Naar verwachting zal Ziggo vanaf de herfst van 2016 een nieuwe online videodienst lanceren in Nederland. De toegang hiertoe zal via een set-top box beschikbaar worden gesteld. De content die te zien zal zijn via de nieuwe videodienst van Ziggo wordt aangeboden via Frequency, een startup bedrijf uit Los Angeles. Zij hebben bij verschillende bedrijven, waaronder Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo en Virgin, ruim 11 miljoen dollar bij elkaar gekregen om het idee te kunnen lanceren. Ziggo zal de eerste provider zijn die de videodienst zal krijgen.

Aanbieden van exclusieve online content

Wat Frequency doet is de gebundelde kanalen van verschillende multi channel networks (MCN's), de digitale content van tv-netwerken en die van andere grote digitale aanbieders samenvoegt en aanbiedt onder één licentie. MCN's zijn netwerken die content van verschillende bronnen bundelen en vervolgens verkopen aan verschillende bedrijven. In Amerika worden steeds meer video's gemaakt die enkel bedoeld zijn om via online diensten te distribueren. Online aanbieden is de goedkoopste manier om digitale video's te kunnen verspreiden. Deze video's zijn niet direct te bekijken via de gewone televisie, er is een tv-decoder voor nodig. In Nederland zijn er ook al een aantal diensten die exclusief online content aanbieden, zoals Videoland en Netflix.

Wat Frequency levert aan geaggregeerde diensten

Het bedrijf Frequency.com biedt met de geaggregeerde diensten onder andere filmpjes aan van NASA, ABC NEWS en CNN. Daarnaast wordt er ook andere media, zoals materiaal dat afkomstig is van YouTube aangeboden en zijn filmpjes te zien van technologiewebsites Mashable en Techcrunch. Naast het kunnen aanbieden van content aan online diensten, moet het volgens de oprichter van Frequency ook mogelijk worden om met speciale software gepersonaliseerde video's te kunnen selecteren en afspelen.

Hoe de set-top box van Ziggo zal gaan werken

Om de online videodienst te kunnen aanbieden, gaat Liberty Global een pakket ontwikkelen waarmee op de set-top boxen native applicaties kunnen draaien, zoals de Horizon TV Mediabox.