Je hebt het vast weleens meegemaakt: je WiFi valt continu uit, je televisie hapert of je internet is traag. Heb je al eens overwogen om over te stappen van internet provider?

Niet alleen kwaliteit is een reden om over te stappen. Ieder jaar veranderen internet providers hun prijzen. Dus ook de kosten kunnen een goede reden zijn om eens verder te kijken. Wist je providers als Ziggo en KPN continu hun netwerk verbeteren en, in het geval van KPN, glasvezel aanleggen? Daarmee is de kans groot dat je inmiddels ook betere kwaliteit internet kunt krijgen op jouw adres dan een jaar geleden.

We begrijpen dat overstappen niet voor iedereen even vanzelfsprekend is. Het roept al gauw veel vragen op, zoals: 'Wat als ik een week zonder internet zit?' En 'Hoe weet ik of die nieuwe provider wel zo goed is?' Geen nood. Wij kunnen je vertellen dat overstappen tegenwoordig een stuk makkelijker is geworden. Bovendien kost het nog maar een fractie van je tijd en in drie eenvoudige stappen heb jij een nieuwe provider gevonden.

Stap 1: check je huidige situatieHet is goed om eerst te checken wat je nu hebt, zodat je zeker weet dat je niet voor allerlei dingen betaalt die je eigenlijk niet nodig hebt. Wie is je huidige provider en welk pakket heb je daar? Heb je bijvoorbeeld ook een vast telefoonnummer? En Welke internetsnelheid heb je? Tip: als je toch je huidige situatie aan het nalopen bent, schrijf dan direct je klantnummer op. Je vindt ‘m vrijwel altijd op je factuur, en je kunt ‘m nodig hebben als je inderdaad wilt overstappen.

Stap 2: doe de postcodecheck en maak je keuzeNiet iedere provider kan op elk adres leveren. Via internet providers vergelijken kun je de postcodecheck doen en zie je direct wat er op jouw adres allemaal beschikbaar is. We laten je alle beschikbare internet abonnementen per provider zien. Je kunt ze zelf eenvoudig sorteren op prijs, kwaliteit of internetsnelheid.

Bedenk voordat je definitief kiest goed wat je belangrijk vindt. Zit je puur op prijs? Of vind je een goede klantenservice van belang? Misschien wil je een provider die ook winkels heeft, zodat je eenvoudig kunt binnenlopen voor vragen? Check daarom altijd even de website van je nieuwe provider, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Stap 3: Maak gebruik van de overstapserviceVeel providers bieden je een mooie korting of een geschenk zodra je een contract afsluit. Dat is natuurlijk mooi, maar wat nog mooier is: ze bieden ook vrijwel altijd een overstapservice aan. Maak hier gebruik van! Vaak hoef je alleen maar je klantnummer en wat persoonlijke gegevens in te vullen, en doet de provider de rest. Je hebt dan geen opzegbrieven of moeilijke telefoongesprekken meer nodig!