De NLE beloofde in 2016 dat zij de breedbandmarkt op zouden schudden met een scherp aanbod, inmiddels weten we dat ze die belofte meer dan waar gemaakt hebben. Het is niet voor niets dat de NLE verkozen is als beste internet provider met een internet, bellen en tv pakket in 2016.

De website beste-internet-provider.nl bekijkt ieder jaar kritisch hoe internet providers scoren op het gebied van prijs/kwaliteit en klantbeoordelingen. Ondanks de sterke concurrentie van providers zoals Vodafone en Ziggo wist de NLE de titel van beste internet provider van 2016 te claimen vanwege het uitgebreide televisie aanbod en de extra service bij de installatie.

Extra service van de NLE

Wanneer men bij de NLE een alles in 1 pakket afneemt wordt een gratis WiFi repeater aangeboden indien het WiFi signaal niet overal in huis te ontvangen is. Daarbij hebben monteurs van de NLE altijd een Ubiquiti bij de hand. De Ubiquiti kan als het ware een nieuw netwerk creƫeren in een andere ruimte waar het WiFi signaal geen bereik heeft. Met name voor mensen met grotere woningen of woningen met dikke muren hebben hier baat bij. Voor ondernemers met een werk aan huis dat zich achter in de tuin bevind is dit tevens een aanrader. De ubiquiti is echter niet gratis en kost 135 euro inclusief installatie.

Runner-up Vodafone voor de laatste keer in de prijzen als internet provider

Naast de NLE wist Vodafone tevens goed te scoren op het gebied van internet, televisie en vaste telefonie. Met een voordelig pakket waarbij FOX Sports Eredivisie standaard geleverd wordt was deze internet provider de beste keuze voor voetballiefhebbers.

Toch zal men Vodafone binnenkort niet meer als internet provider kunnen kiezen. Door de fusie met Ziggo is Vodafone door de ACM gedwongen om de breedband internet tak af te stoten. T-Mobile wist na onderhandelen zowel Fiber als Tele2 af te troeven en zal het klantenbestand van Vodafone Thuis overnemen. Klanten van Vodafone kunnen gewoon gebruik blijven maken van de diensten en zullen T-Mobile voortaan als provider hebben.

Ziggo nog altijd kwalitatief, maar minder voordelig

Ondanks dat Ziggo een goede kwaliteit blijft leveren voor televisie en internet valt de prijs minder voordelig uit ten opzichte van de NLE en Vodafone. Na een aantal prijsverhogingen zakt Ziggo naar de derde plaats. Nu Ziggo en Vodafone samen hun krachten bundelen is het nog de vraag wat dit met de prijzen van de Ziggo abonnementen gaat doen. De fusie heeft met name als doel om kosten te besparen, of de consument dit terug ziet in abonnementsprijzen moet echter nog blijken.