Kijk jij ook zo graag een goede film of serie? Netflix is inmiddels niet meer weg te denken. Stranger Things, the Crown, zo maar een aantal topseries waar we rustig op los bingewatchen! En daar spelen steeds meer providers slim op in door Netflix kijken mogelijk te maken via interactieve tv. Bij welke providers kun je Netflix kijken via je internet en tv abonnement?

Netflix kijken via interactieve TV

Kijk jij naast reguliere televisie, of in plaats daarvan graag naar Netflix? Met altijd wel een goede serie, film of documentaire bij de hand en geen vervelende reclame meer tussendoor, ideaal. De manier waarop we Netflix kunnen kijken is met de tussenkomst van providers nog makkelijker geworden, omdat het bij enkele providers mogelijk is om Netflix via je tv-menu te kijken wanneer je interactieve tv bij je internet abonnement hebt gekozen.

Zit er nog verschil in het aanbod van Netflix kijken via je tv-menu tussen landelijke- en lokale providers? Ja, het is alleen bij een aantal landelijke mogelijk om Netflix via interactieve tv te kijken. Zo is Caiway Netflix van de grootste regionale internet aanbieder Caiway bijvoorbeeld helaas niet mogelijk. Maar ook van landelijke providers van wie je het misschien zou verwachten omdat ze veel extra tv-opties bij je internet en tv pakket geven kun je helaas niet altijd Netflix kijken via interactieve tv. Zo is Online.nl Netflix bijvoorbeeld ook niet mogelijk.

Welke providers bieden wél de mogelijk bieden om Netflix via het tv-menu te kijken met interactieve tv hebben het voor je uitgezocht en zie je hieronder.

ProviderNetflix via interactieve tv?
ZiggoJa
KPNJa
T-MobileNee
OxxioNee
Tele2Nee
Buget alles in 1Ja
XS4ALLJa
Online.nlNee
CaiwayNee

* Om Netflix te kunnen kijken via interactieve tv moet je wel een los Netflix account afsluiten. Dit gaat altijd rechtstreeks via de Netflix website en niet via je provider. Het standaard Netflix abonnement kost € 7,99 per maand.

Netflix kijken met Ziggo internet en tv

Wil je graag kabel internet en tv van Ziggo, dan helpt ook Ziggo je graag je eigen thuisbioscoop te creëren via de digitale tv-ontvanger. Stap je over naar een Ziggo internet en tv abonnement met een Mediabox XL of Mediabox Next, dan vind je Netflix op kanaal 150. Of je gebruik simpelweg de handige Ziggo TV app.

Wil je providers op meer dan alleen Netflix vergelijken? Bekijk dan eenvoudig het totale overzicht van interactieve tv diensten van providers. Je vergelijkt met onze internet vergelijker eenvoudig internet en tv abonnementen op inhoud van zenderpakketten en gratis extra tv-zenders, zoals Fox Sports Eredivisie en Ziggo Sport en vind de provider met de beste tv- entertainment voor jou.

Netflix kijken met KPN internet en tv

Kies je voor internetabonnement met DSL of glasvezel, en wil je Netflix kunnen kijken via digitale tv, dan is KPN internet en tv een interessante keuze. Je kijkt bij KPN naar Netflix op kanaal 200 in het tv-menu, of via de TV app.

Wat verder handig is aan KPN is dat je je bestaande Netflix account kunt onderbrengen onder je internet en tv abonnement. Heb jij graag je facturen zoveel mogelijk gebundeld, dan is dit een handige oplossing! Je betaalt dan namelijk je Netflix abonnementskosten via je maandelijkse KPN-factuur en hebt er verder geen omkijken meer naar. Heb je nog geen Netflix account? Dan kun je via het KPN tv-menu rechtstreeks een account afsluiten bij Netflix.

Netflix kijken met alleen internet

Netflix is een voorbeeld van zogenaamde over-the-top-TV (OTT TV). Bij OTT TV is de levering van video en media diensten via internet zonder tussenkomst van een provider mogelijk. Je hebt daarom om Netflix te kunnen kijken niet perse een internet en tv abonnement nodig en kunt met alleen internet net zo goed Netflix kijken.

Wil je op meerdere apparaten tegelijk Netflix kunnen streamen, zorg dan wel dat je internetsnelheid groot genoeg is om probleemloos te genieten zonder haperingen. Twijfel je over de juiste internetsnelheid? Gebruik dan onze gratis keuzehulp voor een advies over je internet abonnement op maat.

Hoe kijk je Netflix met een los internet abonnement? Ook dat is simpel! Hiervoor hoef je alleen maar de Netflix app te downloaden op je apparaten. Vervolgens kun je via Chromecast Netflix casten naar je televisie. Gebruik je Apple TV? Dan staat de Netflix app tussen de andere apps in het Apple tv menu. Maar ook met een game console, zoals je Playstation 4 kun je Netflix kijken op je televisie.

Internet en tv providers maken daarom kortom alleen verschil in tussen hoe je Netflix kunt bekijken: in dit geval met een digitale tv ontvanger bij interactieve tv, of de tv app. Puur om het jou makkelijker te maken. Maar of je nou een internet en tv abonnement kiest of alleen internet wanneer je gaat internet vergelijken, Netflix streamen is in beide gevallen mogelijk!