De Nederlandse Energie Maatschappij staat voornamelijk bekend om het leveren van energie, maar het bedrijf besloot eerder dit jaar toe te treden tot de Nederlandse breedbandmarkt. Nog dit jaar zal de NLE een nieuwe alles in 1 provider introduceren.

Al geruime tijd staat er een grote banner op de website van de energieleverancier waarin wordt aangekondigd dat het bedrijf de breedbandmarkt op gaat schudden met scherpe aanbiedingen. Dit zal gebeuren onder de merknaam NLEx. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een aanbod op maat. Op de website van de NLE kun je aan geven of je al een energieklant bent. Het is dan ook aannemelijk dat NLEx speciale aanbiedingen zal doen aan klanten die zowel energie als internet afnemen. Binnen enkele weken ontvangen de eerste 15.000 klanten die meedoen aan de voorinschrijving een aanbod voor alles in 1 pakketten van NLEx. Echter wisten wij een geheime pagina op de NLE website te vinden waarbij we volledig toegang hadden tot het bestel proces van een alles in 1 pakket bij de NLE.

Alles in 1 pakketten van de NLE

Op een "geheime webpagina" van de NLE is mogelijk al te zien wat voor type pakketten aangeboden zullen worden. Het is wellicht zelfs mogelijk om via de gelinkte pagina al een bestelling te plaatsen. Gezien de NLEx zich nog in een testfase bevindt kunnen er geen rechten ontleend worden aan de onderstaande informatie.

NLE internet abonnementen
Alles in 1Maandprijs
100 Mbit/s DSL + 70 TV zenders + Bellen1ste 3 maanden voor 11,50 p.m.
daarna 44,- p.m.
50 Mbit/s Glasvezel + 70 TV zenders + Bellen1ste 3 maanden voor 4,- p.m.
daarna 54,- p.m.
100 Mbit/s Glasvezel + 70 TV zenders + Bellen1ste 3 maanden voor 11,50 p.m.
daarna 61,50 p.m.
500 Mbit/s Glasvezel + 70 TV zenders + Bellen1ste 3 maanden voor 29,- p.m.
daarna 79,- p.m.
Internet + TVMaandprijs
100 Mbit/s DSL + 70 TV zenders1ste 3 maanden voor 10,- p.m.
daarna 42,50 p.m.
50 Mbit/s Glasvezel + 70 TV zenders1ste 3 maanden voor 2,50 p.m.
daarna 52,50 p.m.
100 Mbit/s Glasvezel + 70 TV zenders1ste 3 maanden voor 10,- p.m.
daarna 60,- p.m.
500 Mbit/s Glasvezel + 70 TV zenders1ste 3 maanden voor 27,50 p.m.
daarna 77,50 p.m.
Internet + BellenMaandprijs
100 Mbit/s DSL + Bellen1ste 3 maanden voor 11,50 p.m.
daarna 34,- p.m.
50 Mbit/s + Bellen1ste 3 maanden voor 4,- p.m.
daarna 44,- p.m.
100 Mbit/s Glasvezel + Bellen1ste 3 maanden voor 11,50 p.m.
daarna 51,50 p.m.
500 Mbit/s Glasvezel + Bellen1ste 3 maanden voor 29,- p.m.
daarna 69,- p.m.
Alleen internetMaandprijs
100 Mbit/s DSL1ste 3 maanden voor 10,- p.m.
daarna 32,50 p.m.
50 Mbit/s Glasvezel1ste 3 maanden voor 2,50 p.m.
daarna 42,50 p.m.
100 Mbit/s Glasvezel1ste 3 maanden voor 10,- p.m.
daarna 50,- p.m.
500 Mbit/s Glasvezel1ste 3 maanden voor 27,50 p.m.
daarna 67,50 p.m.

