Goedkoopste ADSL internet

Een ADSL internet abonnement hoeft je niet veel te kosten. Wil je goed internet, maar is de prijs ook belangrijk? Kies dan voor het goedkoopste ADSL internet.

Internet 20 Mb/s
26,- p/m
Nu 6 maanden voor € 20,00
20 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Internet 100 Mb/s
34,- p/m
Nu 6 maanden voor € 19,00
100 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Internet 50 Mb/s
30,- p/m
Tijdelijk geen aansluitkosten
50 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Over ADSL internet

ADSL internet is het goedkoopste internet dat je in huis kunt halen, en het is voor nagenoeg voor alle huishoudens in Nederland beschikbaar.

Ideaal dus als je een goed maar gewoon simpel internet abonnement wilt, waarmee je met al je apparaten thuis online kunt via draadloos Wifi.

Afhankelijk van je postcode zijn ADSL (en VDSL) abonnementen beschikbaar vanaf 20 Mb/s tot 400 Mb/s. Zo is er voor ieder huishouden wel een passend ADSL abonnement te vinden. ADSL internet kun je afnemen in combinatie met alleen internet, internet en tv of alles in 1. Met de ADSL vergelijker check je eenvoudig het totale ADSL aanbod op jouw postcode.

Hoewel KPN eigenaar is van het ADSL kopernetwerk via de vaste telefoonaansluiting en uitgebreide ADSL abonnementen aanbiedt, kun je bij tal van andere providers ook ADSL internet afsluiten. Omdat het kopernetwerk is opengesteld voor andere aanbieders, heb jij ruime keuze. Zo is er een aantal prijsvechters die ADSL aanbiedt tegen een scherpe prijs: Online.nl, Budget Alles in 1 en Oxxio.

ADSL-verbinding

ADSL abonnementen vergelijken doe je zo

ADSL abonnementen vergelijken kost je maar een paar minuten van je tijd. Zo ga je aan de slag...

1. Selecteer pakket voorkeur

Standaard tonen we alles in één pakketten in onze vergelijker. Ben je op zoek naar alleen internet of wil je internet en tv combineren? Dan doe je dat als volgt:

Geef bovenaan in de vergelijker aan of je internet, bellen of tv in je abonnement wil. Omdat het pakket aanbod kan verschillen per adres, is het belangrijk dat je je postcode invult. Zo kunnen we alle pakket combinaties op jouw adres tonen.

ADSL abonnementen vergelijken

2. Bepaal je internetsnelheid

Om het beste ADSL abonnement voor jouw situatie te kiezen moet je weten hoeveel internetsnelheid je nodig hebt. Heb je geen idee? Onze ADSL vergelijker heeft een ingebouwd handigheidje om een juiste schatting te maken.

Klik in de vergelijker op ‘Welke snelheid past bij mij?’ en selecteer de situatie die het beste bij jou past. We passen vervolgens de resultaten op jouw postcode dan automatisch aan op basis van jouw keuze.

3. Kies je internet provider

Kies tot slot een internet provider. Bij ons krijg je altijd de goedkoopste provider bovenaan in de resultaten te zien. Zo kun je meteen zien bij welke provider je het voordeligst uit bent. Als er bij de provider een aanbieding of korting is wordt deze ook weergegeven.

De keuzehulp

Binnen 2 minuten het ideale ADSL abonnement voor jou vinden? Gebruik de gratis keuzehulp.

ADSL vergelijken is niet voor iedereen even makkelijk. Dat snappen we en daarom helpen we je graag. Met een paar simpele vragen over wat jij belangrijk vind en over je internet gebruik, vind je binnen no time het ADSL abonnement dat het best bij je past.

Aan de hand van je antwoorden in de keuzehulp selecteren we de meest geschikte ADSL abonnementen voor jouw situatie.

