Mobiele netwerkdekking Tele2

Tele2 heeft sinds 2012 een eigen landelijk dekkend 4G-netwerk. Alleen voor bellen en sms’en maak je gebruik van het 3G-netwerk.

4G-only netwerk

Tele2 heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een volledig eigen 4G-netwerk en maakt niet langer gebruik van T-Mobile voor internetten, bellen en sms’en. Met een landelijke dekking van 97% reikt Tele2 tot in vrijwel iedere uithoek van ons land. Het is daarom voor bijna iedereen met een telefoon met 4G-ondersteuning mogelijk om gebruik te maken van het super snelle 4G-netwerk van Tele2.

Mobiele internetsnelheid

Via het 5G-netwerk van T-Mobile biedt Tele2 een maximale internetsnelheid van 450 MB/s downloadsnelheid. Daarmee kun je moeiteloos buitenshuis internetten, Whatsappen, videobellen, filmpjes kijken en je favoriete Spotify songs beluisteren in de hoogste kwaliteit. Of je de maximale snelheid haalt, hangt af van de instellingen van je telefoon, omgevingsfactoren en de belasting van het netwerk. Val je onder de 10% die geen gebruik van 5G kan maken, dan kun je wel gebruik maken van het eigen 4G netwerk van Tele2 dat ook supersnel is.

Tele2 5G

Tegenwoordig kun je ook bij Tele2 een 5G abonnement afsluiten. Tele2 maakt hiervoor gebruik van het 5G-netwerk van T-Mobile met landelijke dekking. Dit betekent dat 90% van alle inwoners van Nederland gebruik kan maken van Tele2 5G. Als bestaande klant van Tele2 kun je voor €2,- per maand extra, 5G internet krijgen bij je mobiele abonnement.

Met een Tele2 5G abonnement heb je tegen een kleine meerprijs dus altijd en overal supersnel en stabiel internet.

Bellen via 4G

Met online bellen heb je betere geluidskwaliteit, snellere verbinding en beter bereik binnen- en buitenshuis. Voorheen kon dit via een wifi-netwerk, 2G of 3G internet. Tegenwoordig kun je ook bellen over het snelle 4G netwerk van Tele2. Je telefoon schakelt automatisch over naar het beste beschikbare netwerk.