De mogelijkheden van de online tv-dienst Play van KPN zijn uitgebreid. Zo heeft KPN een betaversie van een webplayer voor Play geïntroduceerd, en kunnen abonnees de dienst ook via Apple TV gebruiken.

Nieuwe webplayer bij KPN Play

Door het uitbreiden van de mogelijkheden van de online tv-dienst heeft KPN gebruik op meer schermen mogelijk gemaakt. De webplayer voor Play kwam gisteren voor abonnees beschikbaar en kan via de van KPN Play bekeken worden.

Deze betaversie maakt het mogelijk om 26 tv-zenders live te streamen. Hiertoe behoren ook series en films van de lineaire HBO kanalen en de exclusieve content van KPN Presenteert. Naar verloop van tijd worden opnames, gemiste programma’s en On Demand content toegevoegd. In eerste instantie is de webplayer voor Play alleen via de Chrome browser te gebruiken, in combinatie met Full HD-schermen. KPN geeft aan dat op basis van feedback van gebruikers verdere verbeteringen worden doorgevoerd aan de dienst.


Apple TV

Al langere tijd ondersteunde de Play app voor smartphone en tablet de streaming techniek Chromecast. In de nieuwe versie van de app is AirPlay toegevoegd. Klanten met een Apple TV (2 of nieuwer) kunnen per direct gebruikmaken van AirPlay ondersteuning en Play naar hun tv streamen. De functionaliteiten die de app biedt, zoals het persoonlijke Pinboard afspelen en opnames, worden via AirPlay ondersteund. Er is alleen geen eigen app beschikbaar voor Apple TV 4.


Aanbod Play

Voor minder dan vijftien euro per maand ontvangen KPN Play abonnees 26 zenders, waaronder de drie kanalen van betaalzender HBO. Bij een traditionele aanbieder is de prijs van een abonnement op HBO vrijwel gelijk aan wat het totale maandabonnement van Play kost. Play biedt bovendien Programma Gemist, Begin Gemist, onbeperkt series en films kijken via HBO on Demand en de mogelijkheid om programma’s in de cloud op te slaan. Enig nadeel is dat de HBO-kanalen op dit moment nog in SD-kwaliteit zijn. 15 zenders binnen het Play-abonnement worden in HD-kwaliteit getoond. De overige zenders zullen op korte termijn naar HD opgewaardeerd worden, laat KPN weten. T-Mobile’s online tv-dienst KNIPPR wordt als concurrent van Play gezien. Het voordeel van KNIPPR is de mogelijkheid om zelf extra zenderpakketten samen te stellen. Een verschijnsel dat ook wel als a la carte tv wordt bestempeld.