  • Binnen twee minuten een advies op maat
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Vrijblijvend advies
  • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over ADSL abonnementen vergelijken

Wil je meer informatie over ADSL vergelijken? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat is ADSL?

ADSL staat voor asymmetric digital subscriber line en is het oudste type internet verbinding in Nederland. ADSL loopt via de telefoonlijn en wordt over koperdraad geleverd. In tegenstelling tot kabel en glasvezel internet is de afstand tussen je wijkcentrale en je woning heel belangrijk. Hoe verder je woont van de wijkcentrale, des te meer ‘ruis’ er plaatsvindt. Dit vertraagt je internet snelheid.

ADSL heeft inmiddels VDSL als opvolger. VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Samen afgekort DSL. Met behulp van nieuwere technieken is met deze variant een maximum snelheid van 400 Mb/s haalbaar. Een VDSL verbinding is stabieler dan ADSL, want alleen het laatste gedeelte van de verbinding vanaf de wijkkast naar je woning bestaat nog uit koperdraad. De rest bestaat uit glasvezel. Wel heeft dat laatste stuk koperdraad een grote impact op de te leveren snelheid.

Hoe gaat de installatie van mijn ADSL abonnement?

Installatie van je ADSL abonnement is tegenwoordig in de meeste gevallen een fluitje van een cent. Je kunt dit dan ook eenvoudig zelf doen. Je nieuwe provider stuurt je op de afgesproken datum een doe-het-zelf installatiepakket op met ADSL modem, bijbehorende kabeltjes en een instructieformulier.

Op de achterkant van het modem vind je de netwerknaam en het wachtwoord. Zo is het meeste werk al voor je gedaan. Jij hoeft alleen nog maar het modem op de juiste plek te zetten, het modem in te schakelen en je apparaten te verbinden met het Wifinetwerk door middel van je bijgeleverde wachtwoord. Je hoeft dus zelf niet meer aan de slag om een thuisnetwerk aan te maken. Harstikke handig, en het scheelt je tijd!

Waarin verschilt ADSL met kabel en glasvezel? 

Kabel internet wordt geleverd tot 500 Mb/s over de COAX-kabel en komt via de tv-aansluiting in huis binnen. In vergelijking met ADSL is de COAX-verbinding een stuk stabieler en sneller omdat het niet afhankelijk is van de tussenkomst van de wijkkast waarmee snelheid verloren gaat. Een nadeel van kabel internet is dat je altijd verplicht een tv abonnement bij je internet abonnement moet nemen. Ook heb je maar keuze uit één provider: Ziggo, waardoor kabel internet relatief duur is.

Internet via glasvezel loopt direct naar jouw woning waardoor je geen last ondervindt van externe factoren. Met glasvezel internet kun je snelheden behalen tot 750 Mb/s en het is het snelste en stabielste internet. Met glasvezel heb je net als met ADSL de keuze uit meerdere providers, zoals KPN, XS4ALL en Caiway. Het grootste nadeel van glasvezel is dat het lang nog niet overal beschikbaar is, en het relatief duur is bij de meeste providers in vergelijking met ADSL.

Wat zijn voor-en nadelen van de verschillende internetverbindingen?

Ieder type internetverbinding  heeft voor- en nadelen. Wat moet je weten? Dat hebben we voor je in een handig overzicht gezet. Zo zie je dé verschillen tussen DSL- en andere verbindingen.

ADSLKabelGlasvezel
Goedkoopste optieSnelheid van 400mb/sBeste snelheid
Meer keuze in abonnementenWeinig keuze en tv moet erbijZeer stabiel
Landelijk bereikMeer stabiel dan ADSLExterne factoren hebben heen geen impact op de verbinding
Snelheid afhankelijk van afstand van wijkcentraleDuurder dan ADSLDuurste optie
Voor mensen die het goedkoopste internet willen en minder om snelheid geven.Voor mensen die hogere snelheden nodig hebben internet en tv willen.Niet overal beschikbaar
Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina