten kwijt zijn? En heb je nog een goed werkende telefoon of wil je een nieuwe? Ben je daarnaast een groot verbruiker van data en belminuten of niet, en wil je een zo flexibel mogelijk abonnement? Dit zijn een aantal vragen die je kunnen helpen te bepalen wat het beste bij je past.

Waarom een mobiel abonnement kiezen?
 • Beltarieven zijn lager dan bij prepaid
 • Tijdig opwaarderen data- en belbundel niet nodig
 • Altijd bellen en internetten, ook wanneer je door je bundel heen bent
Bekijk mobiele providers
Waarom een mobiel abonnement kiezen?

Mobiel met abonnement

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, maar wil je niet zelf een los toestel kopen? Ga dan voor een mobiel met abonnement en bekijk de mogelijkheden.
Waarom een mobiel met abonnement?
 • Smartphone gespreid afbetalen mogelijk
 • Keuze uit de nieuwste smartphones
 • Zelf je extra maandelijkse kosten bepalen
 • Vaak iets voordeliger dan een los toestel
Telefoon abonnement vergelijken
Waarom een mobiel met abonnement?

In veel gevallen is een mobiel met abonnement net iets goedkoper dan een los toestel aanschaffen. Dat komt omdat veel smartphones in grote oplagen ingekocht worden en dit voordeel wordt doorberekend in de abonnementsprijs. Bovendien kun je ervoor kiezen om je toestel in gelijke delen gespreid af te betalen, zo hoef je niet in één keer een smak geld neer te leggen, maar is een maandbedrag van een paar tientjes beter behapbaar.

Bij een telefoon abonnement bepaal je zelf de hoogte van je eenmalige aanbetaling. Als je het toestel wel in één keer afbetaalt heb je naast de abonnementskosten geen extra maandelijkse kosten bij je abonnement. Gespreid afbetalen kan ook. Dan wordt je maandbedrag iets hoger. Houdt er wel rekening mee dat je met een telefoon abonnement een toestellening aangaat bij een toestellening boven de €250,- . Ook met een telefoon abonnement stel je je eigen bundel samen. Wil je weinig data of juist veel en belminuten, dat bepaal je helemaal zelf.

Mobiel abonnement sim only

Is je smartphone nog niet aan vervanging toe, of koop je liever een losse telefoon? Dan is sim only een voordelige oplossing en vaak handiger dan prepaid.

Met sim only abonnementen kun je een heleboel kanten op. Je hebt al een sim only abonnement voor een paar euro per maand. Je sluit een sim only abonnement af voor 12 maanden of 24 maanden. Een looptijd van 24 maanden is iets voordeliger.

Maar het kan nog flexibeler: met sim only maandelijks opzegbaar kun je iedere maand je abonnement opzeggen met één maand opzegtermijn. Zo zit je niet voor lange tijd aan dezelfde provider vast en stap je gewoon over zodra je een beter aanbod tegenkomt. Met sim only heb je bovendien de meeste keuze uit providers. Zo zijn er meer providers zonder eigen netwerk die vaak ook een stuk voordeliger zijn dan de netwerkproviders zelf. En ga je vaak als een speer door je data-en belbundel heen? Bekijk dan eens of sim only onbeperkt data wat voor jou is. Zo hoef je nooit te vrezen voor extra kosten buiten je bundel en kun je eindeloos internetten, filmpjes kijken en muziek streamen, ongeacht waar je bent.

Waarom een mobiel abonnement met sim only?
 • Geen extra maandelijkse kosten
 • Geen bkr-registratie
 • Flexibel met maandelijks opzegbaar en onbeperkt data
 • Goedkoopste mobiele abonnementen
Sim only vergelijken
Waarom een mobiel abonnement met sim only?

Mobiel abonnement vergelijken doe je zo….

In een paar stappen heb jij een nieuw mobiel abonnement afgesloten.