Internet NLE alles in 1 pakketten

Uit de pagina blijkt dat NLEx zowel DSL als glasvezel internet zal aanbieden. Het standaard DSL internet komt op de maximaal haalbare internetsnelheid op je adres uit (maximale limiet van 100 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload). Een zelfde propositie is ook te vinden bij internet provider Fiber. Wat opvalt is dat NLEx een gratis Modem en Wifi Versterker levert bij de abonnementen. Tevens wordt de installatie van het pakket gratis verleend door een monteur.

Televisie

Bij het TV pakket van NLEx zullen 70 digitale zenders zitten, waarvan 30 in HD. Daarbij ontvang je meer dan 90 radiozenders en is het TV pakket uit te breiden met vele entertainment pakketten.

Bellen

Voor een meerprijs van € 1,50 per maand kunnen klanten kiezen voor een vaste telefoonlijn, ook wel Bellen Basis genoemd. Hierbij wordt er per seconde afgerekend en kan er gebruik worden gemaakt van nummerbehoud. Luisteren naar voicemail berichten is overigens gratis.

Bellen Onbeperkt Vast€ 5,- per maand
Bellen Onbeperkt Mobiel€ 5,- per maand
Bellen Onbeperkt Buitenland€ 5,- per maand

NLE wordt middenmoter in de alles in 1 markt

De bovenstaande specificaties van de alles in 1 pakketten van de NLEx zijn nog niet officieel, wat we wel weten is het type internet dat NLEx aan kan bieden. Op basis van de huidige de regulering van het KPN netwerk staat vast dat een virtuele provider zoals de NLEx diensten mag aanbieden via dit netwerk. Het kabelnetwerk van Ziggo is niet gereguleerd en hoeft niet opengesteld te worden aan concurrenten.

Met de DSL abonnementen zal de NLE slechts een middenmoter worden op de alles in 1 markt. Hoewel zij een uitgebreid TV pakket aanbieden in combinatie met internet en bellen, zijn veel providers voordeliger. Dit kan echter nog veranderen als de NLE extra korting geeft bij een combinatie abonnement van energie en internet.

"De NLE kan de glasvezel internet markt opschudden."

Als de Nederlandse Energie Maatschappij echt de breedbandmarkt op wil schudden is glasvezel internet daarvoor het meest geschikt. Glasvezel is momenteel het minst voordelige type internet. Als de bovenstaande prijzen door de NLE gehanteerd worden zullen zij de een na goedkoopste glasvezel provider van Nederland worden. Bij het 50 Mbit/s abonnement komt de NLE gemiddeld op de 2e plaats terecht. Vodafone weet momenteel het goedkoopste glasvezel abonnement aan te bieden, maar deze provider zal na de fusie met Ziggo verdwijnen en zijn DSL en glasvezel tak verkopen.

Bestel pagina Alles in 1 van NLE

Bestel pagina NLE Alles in 1

Tele2 zal grootste concurrent zijn van NLEx

Als we kijken naar de huidige prijzen die de NLE hanteert zullen ze de alles in 1 markt niet zo stevig opschudden als ze zelf beweren. Internet providers Tele2, Vodafone en Online bieden voordeligere pakketten aan met internet, bellen en TV. Daarbij moet wel gezegd worden dat de NLE altijd een maximale internetsnelheid aanbiedt en dat de snelheden bij Vodafone en Online wat lager liggen. Tele2 blijft wel veruit de goedkoopste aanbieder op het gebied van alles in 1.

Alles in 1 van de NLE binnenkort te bestellen

NLEx belooft de geïnteresseerden die zich ingeschreven hebben een aanbod op maat gebaseerd op hun huidige provider. Het is voor de "early adapters" nog even afwachten wat het aanbod zal zijn. Wie op zoek is naar een nieuwe provider, kan het beste gebruik maken van vergelijkingswebsites. Deze bieden vaak een compleet overzicht van alle providers in Nederland. Alles in 1 vergelijken is een goed voorbeeld van zo'n vergelijkingswebsite. Zodra de NLEx alles in 1 pakketten beschikbaar zijn zullen deze in het overzicht worden opgenomen. De komende weken zal op de website het laatste nieuws te vinden zijn omtrent de alles in 1 pakketten van NLEx.