De Horizon TV mediabox wordt door klanten van Ziggo steeds vaker gebruikt. Vooral het succes van de ‘buurman’ reclamecampagne zou hier volgens het kabelbedrijf toe hebben geleid. Binnen een jaar tijd is het aantal gebruikers van Horizon GO met 79 procent gestegen, naar bijna een miljoen.

Ziggo meldt in het financiële overzicht van Q2 dat het gebruik van de Horizon TV mediabox van 91.000 naar 898.000 is gestegen. Dit betekent dat nu bijna een kwart van de Ziggoklanten door deze stijging gebruik maakt van de tv-decoder. Horizon TV biedt klanten verschillende extra diensten die alleen met deze decoder op de televisie te gebruiken zijn. Zonder extra kosten kunnen zij bijvoorbeeld gebruikmaken van Replay TV. Ook is het voor hen mogelijk om via de Horizon Go app op hun smartphone, tablet of laptop tv te kijken, waar en wanneer zij maar willen. Tot slot hebben de klanten keuze uit duizenden films en series via MyPrime.

Replay TV en MyPrime

Met een Horizon Mediabox hebben Ziggoklanten automatisch toegang tot Replay TV, een dienst waarmee programma’s eenvoudig terug in de tijd op te zoeken zijn via de tv-gids op het scherm. Ook kunnen programma’s direct herstart worden vanaf het begin, ook als ze op dat moment nog bezig zijn. MyPrime, het film- en seriepakket van Ziggo maakt het mogelijk tot vier programma’s tegelijkertijd op te nemen. Hierbij worden programma’s, series of films in HD-kwaliteit in dezelfde kwaliteit door de Horizon Mediabox opgenomen. Met de Horizon Extra Mediabox kunnen klanten op een tweede toestel in huis interactieve tv bekijken en opnames die eerder zijn gemaakt op dit tweede scherm afspelen. De gratis Horizon Go app (voor iOS en Android) biedt Ziggoklanten de mogelijkheid op een ander apparaat dan hun televisie hun favoriete tv-programma’s te bekijken, ook wanneer ze geen Horizon Mediabox hebben.

Nieuwe tv-abonnementen

Horizon TV is beschikbaar bij de ‘Connect & Play’ pakketten, waarbij Connect doelt op internet en telefonie, en Play voor televisie staat. Zowel bij het ‘Play Complete’- als het ‘Play Max’-televisieabonnement is Horizon TV beschikbaar. Een voordeel aan de vernieuwde infrastructuur is dat hogere snelheden mogelijk zijn. Ziggo biedt aan consumenten snelheden van 40 Mbit/s tot 200 Mbit/s. Voor de zakelijke klant gaan de snelheden zelfs tot 500 Mbit/s.