Over ADSL vergelijken

ADSL abonnementen snel en eenvoudig vergelijken? Bij ons vind je het goedkoopste of snelste ADSL abonnement op jouw adres

Onze vergelijker filtert op meer dan 450 internet abonnementen en toont je een compleet overzicht van alle ADSL abonnementen. ADSL abonnementen zijn de goedkoopste internet abonnementen en voor de meeste huishoudens beschikbaar. Ideaal dus als je op zoek bent naar goedkoop internet.

Waarom bij ons ADSL vergelijken?
  • Vergelijk de ADSL abonnementen van alle providers
  • Onafhankelijk en duidelijk overzicht
  • Snel en eenvoudig vergelijken
  • Goedkoopste ADSL abonnement altijd bovenaan
Gebruik de internet vergelijker

Altijd inbegrepen:
Overstapservice
14 dagen bedenktijd
12 maanden contract
Gratis modem

Wat is ADSL?

ADSL staat voor asymmetric digital subscriber line en is het oudste type internet verbinding in Nederland. ADSL loopt via de telefoonlijn bij je thuis. In tegenstelling tot kabel en glasvezel is de afstand tussen je wijkcentrale en je woning heel belangrijk. Hoe verder je woont van de wijkcentrale, des te meer ‘ruis’ er plaatsvindt. Dit vertraagt je internet snelheid.

Is je afstand tot de wijkcentrale groot? Kies dan voor een hogere internetsnelheid. Bekijk daarom welke snelheid op jouw adres geleverd wordt door je postcode en huisnummer in te vullen in de ADSL vergelijker.

ADSL-verbinding

ADSL abonnementen vergelijken doe je zo

ADSL abonnementen vergelijken kun je makkelijk in een paar stappen doen. Deze 3 stappen zullen je helpen om het beste ADSL abonnement voor jou te vinden.

1. Selecteer pakket voorkeur

Standaard tonen we alles in één pakketten in onze vergelijker. Ben je op zoek naar Alleen internet of wil je internet en tv combineren? Dan doe je dat als volgt:

Bovenin de tool kun je de keuze maken of je internet, bellen of tv in je abonnement wil. Omdat de ADSL verbinding kan verschillen per adres is het belangrijk om je postcode in de vergelijker te zetten.

2. Bepaal je internetsnelheid

Om het beste ADSL abonnement voor jou te kiezen moet je weten hoeveel internet je verbruikt. Onze vergelijker heeft een handige tool die je daarmee kan helpen.

Klik op ‘Welke snelheid past bij mij?’ en selecteer de situatie die het beste bij jou past. De resultaten in de ADSL vergelijker worden dan automatisch aangepast op basis van je keuze.

3. Kies je internet provider

Nu is het tijd om een internet provider te kiezen. Bij ons krijg je altijd de goedkoopste provider bovenaan de resultaten te zien. Zo kun je meteen zien bij welke provider je het voordeligst uit bent. Als er bij de provider een aanbieding of korting is wordt deze ook weergegeven.

De keuzehulp

Binnen 2 minuten het ideale ADSL abonnement voor jou vinden? Gebruik de gratis keuzehulp.

ADSL vergelijken is niet voor iedereen even makkelijk. Dat snappen we en daarom helpen we je graag. Met een paar simpele vragen over wat jij belangrijk vind en over je internet gebruik, vind je binnen no time het ADSL abonnement dat het best bij je past.

Aan de hand van je antwoorden in de keuzehulp selecteren we de meest geschikte ADSL abonnementen voor jouw situatie.

  • Binnen twee minuten een advies op maat
  • Toegankelijk voor iedereen
  • Vrijblijvend advies
  • Onafhankelijk & persoonlijk
Naar de keuzehulp
keuzehulp

Meer over ADSL abonnementen vergelijken

Wil je meer informatie over ADSL vergelijken? Bekijk dan onderstaande onderwerpen.

Wat is het verschil tussen ADSL en VDSL?

VDSL is de opvolger van ADSL en staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. VDSL is door middel van nieuwe technieken een snellere variatie van ADSL.  Daarmee komt VDSL met een maximum downloadsnelheid van 400 Mb/s in de buurt van de maximum kabelinternet snelheid. De verbinding via VDSL is vaak ook stabieler dan die van ADSL. Bij een VDSL verbinding is alleen het laatste stukje vanaf de wijkkast naar je woning nog koperdraad, de rest bestaat uit het snelle glasvezel. Het enige nadeel is dat bij VDSL dit laatste stukje koperdraad een grote impact heeft op de snelheid die je krijgt.

Voer bij onze vergelijker dus altijd je postcode in om te zien welke snelheid je krijgt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van ADSL?

Het voordeel van ADSL is dat het over het algemeen goedkoper is dan kabel en glasvezel, daarnaast is het in bijna heel Nederland beschikbaar. Bijna alle providers bieden ook ADSL en VDSL aan waardoor er meer keuze is voor de consument.

De nadelen van ADSL zijn toch de langzamere snelheden en de minder stabiele verbinding. Bij ADSL is het belangrijk om met de postcodecheck te kijken welke snelheid op jouw adres gehaald kan worden. Op basis van je adres kun je veel langzamere internet krijgen dan een ander. Voer in onze internet vergelijker dus altijd je postcode in zodat je weet welke snelheid je kan verwachten op jouw adres.

Hoe vergelijk ik ADSL met kabel en glasvezel? 

Elk type internetverbinding heeft zijn voor-en nadelen. De keuze tussen ADSL, kabel en glasvezel kan lastig zijn en wij hebben daarom de drie verschillende internetverbindingen hieronder opgesomd.

Kabel internet abonnementen kunnen snelheden hebben tot 400mb/s. In vergelijking met ADSL is de verbinding vaak stabieler omdat het niet afhankelijk is van de wijkkast. De nadelen van kabel internet zijn dat je altijd een tv abonnement erbij moet nemen en keuze hebt uit alleen één provider: Ziggo.

Internet via glasvezel loopt direct naar jouw woning en heeft hierdoor geen last van externe factoren. Glasvezel internet abonnementen kunnen snelheden hebben tot 750mb/s en is stabieler dan ADSL. Met glasvezel heb je ook de keuze uit meerdere providers zoals KPN, XS4ALL en Caiway. De nadelen van glasvezel zijn alleen de hoge kosten vergeleken met ADSL en dat het niet overal in Nederland beschikbaar is.

Wat zijn voor-en nadelen van de verschillende internetverbindingen?

Ieder type internetverbinding  heeft voor- en nadelen. Wat moet je weten? Dat hebben we voor je in een handig overzicht gezet. Zo zie je dé verschillen tussen DSL- en andere verbindingen.

ADSLKabelGlasvezel
Goedkoopste optieSnelheid van 400mb/sBeste snelheid
Meer keuze in abonnementenWeinig keuze en tv moet erbijZeer stabiel
Landelijk bereikMeer stabiel dan ADSLExterne factoren hebben heen geen impact op de verbinding
Snelheid afhankelijk van afstand van wijkcentraleDuurder dan ADSLDuurste optie
Voor mensen die het goedkoopste internet willen en minder om snelheid geven.Voor mensen die hogere snelheden nodig hebben internet en tv willen.Niet overal beschikbaar
Staat je vraag er niet tussen?
We beantwoorden zoveel mogelijk vragen op onze informatiepagina