Veel consumenten kijken series van HBO in Nederland, begin oktober melde HBO echter te stoppen met het leveren van de dienst in Nederland. Doordat Liberty Global mede eigenaar is van HBO Nederland kan Ziggo HBO content blijven aanbieden aan haar klanten.

HBO stopt in Nederland

HBO heeft begin oktober besloten te stoppen met HBO Nederland. Veel providers bieden op dit moment abonnementen aan waarbij consumenten HBO ontvangen. Het bedrijf Liberty Global is mede eigenaar van HBO Nederland. Liberty Global is het moederbedrijf van de Nederlandse kabel aanbieder Ziggo. Na de beslissing van HBO was er al geroepen dat Ziggo mogelijk een eigen dienst gaat aanbieden met HBO content.

Alleen Ziggo heeft nog HBO

Zoals Ziggo al eerder communiceerde heeft het bedrijf voor 1 december 2016 bekend gemaakt wat ze gaan aanbieden in plaats van HBO. Het bedrijf heeft op 1 november een nieuwe pagina online gezet waaruit blijkt dat Ziggo een gelijkwaardige dienst gaat aanbieden. In het recente pers bericht staat dat alle HBO content beschikbaar zal blijven bij Ziggo ná 1 januari. Volgens een woordvoerder van Ziggo blijft alle content dat geproduceerd is door HBO toegankelijk, dus ook nieuwe series en films die geproduceerd zijn door HBO zullen beschikbaar zijn bij de nieuwe dienst van Ziggo.

Weinig informatie vrijgegeven door andere providers

Tele2 is de enige internet provider die momenteel duidelijk haar omtrent HBO. Tele2 stopt met het leveren van HBO per 1 januari, consumenten kunnen tot 1 januari gebruik blijven maken van de dienst. KPN stelt op haar website ‘in gesprek te zijn met HBO’ maar laat aan Telecompaper weten naar andere mogelijkheden te kijken. Telfort blijft HBO aanbieden bij combi voordeel en verschaft ook geen informatie over een eventuele stop. Aangezien Telfort een dochter is van KPN zal Telfort waarschijnlijk dezelfde vervangende producten gaan aanbieden.

Nieuw pakket van Ziggo is goedkoper

Ziggo heeft naast een aanpassing van het pakket ook de naam van het pakket aangepast. Zo verandert de naam van MyPrime naar ‘Ziggo Movies & Series’. De prijs hiervan blijft € 6,95 en de aangeboden content blijft ook hetzelfde. Het TV Royaal pakket, zal groter worden en voortaan ‘Ziggo Movies & Series XL’ heten. De kosten van dit pakket veranderen wél per 1 januari, de kosten van het pakket zullen € 11,95 worden per 1 januari. Hoewel het pakket duurder wordt zal je ook meer content krijgen omdat je met dit pakket gebruik kunt blijven maken van HBO. Het reguliere HBO pakket kost nu momenteel € 14,95 per maand bij Ziggo.