1. Bepaal of je op zoek bent naar sim only of een telefoon abonnement

Beslis voor jezelf of je op zoek bent naar een sim only abonnement of abonnement met telefoon. Heb je nog een goed werkende telefoon, of koop je liever in één keer een nieuwe smartphone zodat je je abonnementskosten lekker laag kunt houden? Dan raden we je een sim only abonnement aan.

Betaal je liever maandelijks een kleiner bedrag voor je nieuwe smartphone zonder in één keer een smak geld te hoeven neerleggen. Ga dan voor een telefoon abonnement.

2. Bestel je mobiel abonnement

Kies je telefoon uit, of sim only abonnement en bepaal je contractduur: 12 of 24 maanden. Kies je provider en ga via de link in de vergelijker of bij de aanbieding naar de website van de provider van jouw keuze. Vul daar vervolgens het online aanmeldformulier in en je aanvraag is de deur uit!

Je ontvangt een bevestiging van je provider met verdere informatie over je aanvraag, de levering van je simkaart en eventueel telefoon. Heb je op dit moment een mobiel abonnement lopen bij een andere provider? Deze wordt automatisch voor je opgezegd met de gratis overstapservice. Wel zo makkelijk.

3. Je nieuwe abonnement gaat in

Je ontvangt vervolgens je nieuwe simkaart (en telefoon) met de post en op de afgesproken datum gaat jouw mobiele abonnement in. Veel plezier!

Meer over mobiele abonnementen

Wil je meer weten over mobiele abonnementen? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Zakelijk telefoon abonnement of privé?

Als kleine ondernemer vraag je je waarschijnlijk af hoe je zakelijke telefonie het beste kunt regelen. Een apart zakelijk telefoon abonnement afsluiten of niet? Niet voor iedere kleine ondernemer is dit gunstig. Een zakelijk telefoon abonnement is duurder en het is maar de vraag of je van alle voordelen van een zakelijk abonnement profiteert.

Daarnaast mag je als kleine ondernemer gewoon je zakelijk gemaakte kosten aftrekken bij de belastingdienst met een consumenten telefoon abonnement, waardoor het misschien wel gunstiger is voor jou om een privé telefoon abonnement af te sluiten. Lees hier meer over een zakelijk telefoon abonnement voor kleine zelfstandigen.

Hoe zijn mijn telefoon abonnement kosten opgebouwd?

De kosten voor een abonnement met telefoon zien er anders uit dan bij een sim only abonnement, omdat je een telefoon afkoopt. Bij een telefoon abonnement betaal je eenmalige kosten en maandelijkse kosten. Je betaalt eenmalig aansluitkosten, een toestel aanbetaling en thuiskopieheffing. Verder betaal je maandelijkse toestelkosten en abonnementskosten voor je data en belminuten.

Kies je ervoor om je telefoon in één keer af te betalen, dan vervallen de maandelijkse toestelkosten en betaalt je alleen nog abonnementskosten voor je bundel. Wil je meer weten over de betaling van je telefoon abonnement, lees dan hier meer over de opbouw telefoon abonnement kosten.

Wat is sim only onbeperkt data?

Met onbeperkt data sim only kun je eindeloos blijven internetten. Ideaal als je veel data ‘slurpt’. Ook wanneer je geen Wifi in de buurt hebt. Bovendien heb je geen omkijken meer naar of je wel het einde van de maand gaat halen met je databundel, en maak geen onnodige kosten meer buiten je bundel. Maar is onbeperkt écht onbeperkt? Lees meer over onbeperkt data sim only.

Wat is sim only maandelijks opzegbaar?

Sim only maandelijks opzegbaar is het meest flexibele sim only abonnement. Hiermee zit je nooit voor lange tijd aan dezelfde provider vast en kun je iedere maand opzeggen. Gebruik je veel data? Sim only maandelijks opzegbaar is ook in combinatie met onbeperkt data te krijgen. Zo ben je maximaal flexibel! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees meer over sim only maandelijks opzegbaar (linkable maken)

Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina