Mobiele netwerkdekking Tele2

Tele2 heeft sinds 2012 een eigen landelijk dekkend 4G-netwerk. Alleen voor bellen en sms’en maak je gebruik van het 3G-netwerk.

4G-only netwerk

Tele2 heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een volledig eigen 4G-netwerk en maakt niet langer gebruik van T-Mobile voor internetten, bellen en sms’en. Met een landelijke dekking van 97% reikt Tele2 tot in vrijwel iedere uithoek van ons land. Het is daarom voor bijna iedereen met een telefoon met 4G-ondersteuning mogelijk om gebruik te maken van het super snelle 4G-netwerk van Tele2.

Mobiele internetsnelheid

Het 4G-netwerk van Tele2 biedt een maximale internetsnelheid van 225 MB/s. Daarmee kun je moeiteloos buitenshuis internetten, Whatsappen, videobellen, filmpjes kijken en je favoriete Spotify songs beluisteren in de hoogste kwaliteit. Of je de maximale snelheid haalt hangt af van de instellingen van je telefoon, omgevingsfactoren en de belasting van het netwerk. Val je onder de 3% die geen gebruik van 4G kan maken, dan val je automatisch terug naar het langzamere en oudere 2G en 3G-netwerk van T-Mobile.

2G en 3G als back-up netwerken

Omdat Tele2 zich compleet inzet op haar eigen 4G-netwerk, kunnen alleen klanten met een telefoon met 4G-ondersteuning worden toegelaten op het Tele2 netwerk. Het langzamere 2G- en 3G-netwerk van T-mobile wordt alleen nog maar gebruikt als ‘back-upnetwerk’. Heb je nog een ouder toestel met 3G-ondersteuning? Dan kun je helaas geen klant worden bij Tele2.

Bellen via 3G

Om te kunnen bellen en sms’en maakt Tele2 gebruik van het 3G-netwerk van T-Mobile. Bekijk daarom ook de T-Mobile dekkingskaart om Tele2 goed te kunnen beoordelen. Maak je wel eens gebruik van buitenshuis videobellen (VoLTE)? Dat gaat bij Tele2 gewoon over het eigen 4G-netwerk.