Onlangs heeft Apple weer een drietal nieuwe telefoons uitgebracht. De hoogste tijd om ook weer eens naar je telefoon abonnement te kijken. Wanneer deze bijna afloopt, is afgelopen of je toe bent aan een nieuwe telefoon, dan is het de hoogste tijd om over te stappen! Een abonnement kiezen en alle websites van alle providers af gaan is niet meer nodig. Met de nieuwe telefoon abonnement vergelijker van providers.nl vergelijken we maar liefst 12.540 toestel - abonnement combinaties, van alle providers.

Sim only of telefoon met abonnement?

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is of je kiest voor een sim only abonnement of telefoon met abonnement. Ben je nog tevreden met je huidige toestel? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een sim only. Hierbij heb je lage maandelijkse kosten. Net zoals bij telefoon abonnementen heb je een hele ruimze keuze uit providers en hun abonnementen. Ook bij een sim only kan je kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement of een 1- of 2-jarig contract. Een maandelijks opzegbaar abonnement is vaak gemiddeld 1 á 2 euro duurder per maand. Maar ben je dan op een gegeven moment toch je toestel zat? Dan kan je gemakkelijk overstappen.

Wel toe aan een nieuw toestel? Kies dan voor een telefoon abonnement!

Het kiezen van het juiste telefoon abonnement

Het eerste wat je moet kiezen is je nieuwe telefoon. Kies je voor een supernieuw high-end toestel of liever voor de beste prijs/kwaliteit? Vervolgens is het tijd om de telefoon abonnementen te vergelijken. Bekijk in eerste instantie hoeveel data je nodig hebt. Dat is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van je abonnement. Vervolgens kijk je ook hoeveel belminuten je nodig hebt. Tegenwoordig is het gebruikelijk om of een bundel van rond de 100 minuten te hebben, of een onbeperkt aantal minuten.

Dan komt het laatste onderdeel: de prijzen van de verschillende mobiele providers vergelijken. In onze vergelijker zie je eerst de totaalprijs van het gehele contract inclusief toestel. Dit is de makkelijkste manier om te vergelijken. Ook zie je altijd de provider met het goedkoopste telefoon abonnement bovenaan staan, wel zo makkelijk.

Daarna zie je hoeveel je toestel kost. Het gekke is namelijk: dit verschilt per provider. Zo kan je dus bij bijvoorbeeld T-Mobile goedkoper uit zijn dan bij KPN. Ook ben je vrijwel altijd met een abonnement inclusief telefoon goedkoper uit dan wanneer je je telefoon los koopt. Koop je bijvoorbeeld de nieuwe iPhone 11 los, dan ben je € 809,- kwijt, maar kies je voor een abonnement bij T-Mobile ben je € 744,- kwijt. Dit is dus een aanzienlijk verschil.

Uniek bij de vergelijker is dat je kunt aangeven wat je als eigen bijdrage aan je toestel wilt betalen. Alle kredieten en toestel abonnementen worden meegenomen in de vergelijker.