De bèta-testversie van de door T-Mobile ontwikkelde tv-dienst KNIPPR stopt per 18 oktober. De personen die meededen aan de test wordt aangeboden om de dienst op reguliere basis af te nemen. Hiervoor kunnen zij een nieuwe app downloaden voor Apple of Android. De test-app is vanaf 18 oktober niet meer te gebruiken.

Interactieve tv via KNIPPR

De interactieve tv-dienst is sinds begin juni voor iedereen beschikbaar. Zowel T-Mobile-klanten als andere consumenten kunnen gebruik maken van KNIPPR. Een mobiel abonnement van T-Mobile is dus geen vereiste om de dienst te gebruiken. Daarnaast is een kabelaansluiting of settopbox niet nodig omdat de tv-dienst via een normale internetverbinding werkt en maandelijks aan te passen en op te zeggen is. Er kan zowel live televisie als on-demand content gekeken worden. De dienst laat je programma’s tot 7 dagen terugkijken.
Met de KNIPPR-app of via de website kunnen consumenten televisie kijken op een tablet, smartphone of computer. Sinds juli is het ook mogelijk om naar een tv te streamen door de integratie met Apple Airplay of Google Chromecast.


Zelf samenstellen

Het KNIPPR Basispakket is verkrijgbaar vanaf 10,99 euro per maand. De abonnee kan dan zenders van de NPO, RTL en SBS bekijken; dit zijn samen 12 tv-zenders. De zenders van de publieke omroep zijn gratis te bekijken. Voor 99 cent per maand kunnen de andere zenders ook bekeken worden. KNIPPR is ontwikkeld volgens de opkomende trend dat de consument graag zelf wil kunnen kiezen welke tv-zenders hij kijkt en dat hij niet geïnteresseerd is in alles-in-1 pakketten. Door deze doelgroep een interactieve tv-dienst te bieden met daarbij de mogelijkheid om een gepersonaliseerd zenderpakket samen te stellen, wil KNIPPR inspelen op de wensen en behoeftes op het gebied van televisie kijken. Om de dienst aantrekkelijk te maken voor nieuwe consumenten, is het KNIPPER Basispakket de eerste maand gratis. Zo kan de consument de dienst zelf uitproberen.
Op basis van de terugkoppeling van de testers heeft T-Mobile de nodige aanpassingen doorgevoerd. Het telecombedrijf zal KNIPPR verder blijven ontwikkelen door nieuwe functionaliteiten toe te voegen en door het zenderaanbod aan te blijven vullen.