Was er een leven zonder Netflix? Ja zeker. Maar inmiddels valt Netflix bijna niet meer weg te denken uit de Nederlandse huiskamers, waar ‘reguliere’ tv juist steeds minder in trek is. We zien dat steeds meer huishoudens kiezen voor Netflix, in plaats van een uitgebreid tv-pakket. Internet providers spelen daar op in. Daarom levert een groot aantal providers toegang tot Netflix bij internet abonnementen met interactieve tv.

Netflix bij internet providers

Veel internet providers hebben de bui al zien hangen. Steeds meer huishoudens switchen naar een alleen internet abonnement, nemen een Netflix abonnement erbij en hoppa, ze zijn klaar. Deze trend is vooral populair bij de consumenten tot en met 35 jaar.

Voor de oudere generaties is alleen Netflix niet voldoende en wordt nog steeds regelmatig naar reguliere tv gekeken. Zo wordt nog volop naar programma’s als: Heel Holland Bakt en Wie is de Mol gekeken, maar ook bijvoorbeeld naar de Champions League. Daarom heeft het merendeel van de huishoudens gewoon nog een tv abonnement bij zijn internet provider.

Netflix op je televisie

Wel zijn internet providers steeds meer op de populariteit van Netflix gaan inspringen, zodat naast het aanbod van reguliere tv-zenders, ook Netflix makkelijk toegankelijk is via een internet abonnement met interactieve tv. Zo kijk je bij onder andere bij KPN naar Netflix via het Interactieve TV menu.

Je kunt bij elke internet provider Netflix kijken. De levering van Netflix vind namelijk zonder tussenkomst plaats van de provider plaats. Netflix is daarmee een voorbeeld van zogenaamde over-the-top-TV (OTT TV): waarbij de levering van video en media diensten via internet zonder tussenkomst van een provider toegankelijk zijn. Providers maken alleen verschil tussen hoe je de Netflix app opent: met een mediabox bij interactieve tv.

Netflix via mediabox per internet provider

In de tabel hieronder zie je bij welke internet providers het mogelijk is om Netflix via de mediabox van de desbetreffende provider te kijken:

ProviderNetflix via mediabox
ZiggoJa
KPNJa
TelfortJa
NLExJa
XS4ALLJa
Tele2Nee
T-MobileNee
CaiwayNee
Online.nlNee

Je ziet dat het niet bij iedere provider mogelijk is om via de mediabox naar Netflix te kijken. Maar ook al heeft bijvoorbeeld Online.nl geen optie om Netflix via de mediabox te kijken, kun je wel Netflix kijken wanneer je een smart-tv hebt. Als je een smart-tv hebt - een televisie die verbinding kan maken met het internet - heb je geen Netflix toegang via de mediabox van je provider nodig. Je kunt in dat geval gewoon de Netflix app downloaden op je smart-tv. Een andere manier is om Netflix te kijken via Chromecast of Apple TV.

Let op dat je ongeacht je toegang tot Netflix wel een los abonnement bij Netflix moet afsluiten om alsnog Netflix te kunnen kijken. Er zijn momenteel geen providers die een Netflix abonnement leveren bij een basis internet en/of tv abonnement. Het standaard Netflix abonnement kost € 7,99 per maand.

Op zoek naar een nieuw internet abonnement? Ga hier naar de vergelijker voor internet vergelijken.