9.5 beoordeling Onze bezoekers beoordelen ons op Kiyoh gemiddeld met een 9.5! bezoekers over ons op kiyoh
418.916 mensen die per maand abonnementen bij ons vergelijken
adviezen per maand
Thuiswinkel We zijn partner van Thuiswinkel als onderdeel van Keuze.nl
partner sinds 2018

Goedkoopste ADSL internet

Een ADSL internet abonnement hoeft je niet veel te kosten. Wil je goed internet, maar is de prijs ook belangrijk? Kies dan voor het goedkoopste ADSL internet.

Internet 100 Mb/s
35,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 18,50
100 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Internet 100 Mb/s
48,- p/m
Nu 6 maanden voor € 28,00
100 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Internet 50 Mb/s
32,50 p/m
Nu 6 maanden voor € 30,00
50 Mb/s
(ADSL)
Meer informatie
Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Over ADSL internet

ADSL internet is het goedkoopste internet dat je in huis kunt halen, en het is voor nagenoeg voor alle huishoudens in Nederland beschikbaar.

Ideaal dus als je een goed maar gewoon simpel internet abonnement wilt, waarmee je met al je apparaten thuis online kunt via draadloos Wifi.

Afhankelijk van je postcode zijn ADSL (en VDSL) abonnementen beschikbaar vanaf 20 Mb/s tot 400 Mb/s. Zo is er voor ieder huishouden wel een passend ADSL abonnement te vinden. ADSL internet kun je afnemen in combinatie met alleen internet, internet en tv of alles in 1. Met de ADSL vergelijker check je eenvoudig het totale ADSL aanbod op jouw postcode.

Hoewel KPN eigenaar is van het ADSL kopernetwerk via de vaste telefoonaansluiting en uitgebreide ADSL abonnementen aanbiedt, kun je bij tal van andere providers ook ADSL internet afsluiten. Omdat het kopernetwerk is opengesteld voor andere aanbieders, heb jij ruime keuze. Zo is er een aantal prijsvechters die ADSL aanbiedt tegen een scherpe prijs: Online.nl, Budget Alles in 1 en Youfone.

ADSL-verbinding

ADSL abonnementen vergelijken doe je zo

ADSL abonnementen vergelijken kost je maar een paar minuten van je tijd. Zo ga je aan de slag...

1. Selecteer pakket voorkeur

Standaard tonen we alles in één pakketten in onze vergelijker. Ben je op zoek naar alleen internet of wil je internet en tv combineren? Dan doe je dat als volgt:

Geef bovenaan in de vergelijker aan of je internet, bellen of tv in je abonnement wil. Omdat het pakket aanbod kan verschillen per adres, is het belangrijk dat je je postcode invult. Zo kunnen we alle pakket combinaties op jouw adres tonen.

ADSL abonnementen vergelijken

2. Bepaal je internetsnelheid

Om het beste ADSL abonnement voor jouw situatie te kiezen moet je weten hoeveel internetsnelheid je nodig hebt. Heb je geen idee? Onze ADSL vergelijker heeft een ingebouwd handigheidje om een juiste schatting te maken.

Klik in de vergelijker op ‘Welke snelheid past bij mij?’ en selecteer de situatie die het beste bij jou past. We passen vervolgens de resultaten op jouw postcode dan automatisch aan op basis van jouw keuze.

3. Kies je internet provider

Kies tot slot een internet provider. Bij ons krijg je altijd de goedkoopste provider bovenaan in de resultaten te zien. Zo kun je meteen zien bij welke provider je het voordeligst uit bent. Als er bij de provider een aanbieding of korting is wordt deze ook weergegeven.

De keuzehulp

Binnen 2 minuten het ideale ADSL abonnement voor jou vinden? Gebruik de gratis keuzehulp.

ADSL vergelijken is niet voor iedereen even makkelijk. Dat snappen we en daarom helpen we je graag. Met een paar simpele vragen over wat jij belangrijk vind en over je internet gebruik, vind je binnen no time het ADSL abonnement dat het best bij je past.

Aan de hand van je antwoorden in de keuzehulp selecteren we de meest geschikte ADSL abonnementen voor jouw situatie.

