KNIPPR is een nieuwe interactieve tv-dienst die aangeboden wordt door T-Mobile. Iedereen kan er nu gebruik van maken. De dienst is namelijk zowel voor T-Mobile-klanten als voor andere consumenten beschikbaar, een mobiel abonnement van T-Mobile is dus geen vereiste om KNIPPR te gebruiken. Een kabelaansluiting of settopbox is niet nodig, de tv-dienst werkt via een normale internetverbinding en is maandelijks aan te passen en op te zeggen. Er kan zowel live televisie als on-demand content gekeken worden.

Update: KNIPPR is gestopt

Wil jij lezen wat de beste alternatieve van KNIPPR zijn? Lees het in ons artikel: alternatieven KNIPPR

Hoe de tv-dienst KNIPPR werkt

Om via de smartphone, tablet of computer gebruik te kunnen maken van KNIPPR om televisie te kijken, kan een daarvoor ontwikkelde applicatie voor Android en iOS gebruikt worden. Daarnaast kan er worden gekeken via de website. Een basispakket is verkrijgbaar Vanaf 10,99 euro per maand. Daarmee zijn zenders van de NPO, RTL en SBS te bekijken. Dit zijn samen 12 tv-zenders. De zenders van de publieke omroep zijn gratis te bekijken, voor 99 cent per maand kunnen de andere zenders ook bekeken worden. Volgens KNIPPR wil de consument graag zelf kunnen kiezen welke tv-zenders hij kijken en zijn consumenten niet geïnteresseerd in alles-in-1 pakketten. Door deze doelgroep een interactieve tv-dienst te bieden met daarbij de mogelijkheid om een gepersonaliseerd zenderpakket samen te stellen wil KNIPPR inspelen op de wensen en behoeftes op het gebied van televisie kijken. Om het nog aantrekkelijker te maken is het KNIPPER Basispakket de eerste maand gratis, zodat de consument het zelf kan uitproberen.

Volop in ontwikkeling

De tv-dienst werd sinds eind april getest met 1500 personen die de beta-versie mochten uitproberen. De feedback die deze testers gaven is gebruikt om de tv-dienst verder te ontwikkelen. Vanaf volgende maand moet het ook mogelijk worden om via Google Chromecast en Apple Play beelden te streamen naar een tv-toestel. Momenteel ondersteunt de applicatie deze mogelijkheden nog niet.