De nieuwe provider heet Freedom Internet die deels uit oud medewerkers van XS4all bestaat. Op 11 November om 11:11 werd de naam bekend gemaakt. Freedom internet zal zich net zoals XS4ALL gaan focussen op de vrijheid, kwalitatieve diensten, en privacy van haar klanten. Lees in dit artikel meer over de opkomst van deze nieuwe provider.

Wat is er gebeurd met XS4ALL?

Op 10 januari 2019 meldde KPN dat ze stoppen met de merknaam XS4ALL. Dit ondervond zoveel weerstand dat een actiecomité is opgericht en een petitie genaamd:’XS4ALL Moet Blijven’ is ontstaan.

Ondanks de massale support voor de petitie heeft KPN geen interesse getoond om te onderhandelen over de opheffing van XS4ALL. Daarop werd besloten om een nieuwe internet provider op te zetten die zich focust op de vrijheid, privacy, en veiligheid van klanten.

Crowdfunding campagne een groot succes

Op 4 November werd er een crowdfunding campagne gestart om een startkapitaal op te halen voor de nieuwe provider genaamd ‘Freedom Internet’. De campagne was een massaal succes en binnen 3,5 dag werd met deze campagne meer dan 2,5 miljoen euro op.

Freedom Internet zal deels gebruik maken van het kopernetwerk van KPN, die wettelijk verplicht is om concurrenten toe te laten op haar netwerk. Voor glasvezel internet zal Freedom Internet met verschillende lokale glasvezelaanbieders in zee gaan.

Founding member worden van Freedom Internet

Potentiële klanten kunnen zich nu aanmelden om founding member te worden door eenmalig 50 euro te betalen. Je krijgt vervolgens een e-mails adres op @freedom.nl en/of op een eigen domeinnaam naar keuze. Wanneer je overstapt naar Freedom internet kun je alleen jammer genoeg niet je XS4ALL e-mailadres mee verhuizen. Als founding member ben je wel als eerst aan de beurt voor een internetverbinding in het eerste kwartaal van 2020.

Freedom Internet heeft minimaal 25 duizend klanten nodig hebben om break-even te draaien. Het doel van Freedom Internet voor de komende drie jaar is om meer dan 60 duizend klanten binnen te halen.

Op zoek naar een andere provider?

Ben je op zoek naar beste internet provider of wil je alle providers met elkaar vergelijken? Met onze internet vergelijker krijg je een goed overzicht van de abonnementen die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. De internet vergelijker kijkt naar alle providers en zet de goedkoopste abonnementen voor jou bovenaan. Je kunt in de internet vergelijker gemakkelijk filteren op internettypes, provider, en snelheid om de ideale provider voor jou te vinden.