Providers hanteren verschillende levertijden. Nog snel even voor je verhuizing internet aanvragen? Bij sommige providers moet je wel erg lang wachten. Ook wanneer je bijvoorbeeld last hebt van langzaam internet, is het fijn wanneer je nieuwe internet abonnement zo snel mogelijk in gaat. Houd er rekening mee dat het meestal 2 tot 3 weken duurt voordat je nieuwe abonnement in kan gaan.

Levertijd bij internet, televisie en bellen

Het maakt qua levertijd niet uit of je een alleen internet, internet en tv of alles in 1 pakket aanvraagt. Het verschilt echter wel per provider hoelang het kan duren. Dat kan namelijk een paar dagen zijn tot wel bijna zes weken.

In onderstaande tabel vind je de levertijden van internet per provider.

ProviderLevertijdBestellen
Tele228 dagenBestellen
Online.nl21 dagenBestellen
Budget Alles in 130 dagenBestellen
T-Mobile28 dagenBestellen
KPN23 dagenBestellen
Caiway14 dagenBestellen
Ziggo7 dagenBestellen
XS4ALL28 dagenBestellen

Het proces om een nieuwe klant aan te melden is per provider weer anders. Zo zitten er zowel wat administratieve als technische processen in. Het installeren van het internet abonnement gaat tegenwoordig vaak door middel van een doe-het-zelf pakket. Dit scheelt weer want dan hoef je geen afspraak met een monteur te maken. Mocht je er niet uit komen dan kan je altijd nog een afspraak maken met een monteur.

Mocht je dus heel snel gebruik willen maken van je internet abonnement, dan is het aan te raden om te kiezen voor Ziggo!