  • Binnen twee minuten een advies op maat
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Vrijblijvend advies
  • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over ADSL abonnementen vergelijken

Wil je meer informatie over ADSL vergelijken? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat zijn de voor- en nadelen van ADSL?

Het grootste voordeel aan ADSL internet is dat het de goedkoopste internetverbinding is. Daarnaast is het overal in Nederland beschikbaar met een ruime keuze aan internet providers en abonnementen. Er is altijd wel een goede internet aanbieding met ADSL te vinden op jouw adres.

Een groot nadeel aan ADSL is dat de internetsnelheid niet stabiel is. Zo is jouw internetsnelheid afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Ook kan je internet vertragen als je tegelijkertijd interactieve televisie kijkt. De beloofde internetsnelheid kan hierdoor niet altijd tot het maximale bereikt worden. Met ADSL zit je dus snel aan de grens van de maximale internetsnelheid.

Wij raden ADSL vergelijken aan als je op zoek bent naar een goedkoop internet abonnement en je geen hoge internetsnelheid nodig hebt. Voor een klein huishouden is een internetsnelheid tot 50 Mb/sec voldoende en ben je het goedkoopst uit met ADSL.

Waar moet ik op letten met ADSL vergelijken?

Als je gaat ADSL vergelijken is het handig om vooraf te weten welke internetsnelheid bij jou past. Je snelheid is afhankelijk van de grootte van je huishouden en waarvoor je het gebruikt. Daarnaast is de beschikbaarheid van de maximale internetsnelheid afhankelijk van jouw postcode. Gebruik de internet keuzehulp om jouw maximale internetsnelheid in kaart te brengen.

Wat is ADSL?

ADSL staat voor asymmetric digital subscriber line en is het oudste type internet verbinding in Nederland. ADSL loopt via de telefoonlijn en wordt over koperdraad geleverd. In tegenstelling tot kabel en glasvezel internet is de afstand tussen je wijkcentrale en je woning heel belangrijk. Hoe verder je woont van de wijkcentrale, des te meer ‘ruis’ er plaatsvindt. Dit vertraagt je internet snelheid.

ADSL heeft inmiddels VDSL als opvolger. VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Samen afgekort DSL. Met behulp van nieuwere technieken is met deze variant een maximum snelheid van 400 Mb/s haalbaar. Een VDSL verbinding is stabieler dan ADSL, want alleen het laatste gedeelte van de verbinding vanaf de wijkkast naar je woning bestaat nog uit koperdraad. De rest bestaat uit glasvezel. Wel heeft dat laatste stuk koperdraad een grote impact op de te leveren snelheid.

Waarin verschilt adsl internet met kabel en glasvezel?

Als je ADSL vergelijkt met andere type internetverbindingen kabel en glasvezel, is ADSL het meest goedkoop, maar ook het minst stabiel. Zo is de snelheid van ADSL afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Kabel internet is een stuk stabieler en sneller dan ADSL, maar is landelijk slechts via één provider beschikbaar: Ziggo. Caiway levert ook kabel internet, maar is beperkt beschikbaar in de provincies Zuid-Holland en Overijssel. 

Internet via glasvezel loopt direct naar jouw woning en is daardoor erg stabiel om de hoogste internet snelheden te behalen. Met glasvezel heb je net als met ADSL de keuze uit meerdere providers, zoals KPN en XS4ALL. Het grootste nadeel van glasvezel is dat het lang nog niet overal beschikbaar is. Ook is een glasvezel aanbieding relatief duur in vergelijking met ADSL.

Bekijk onderstaand de verschillen tussen ADSL, kabel en glasvezel internet:

ADSL Kabel Glasvezel
Snelheid tot 200 Mb/s Snelheid tot 500 Mb/s (soms tot 1000 Mb/s) Snelheid tot 1000 Mb/s
Meer keuze in abonnementen Weinig keuze en verplicht tv abonnement Niet overal beschikbaar
Snelheid afhankelijk van afstand van wijkcentrale Meer stabiel dan ADSL Zeer stabiel
Goedkoopste optie Duurder dan ADSL Duurder dan ADSL
Voor mensen die het goedkoopste internet willen en minder om snelheid geven. Voor mensen die hogere snelheden nodig hebben met internet en tv. Snelste internetverbinding
Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina