De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) kondigde vorige week aan dat zij haar aanbod gaat uitbreiden, door als eerste energieleverancier alles-in-1 pakketten te gaan aanbieden. Dit zogenoemde Triple Play pakket bestaat net als bij andere aanbieders uit televisie, internet en telefonie. NLE zal voor haar aanbod gebruik gaan maken van het KPN netwerk.

De keuze van NLE voor telecom

Één van de redenen waarom NLE aanbieder wil worden van televisie, internet en telefonie, is om de huidige ingedutte markt van aanbieders op te schudden. Dat vertelt oprichter en CEO Harald Swinkels van NLE in het naar buiten gebrachte persbericht. Het bedrijf wil de strijd aangaan met de concurrentie door meer snelheid te bieden, een betere service te geven aan klanten en dat allemaal voor een lagere prijs. Volgens Swinkels zal de vraag naar energie in de komende jaren afnemen omdat huishoudens steeds vaker en meer zelf in de energiebehoefte gaan voorzien. Hierdoor zal er er voor de NLE minder te verdienen zijn en is het nodig om te gaan zoeken naar nieuwe kanalen om diensten aan te kunnen bieden.

Een nieuwe concurrent op de telecom markt

Wat de Nederlandse Energie Maatschappij wil bereiken, is om binnen 5 jaar een percentage van 10 procent van de telecommarkt in haar bezit te hebben. Dit komt neer op 5 miljoen huishoudens. NLE zal zich niet gaan richten op mobiele telefonie. Reden hiervoor is dat op die markt al veel concurrentie aanwezig is. Dat is iets wat niet geldt voor de markt van Triple Play, ofwel de markt voor alles-in-één pakketten met telefonie, internet en televisie.

NLE wordt prijsvechter op alles-in-1 markt

Het is nog niet bekend wat de prijzen zullen zijn van de alles-in-1 pakketten die NLE wil gaan aanbieden aan klanten. Het bedrijf zegt goedkoper te willen zijn dan andere aanbieders. Op de website van NLE kunnen consumenten die klant willen worden zich wel al aanmelden om een scherp aanbod te ontvangen op het moment dat de NLE met het daadwerkelijk aanbieden van de Triple Play start. Om een sterke wifi-verbinding te garanderen, zal aan elke abonnee een wifi-versterker worden verstrekt.

> De alles in 1 pakketten van de NLE zijn nu bekend