Op zoek naar een nieuw internet abonnement? Tijdens het internet vergelijken zal je merken dat providers veel verschillende abonnementen aanbieden. Het belangrijkste is natuurlijk dat je geen langzaam internet hebt maar uiteraard ook dat het niet te veel geld kost. In dit artikel vertellen we welke internet snelheid je nodig hebt om goed te kunnen streamen.

Aantal Mbit/s nodig voor internet thuis

Met streamingsdiensten zoals Netflix en Videoland kan je lekker onderuit gezakt op de bank hangen en heel veel films en series kijken. Niets is zo vervelend als je tijdens het kijken wordt gestoort omdat de film verder moet laden of dat de beeldkwaliteit slecht wordt. Je kent het gevoel vast wel. Je kunt je smart tv of interactieve tv-box via Wi-Fi aansluiten of via de ethernet kabel. Met een ethernetkabel kan je de maximale internetsnelheid behalen, via Wi-Fi vaak niet.Welke internetsnelheid heb ik nodig om te streamen

Netflix streamen op je televisie

Om zorgeloos Netflix te streamen in Ultra-HD kwaliteit op je televisie is 50 Mbit/s een goede internetsnelheid om via Wi-Fi te kijken. Sluit je je tv-box of tv aan via de ethernet kabel, dan volstaat 25 Mbit/s al. In principe kan je al vanaf 3 Mbit/s Netflix kijken, houdt er echter wel rekening mee dat het beeld dan niet zo duidelijk is. Daarom is minimaal 25 Mbit/s aan te raden.

Let op dat dit de snelheid is die de tv-box of televisie zelf moet kunnen halen. Dit is niet altijd hetzelfde als de snelheid in je internet abonnement. Wil je er zeker van zijn dat je geen gedoe krijgt, kies dan voor minimaal 50 Mbit/s.

Hier kan je internet vergelijken met alle internet abonnementen zodat je zorgeloos kunt Netflixen!

Streamen vanaf je laptop

Kijk je Netflix of iets anders vanaf je laptop in plaats van je televisie, ook dan raden we je aan om voor minimaal 25 Mbit/s te gaan. In de regel is dat niet per se nodig, maar wel zo fijn als je altijd in HD-kwaliteit kan kijken en je niet hoeft te wachten tot een film of serie is geladen.

Nog een tip: kijk je met meerdere personen tegelijkertijd een serie of film, en stream je dus vanaf meerdere apparaten, dan is een hogere internetsnelheid aangeraden. Kies dan voor minimaal 80 Mbit/s om in hoge kwaliteit te kunnen streamen.