T-Mobile is gestopt met online tv dienst KNIPPR vanwege tegenvallende resultaten. Met KNIPPR wilde T-Mobile klanten de volledige regie geven over het tv-abonnement en een goed alternatief bieden voor regulier televisie kijken. Wat zijn de alternatieven voor T-Mobile’s KNIPPR?

Waarom stopte T-Mobile met KNIPPR?

Het lukte T-Mobile niet om met KNIPPR aan te sluiten bij de behoeften van het grote publiek. T-Mobile richtte zich met KNIPPR met name op de ‘mobile first’ doelgroep: overal en altijd je favoriete tv-programma’s kijken, vanaf je mobiel. Maar het businessmodel van KNIPPR vond geen optimale aansluiting bij de wensen van het publiek. Daarbij constateerde T-Mobile dat haar klanten nog meer content eisten en lagere prijzen. Een situatie die niet langer houdbare was voor televisiedienst KNIPPR, zonder over te gaan op schaalvergroting. Helaas is schaalvergroting niet binnen een redelijke termijn te realiseren en daarom zet T-Mobile een punt achter KNIPPR. Wat betekent dit voor online tv kijken?

De alternatieven van KNIPPR

Een ander alternatief voor KNIPPR is om een abonnement te nemen op een online streamingdienst met een riant aanbod aan films, series en documentaires. Verreweg de bekendste streamingdiensten op is op dit moment Netflix, met ruim anderhalf miljoen abonnees, gevolgd door Videoland. Maar ook Amazon Prime Video heeft zijn intrede gedaan in Nederland in 2016 en is met een flinke opmars bezig. Wanneer je op zoek bent naar een alternatief van KNIPPR kun je ook kijken welke internetsnelheid jij nodig hebt voor online tv kijken.

Combineer het goedkoopste internet met een online streamingdienst

Online tv kijken combineren met het goedkoopste internet biedt voor steeds meer consumenten een passende oplossing op dure internet pakketten waarbij maar weinig gebruik van wordt gemaakt van regulier tv kijken. Combineer je een online streamingdienst met het goedkoopste internet, dan betaal je alleen voor waar je wel gebruik van maakt zoals de laatste top series, en niet voor dure tv-zenders waar je toch niet naar kijkt.

Goedkoop internet combineren met een abonnement op een online streamingdienst is in veel gevallen qua prijs vergelijkbaar of zelf iets goedkoper dan een abonnement op internet en tv of alles in 1 pakket met dezelfde internetsnelheid. Vergelijk voor een goed alternatief daarom eens de prijzen van alleen internet in combinatie met een online streamingdienst.