Mobiele netwerkdekking T-Mobile

T-Mobile heeft het snelste mobiele netwerk van Nederland met 4G. Zowel bij je thuis als onderweg.

Snelste en grootste mobiele netwerk

Netwerkprovider T-Mobile is voor de vierde keer op rij als snelste getest door Ookla, een onafhankelijke partij die wereldwijd speedtests uitvoert voor mobiele netwerken. Met een landelijke dekking van 95% reikt T-Mobile tot in vrijwel iedere uithoek. Binnenshuis en daarbuiten.

En omdat T-Mobile het grootste aantal mobiele zendmasten en mastlocaties heeft, kun je vrijwel overal ongestoord gebruik maken van het 4G en 4G+ netwerk. Super handig wanneer je veel onderweg bent en vaak in de spits reist bijvoorbeeld.

Mobiele internetsnelheid

Heb je een telefoon met 4G-ondersteuning? Dan is via het 4G-netwerk van T-Mobile een maximale downloadsnelheid te halen van maar liefst 450 Mb/s, en een uploadsnelheid van 75 Mb/s.

Moet natuurlijk wel alles meezitten, zoals de belasting van het netwerk en de afwezigheid van stoorzenders in de omgeving. Dit betekent dat je lekker rap en zorgeloos kunt internetten, videobellen, whatsappen, you name it.

2G, 3G, 4G en 4G+ netwerken

T-Mobile heeft meerdere mobiele netwerken voor internetverbinding. Zo heeft de netwerkprovider niet alleen het supersnelle 4G/4G+ netwerk via de hoogste frequenties, maar schakel je automatisch over naar de lagere frequenties op het 2G- en 3G-netwerk als het 4G-netwerk voor jou even niet bereikbaar is. Of wanneer je geen telefoon hebt met 4G ondersteuning. Zo ben je gewoon overal en altijd bereikbaar. Providers Simpel en Ben maken ook gebruik van het T-Mobile netwerk.

T-Mobile 5G-netwerk

T-Mobile zal eind juli 2020 beperkt het 5G-netwerk uitrollen. Dit is nog geen landelijk dekkend netwerk, maar een voorzichtige uitrol in de grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. De landelijke uitrol laat vermoedelijk nog op zich wachten tot eind 2020. 5G is op dit moment in de praktijk nog niet heel veel sneller dan 4G(+), maar hooguit zo'n 10%.

Om gebruik te kunnen maken van 5G via het netwerk van T-Mobile dien je een smartphone te hebben met 5G-ondersteuning. T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus klanten kunnen meteen verbinding maken met het 5G-netwerk op de locaties waar 5G wordt aangezet. Heb je een T-Mobile Go abonnement (zonder Unlimited), dan kun je 5G-toegang als optie toevoegen aan je abonnement.