[cjtoolbox name='Google Graph - post']

Tele2 biedt vanaf vandaag nieuwe alles in 1 abonnementen aan. Het bedrijf speelt met deze nieuwe abonnementen in op een trend van vaste telefonie. Tele2 rekent nu geen tarief per minuut maar biedt een belbundel aan voor vaste telefonie.

Tele2 zet trends in Telecommarkt

Tele2 profileert zichzelf als een provider die flexibel is en zich focust op de toekomst. Andere providers wachten meestal de trends af, Tele2 speelt er op in. Dit zie je omdat Tele2 gelijk nadat het 4G netwerk op 11 november 2015 was gelanceerd een databundel van 24 GB lanceerde, dit was destijds verreweg de grootste bundel op dat moment. Andere providers boden later vergelijkbare bundels aan.

Nieuwe propositie van Tele2

Vandaag op 25 oktober 2016 heeft Tele2 een nieuwe propositie online gezet voor het vaste breedband aanbod. Tele2 speelt in op de aanhoudende trend waarin consumenten steeds minder gebruik maken van een vaste telefoon om te bellen. Hieronder is te zien hoe snel het gedrag van consumenten veranderd is met betrekking tot bellen via een vaste telefoonlijn.

In de grafiek hierboven toont dat consumenten per kwartaal minder gebruik maken van vaste telefonie. Deze data is verkregen van de ACM telecommonitor. Sinds kwartaal 1 van 2015 is het aantal minuten dat consumenten bellen per kwartaal afgenomen met bijna 379 miljoen minuten.

Eerste provider met belbundels voor de vaste telefoonlijn

Tele2 biedt nu consumenten de mogelijkheid aan om per maand 300 minuten of 3000 minuten te bellen, voorheen konden consumenten met een starttarief bellen. Voor vaste telefonie betaal je bij Tele2 nu 5 euro per maand, hiermee kan je 300 minuten bellen. Voor 10 euro per maand krijg je een belbundel van 3000 minuten.

In vergelijking met de oude propositie waarbij een tarief van 11 eurocent per minuut geldt kunnen consumenten nu 245 minuten meer bellen voor hetzelfde geld. Als je meer dan 300 minuten belt geldt er een tarief van 11 eurocent per minuut. Tele2 heeft geen waarschuwingssysteem als een klant de 300 belminuten nadert of overschrijft, dit zal enkel zichtbaar zijn op de factuur achteraf. Het bedrijf is wel opzoek naar andere mogelijkheden om klanten te bereiken als de belbundel is overschreden. Jan-Willem, woordvoerder van Tele2, meldt dat 80% van de klanten binnen de 5 uur bellen blijft.

Verschil met oude abonnementen

De alles in 1 bundels van Tele2 zijn ook in prijs aangepast, zo kost het basis abonnement van Tele2 niet meer 37 euro per maand maar 40 euro per maand.

Oude propositieNieuwe propositie
Downloadsnelheid50 Mbit/s50 Mbit/s
TV zenders2020
Maandelijkse kosten€ 37,-€ 40,-
Korting actieEerste 3 maanden 10 euro per maand2 euro per maand korting
AansluitkostenGeen€ 25,-
Totale kosten€ 363,-€ 481,-
Gemiddelde prijs€ 30,25€ 40,08

De nieuwe propositie van Tele2 is niet goedkoper dan de oude propositie, in veel gevallen zullen consumenten nu duurder uit zijn. Tele2 is met deze propositie niet meer de goedkoopste internet provider, dit blijkt uit vergelijkingen van internet, bellen en TV abonnementen op vergelijkingswebsites. Tele2 is met deze nieuwe propositie wel goedkoop voor consumenten die veel gebruik maken van vast bellen, je moet echter wél minimaal 145 minuten per maand bellen vanaf de vaste telefoon.